onsdag, juli 19, 2006

”Is Hezbollah here?”

Guardian rapporterar om bland annat ett israeliskt flygangrepp mot en kanal i närheten av ett palestinskt flyktingläger i Libanon. Attacken dödade elva badande barn och skadade andra.

The scene was littered with small plastic sandals, several caked in blood. Ismael, the father of one of the children, sat on the edge of the crater, his head in his hands weeping. "Children! Children!" he roared through his tears, "Children here! My son here." He stood and looked down into the crater: "Is Hizbullah here? Only children here,"

En läkare jämför situationen med 1996:
Asked how it compared to 1996 when Israel launched an attack on the south, killing scores of civilians, Dr Mrouwe said: "It's incomparable, incomparable. In 1996 the majority [of casualties] were fighters. This time we have yet to receive any fighters."
Och det är detta som måste och kommer att ske. Vem kommer att organisera det motståndet? Under åren av relativt lugn i Libanon har Hizbollah tappat en del stöd – ett stöd och ett rykte som byggts upp för att man närmast ensamt bjöd motstånd och uppnådde militära framgångar mot Israel. Att stödet nu åter kommer att stärkas igen, i södra Libanon men också bland andra libaneser, till exempel de relativt välmående mellanskikt som innan detta trodde att de skulle få vara i fred om struntade i palestiniernas predikament och omfamnade Västs retorik, är inte en särskilt vild gissning.

10 kommentarer:

Anonym sa...

En inte alltför vild gissning är att många libaneser undrar varför i helvete Hezbollah var tvungna att skjuta raketer i tusental mot Israel INNAN Israel gick in.

En annan inte alltför vild gissning är att Iran har rätt mycket med detta att göra. Iran är ett land i mellanöstern om du inte visste det Ali. Du tycks ju oftast utelämna Iran i dina diskussioner.

Anonym sa...

Det var Israel som började skjuta och inte Hezbollah.

Anonym sa...

Att stödet nu åter kommer att stärkas igen...

Stöd till Hizbollah? Skojar du? Hela arabvärlden hatar ju de blodtörstiga iranska marionetterna. En pro-Hizbollah demonstration i Kairo – arabisk huvudstad på 12 miljoner – samlade igår bara 400 människor. Detta är till och med mindre än israeliska vänsterextremister lyckades skrapa ihop i Tel Aviv. Bara 6 av 22 medlemmar i arabförbundet ville ha ett summit för att överhuvudtaget diskutera frågan, så det blev inget.

Araberna behöver de iranska stater-i-stater som skott i huvud.

Anonym sa...

Attacken dödade elva badande barn och skadade andra.

Its victims were 11 children taking an afternoon swim in the canal.

[...] Seven of the children were injured, three critically. Three others have not been found.


Hur var det med läsförståelsen?

mika sa...

I dag satt NATOs fd Kriegsfuhrer Javier Solana som ledde aggressionspaktens "humanitära bombningar", med atomsopor mot skolor sjukhus el-verk tv-stationer broar och reningsverk i den socialistiska marknadsekonomin Jugoslavien 1999, tillsammans med en talesman för den sionistiska apartheidregimen "Israel".

Officiellt är kriegsfuhrern Solana på "medlarvisit" där "medlingen" tycks inskränka sig till att som en lydig hund med blodvittring bredvid den Israeliska kollegan, bekräfta de floskler och lögner ockupationsmakten vräker ur sig.

Tillsättandet av lydregimer i det av västmakterna uppstyckade Jugoslavien kostade ofantliga summor i liv och pengar, men nu är Bosnien och Kosovo effektivt ockuperat av €Us "fredsbevarande trupper" och USAs största militärbas sedan andra världskriget ligger som ett lås i den sydserbiska republiken där oljeledningarna från svarta havet skall gå ut mot Albanien.

En bättre "medlare" kunde €U (Israel) således inte finna när nu också denna del av världen i ett led av NWO skall styckas upp och kontrolleras av Quislinregimer.

Men förgäves är min gissning Globaliseringsmaffian i Tel aviv och Bryssel kommer att få ett helvet som ska stå dem dyrt...

Martina sa...

Och vad skulle felet vara med att stödet till Hezbollah ökar då tycker du?

Israel började med att ockupera södra Libanon vilket det är djävligt tyst om i media och att man fängslade libanesiska medborgare godtyckligt till sina tortyrgulag.

Om inte Hezbollah valde att genomföra aktionen nu, för att lätta på trycket mot koncentrationslägret Gaza, vilken hjälp skulle de ha fått då tror du? Lektioner i hur man "röstar rätt" och anpassar sig efter ockupationsmaktens önkemål från EU/USA?

Hellre fria Hezbollah än "kristna" Israel/USA Quislingar...

Anonym sa...

Martina:
Fria Hizbollah?
Oh, berätta någon i Libanon eller i andra arabländer att de iranska hundarna är ”fria” så ska man skratta resten av dagen. Du kan vräka ur sig mullornas propaganda hur länge som helst, men faktum kvarstår: arabvärlden hatar Hizbollah, de vill inte att iranska agenter härjar i deras länder och importerar den islamistiska revolutionen. Israel sårar kanske deras känslor, men Iranska imperialistiska ambitioner hotar deras blötta existens som självständiga nationer.

Martina sa...

"Iranska imperialistiska ambitioner"?

Hallå eller Herr Kommendant....

Vad kallar du då USA-Israels folkmord dess tortyrgulag depraverade sexriter på fångar och ockupationer? Filantropisk osjälvisk spridnig av "demokrati"?

Hehe....du kan inte ha många rätt du...

Anonym sa...

Maritna:

Iran skapar i arabländerna små egna arméer helt utanför kontroll av regeringen och beväpnar dem till tänderna med alla slags vapen, inklusive långdistansrobotar.

Israel vill helst bli lämnad i fred.

Vem hotar araberna mest, Israel eller Iran? Arabländernas reaktioner under den pågående krisen talar för sig själva.

Anonym sa...

Får sluta gå in på denna blog, man blir ju illamående av att läsa Alis kommentarer och sympatisörer som Mika. Hellre död än röd!