söndag, juli 30, 2006

”Please help us not to hurt you”

Västerländsk "nyhetsrapportering" äcklar mig. BBC släppte just fram en israelisk armétaleskvinna som tittade in i kameran och bland annat sa dessa ord: ”Please Help Us Not to Hurt You”. Hon ville ”som en mor” säga till libanesiska mödrar att de skulle lämna hela södra Libanon. “We are only attacking Hezbollah which is a very dangerous terrorist organisation” sa hon samtidigt. Jag tror att man skulle kunna inhysa samtliga libanesiska mödrar som anser att taleskvinnan hör till något annat än en ”very dangerous terrorist organisation” i en betydligt mindre byggnad än det trevåningshus och skyddsrum som israelerna bombade sönder inatt.

20 kommentarer:

Anonym sa...

Ali, har du aldrig haft tanke att fördöma Hizbollah och Iran för att de håller barn i ställen som används för att avfyra raketer mot israeliska sjukhus (tre sjukhus attackerades under de senaste dagarna, senast idag i Haifa). Även ner de fick varsel om attacken höll terroristerna barnen kvar. (Eller rättare sagt: därför att de fick varslet)

Anonym sa...

Hesbollah använder inte civila som sköldar.Om något så hjälper Hesbollah dom civila som ISRAEL inte låter lämna området (hur mycket dom än påstår att dom har uppmanat folk att sticka). Det är bara Israelisk propaganda och oförmåga att förstå hur väl rotad Hesbollah är i det lokala samhället i södra Libanon. Israel får försöka lära sig att ta nasvar för sina egna brottsliga handlingar, och låta Hesbollah ta ansvar för sina.

Edvin Ala(m) sa...

Om jag ska kommentera det kvinnan sa, så tycker jag att det är helt okej, visar att hon inte är helt omännsklig, något som du Esbati försöker få Israelerna att framstå som.

mika sa...

Doktor Mengele hade inte kunnat sagt det bättre, även han djupt förstående i omtänksamhet om sina patienter.


Samma skit, olika rövhål för att använda ett aktuellt engelskt vulgäruttryck,samma ideologi samma omtänksamhet .

Det enda jag kan hålla med den "anonyme" (A.Berman & Co)sionazistiska folkmordsförespråkaren ovan är Jinges val av ord.

Den "judiska lobbyn" är ett felkatigt ordval, alla av judisk börd är inte per automatik sympatisörer med den fascistiska grenen av judendomen, Sionismen, lika lite som att alla Tyskar är Nazister. Gemensamt för den judiska staten och dess olika lobbyister är just denna rasistiska ideologi, sprungen ur samma kärna och tankegods som Nazismen

I sak har han däremot rätt, förvirrade galningar med sympatier som ovan och namnkunniga ultrahögerliberala "Israelvänner" (folkmordsapologeter) som skitar ner etermedia ofta ägda av desamma med exkrementer som "anti-semitism" och jakt på oliktänkande, är en perfekt grogrund för just "anti-semitism".

Micke sa...

Kan du uttrrycka dig utan att använda Nazi metaforer om nånting överhuvudtaget?

mika sa...

Knappast, För att rätt förstå ideologin bakom den judiska apartheidstaten och agendan bakom det som sker i mellanöstern idag, finns inget bättre och mer passande jämförelsematerial

Alla vet vad Nazism är men få vet att Sionism är samma sak.

Micke sa...

Å fan...beviset...!!!

Har du nån länk som förklarar Damaskus Quislingars hjälte roll i sammanhanget?

jinge sa...

Sionistlobbyn menade jag nog att skriva. Det är vad jag brukar kalla denna avart.

F.ö. kan jag stava, men tydligen inte när jag är upprörd.

F.ö. har jag ytterligare en rättelse. Det är 37 mördade barn enligt medierna nu..

Vidrigt!

Oldtimern sa...

Allr prat om Iran och Syrien som ligger bakom Hizbollah är ju intressant.

Vem kommer med dessa uppgifter och vad finns det för bevis för detta egentligen?

Lasses lunchblog sa...

Precis. Håller med. Att läsa din och vissa andra enkelspåriga vänster"intellektuella" bloggares skygglappsförsedda kommentarer till vad som händer i mellanöstern äcklar mig.

Jonas N sa...

Lasse, jag tror du blandar ihop begreppen 'intellektuell' och 'demagog'

Visst, båda innefattar att använda orden som redskap, men för att helt olika mål ...

Anonym sa...

"Allr prat om Iran och Syrien som ligger bakom Hizbollah är ju intressant."

Visst, likaså det faktum att det var amerikanska sionistgalningar som ockuperade Palestina och att det är USA som beväpnar Israel. bomberna som låg bakom slakten på icke-människor i Qana idag tillverkas i Florida och flögs in till fronten i förrgår.

Snacka om legitimt mål

olydig sa...

Jaha, så IDF tror att de inte är skyldiga till att 37 barn dog?

Och IDF har ju ingen anledning att ljuga, eller hur..?

Anonym sa...

Anonymous 8:53 PM: det verkar att bomberna som låg bakom tragedin i Qana producerades trots allt i Iran eller Syrien:

The IDF believes that Hizbullah explosives in the building were behind the explosion that caused the collapse.

Anonym sa...

http://www.vanstertaxi.nu/

Anonym sa...

visst, israels bombande av civila är fruktansvärt, men hundarna i hizbolla som håller sitt eget folk gisslan för att sedan kunna gråta krokodiltårar i medierna är snäppet vidrigare imo.

Anonym sa...

Det är så tröttsamt med borgarsionisternas tjat om att Hizbollah skulle gömma sig bland civila, "använda mänskliga sköldar" osv.

Dn:s journalister råkade på Hizbollah och fick sitta 3 timmar i deras förvar, när Hizbollah skulle kolla upp om de var Israelanknutna journalister.
(dom kom tydligen fram till att de inte var det...märkligt iofs då dokm jobbar för bombliberala DN)

"- Det är första gången jag sett Hizbollah livs levande, mumlar vår chaufför och tolk som ändå jobbat femton år i yrket."

Dessutom: Om de civila användes av Hizbollah som sköldar skulle inte Hizbollah ha stöd av 87% av befolkningen.

Därmed inte sagt att Hizbollah är schyssta typer. Dom är en av anledningarna till at de inte finns nån vänster att tala om i Libanon.

Micke sa...

Om de civila användes av Hizbollah som sköldar skulle inte Hizbollah ha stöd av 87% av befolkningen.
---------------------------

En gång till.


Om Hizbollah haft stöd av 87 procent av befolkningen så hade dom vunnit det senaste valet och utgjort Libanons legitima styre.

Det gjorde dom inte.

Oldtimern sa...

Kul matematik men Micke blir nog ingen professor i ämnet.

1. Hizbollah stöd har ökat markant överallt i arabvärlden. Organisationens insats ses heroiskt i arabvärlden.

2. Folk börjar fatta att Usa vill helt kontrollera mellanöstern. Irak, Libanon, Syrien och Iran. Hizbollah är i frontlinje för att förhindra detta.

3. Även jag kan sympatisera med låt oss säga sossarna i vissa frågor trots att jag i helhet inte håller med om dess politik.

4.Gällande försvaret mot Israels brutala omänskliga övergrepp på civilbefolkningen är det svårt att inte sympatisera emot..

Micke sa...

Kul matematik men Micke blir nog ingen professor i ämnet.
-------------------------
Man behöver inte vara professor för att förstå att Hizbollah inte vann dom demokratiska val som hölls senast i Libanon samt att det finns en regering som har ett demokratiskt mandat att leda Libanon och slutligen att Hizbollah enligt denna ordning idag skulle ha varit avväpnat på samma sätt som Ira är det för att den legala demokratiskt valöda libanesiska regringen ska kunna göra sitt jobb.Sen undrar jag.

Vill du peka på var jag försvarar Israels "övergrepp" ?

Jag försvarar inte deras oproportionella svar på dom raketattacker som ni ignorerar helt och hållet.

Jag försvarar deras rätt att svarar proportionellt mot dessa.

Jag betackar mig också från dom kontinuerliga referenserna till Hitler och Nazismen som vissa totalt historielösa vänsteranhängare ägnar sig åt när det gäller Israel.

Denna konflikt kommer sannolikt att sluta med att en internationell styrka positioneras i södra Libanon och att läget låses där för överskådlig tid framåt.

En stor revolutionär bedrift antar jag istället för att den legala Libanseiska regeringen fått göra det jobb dom ålagts av sitt folk.