torsdag, juli 20, 2006

Mellanösterns enda demokrati i farten

Nyhetsbyrån AP om Israels militära censor:
She can silence a broadcaster, block information and put journalists in jail. "I can, for example, publish an order that no material can be published. I can close a newspaper or shut down a station. I can do almost anything," Col. Sima Vaknin said Wednesday.
AP följer de regler som Mellanösterns enda demokrati sätter upp. Det är nyheter av det slag som AP producerar som dominerar det som kommer fram i våra medier.

11 kommentarer:

Anonym sa...

I svenska medier målas Israel konstant upp som den onde och Hezbollah som frihetskämpar. Dessutom tror jag att de flesta invånare i Europa fördömmer Israel. Det kan därför vara skönt att veta att USAs invånare gör allt för att stödja Israel.

http://atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/2006/07/stand_with_isra.html

Anonym sa...

som om vi inte redan visste att israelkramarna är fascister. bra att du pointar ut det.

Anonym sa...

Visst föredrar du att ”journalister” rapporterar till Hizbollah exakta koordinater av var deras bomber slår. Försök bara inte inbilla oss att du vill justera Hizbollahs artilleri i demokratins namn.

Israelerna är inte så dumma. Militärcensur under krigstid finns i alla demokratier.

Micke sa...

I svenska medier målas Israel konstant upp som den onde och Hezbollah som frihetskämpar.
-------------------------------

Gör dom?

Man måste nog vara som dom som driver den site du länkar till för att anse det.

Anonym sa...

Ojoj! Dagens scoop från Ali! Ett land i krig vill inte tillåta att information som kan leda till dödandet av militär och civila sprids till fienden! Fy fan alltså, man borde posta information om militära positioner och svagheter på internet eller eposta dem till fienden.

Fascism! Bombochbatong! Brunhöger! Kolonialism! Blåbrun vandring! Variera dig för fan. *gäsp*

Anonym sa...

Anon 11:36,

Ali lever i en annan värld där allting skall ske på ett annat sätt. Ingen vet dock hur denna värld skall kunna fungera i praktiken. Det hela är lite som kommunismen...

Anonym sa...

Det är ju inte många andra demokratier som har en egen militärradio heller. Just israels militärradio citeras ju ofta som källa till information i svenska medier.

UriahHeep sa...

Ali är rolig... Varför skulle en del hemliga fakta ges ut? Tror du att Sverige skulle ge ut all fakta om vi var i krig? Nej givetvis inte! Kan du inte skriva något vettigt, som tex hur du har det på din "semester" mm?

Din enögdhet när det gäller konflikten i mellanöstern är närmast komisk. Det finns som så många gånger förr TVÅ sidor på myntet. Båda sidorna är lika goda kålsupare när det gäller den gällande konflikten.

Anonymous 5:57 pm: Är du helt nollstäld?
"Det kan därför vara skönt att veta att USAs invånare gör allt för att stödja Israel."
Ska gensat ringa mina vänner och bekanta i USA och fråga dem om alla stödjer Israel. Svaret på frågan är självklart NEJ.

Jonas Ryberg sa...

Brukar inte samma personer som nu forsvarar Israels censur alltid domma ut Kuba presscensur, trots att de ocksa havdar sig vara under konstant hot... konsekvent och bra.

Far be om ursakt for avsaknaden av svenska tecken, ar i Spanien med en massa bittra socialister ;)

Anonym sa...

Vad menade du med avslutningen, att det är nyheter som AP:s som dominerar?

AP:s nyhetsinslag om en cencor (under krig) i Israel kan väl knappast sägas vara ett
i särskild grad proisraeliskt. Artikeln bevisar verkligen att informationen är fri, genom att skriva om hur israeliska medier har under cencorns öga på sig. I Sverige utmålas som regel (inte minst i public service-media, AB och SvD) mest Israel som den skyldiga parten och Hizbollah som den attackerade.

Vidare cencureras ju knappast, eom din avsluing antydde, nyhetförmedlare utanför Israel och det landets kontroll, vilket är ytterligare en sak som gör ditt påstående irrelevant och konstigt felaktigt. Eller är du månne kritisk mot nämnda Israelkritiska nyhetsrapportering och att det är den vi borde se upp med? ;-)

-

Att alla demokratiska länder stoppar hemlig information i krig är f ö helt normalt och inte anmärkningsvärt, men det visste naturligtvis Esbati. Propagandism drar sig uppenbarligen inte för såna tarvligheter som grundlös demonisering. Men patetiskt blir det!

Israeliska tidningen Haaretz (som regelmässigt citeras av TT och SVT) är f ö känd som en av de mest Isrealkritiska tidningarna i den demokratiska s k västvärlden, vilket bör ses som ett tecken att demokratin i Israel är vid hälsa.


/Magnus A

Anonym sa...

Ali, stöder du Irans proxy-krig mot Israel från Libanon (det som nykugen fördömdes av araförbundet)?

Dum fråga...