lördag, juli 22, 2006

Påminnelse: Manifestationer mot Israels brott

Här är en lista över manifestationer runt om i landet, mot Israels brott.

I Stockholm: demonstration mot Israels brott
Lördag den 22 juli, 13.00 i Kungsträdgården
- Bojkotta Israel!
- Stoppa massakern i Gaza!
- Frisläpp Palestinas folkvalda regering!
- Riv muren!
Arrangör: Kampanjen solidaritet med Palestina


Har de senaste dagarna tagit en liten stund och här hemma i Rinkeby delat ut flygblad om Israels terrorkrig och lördagens demonstration mot det. Människor tar emot flygbladen med små uppskattande nickar, en del kommer för att hämta några extra att dela ut till vänner och bekanta. Det råder inget tvivel om att känslan av samhörighet med det palestinska folkets öde, och reaktionen mot den bottenlöst orättvisa världsordning som tillåter Israel att bete sig hur som helst, är stark bland dem som lämnat sina hem undan våld och förtryck. Men flera gånger möts man också av uttryckt uppgivenhet. En ung man från Somalia slår ihop sina pekfingrar och säger ”USA och Israel är samma. Vad kan man göra mot dem? Vad ska en demonstration tjäna till? De gör alltid som de vill”. Det är en vanlig reaktion. När man resonerar finns där ändå insikten om att det spelar roll om människor agerar; att makthavarna skulle få ännu friare tyglar att blunda för övergreppen om det inte vore för protester och aktioner. Men känslan av uppgivenhet är knappast obegriplig. Under själva ockupationen är Israels långsiktiga taktik just att kväva hoppet, odla apati. Det är därför man slår sönder varje försök att organisera skärvor av samhällsliv på palestinsk sida; därför man demonstrerar sin övermakt närhelst det passar, systematiskt slumpmässigt. Men lika lite som palestinierna kan eller tänker lägga sig ned och dö, lika lite får vi ge upp våra ambitioner att utsträcka vår medmänsklighet till dem vars liv idag mals ned av Israels ockupation och militära styrkemanifestationer. Motståndet förmänskligar de koloniserade. Vi är skyldiga oss själva detsamma.

21 kommentarer:

Anonym sa...

Konstigt att Israel aldrig ockuperar sin andra grannar Egypten och Jordanien. Hur kan det komma sig?
Nej, det är dags att som Polen nu gör, d v s göra upp slutgiltigt med kommunismens trista arv av drönare och enfaldiga parasiter. Sparka ut dem ur statsförvaltningen en gång för alla så det blir tyst någon gång. Ni hör ändå intelektuellt och historiskt till ett sedan länge passerat tidevarv. Inget har ni heller lärt genom ert ivf inderekta hyllande av Hamas, Hezbolla, Syrien och Iran. Allt detta bara för att ni enfaldigt per automatik hatar allt USA företar sig. Sök hjälp på psyket för komplexen, kanske det hjälper fast jag betvivlar.

Joel K-F sa...

Aha, en intellektuell grådvärg från grotthögerns innersta och mörkaste krets. Sånt uppskattas. Fast främst i Vita Huset.

Uffe sa...

Man trodde ju faktiskt att dessa historielösa statsterroristapologeter började få slut på ord, men icke.

Med bombhögern mot avgrunden.

Anonym sa...

Herregud!!...!!...!!
Finns det ingen gräns för hur lågt bajshögern kan sjunka? Det verkar inte så... Jag ska nog sluta läsa kommentarerna. Man blir ju för det mesta mörkrädd och tappar respekten för människan.

Anonym sa...

Israelkritika judar:

http://www.jewdas.org//whatsnew.htm

Aron Modig sa...

Israel har givetvis rätt att försvara sig. För övrigt har en stor tänkare tagit sig in på plats 91.

Micke sa...

Do har rätt att försvara sig å ett sätt som är relevant för situationen.

Den relevansen är nu överspelad.

Israel bedriver nu anfallskrig mot Libanons civilbefolkning oc Usa stöder det aktivt.

Micke sa...

Enfaldig?

Möjligt men inte fascist och tillräckligt klar i skallen för att veta att den som ensidigt stöder ena sidan i den här konflikten är en del av problemet och att denne är så för sin egen skull och inget annat.

Gå nu och köp ditt vin och hylla kriget.

Inget hindrar dig.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1353&a=508385


http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=560515

Felix Englén sa...

Noam Chomsky berättar om kidnappning av två palestinska civila i Gaza innan man kidnappade den israeliska soldaten. Att kidnappa soldater är inte olagligt, men att kidnappa civila är det.

Se klippet här

Micke sa...

varför är käften på dig stängd då? Vill du som dessa rörelser utrota alla judar?
-----------------------------------
Om du hade läst den här bloggen istället för att snacka skit så hade du läst att jag tre gånger postat inlägg där jag hävdat Israels rätt att försvara sig


Den rätten har dom också enligt internationella överenskommelser.

Svaret på attackerna ska dock vara proportionerligt OCH man kan knappast säga så så längre är fallet.

pontus sa...

Ja, det här gick ju bra!

Knut Gunér sa...

Två tusen person demonstrerade i Göteborg! Den borgliga tidningen Göteborgs-posten rapporterar följande

Anonym sa...

Den Demokratiska Demonstrationen mot de barnätande judarna gick alldeles utmärkt i Stockholm också. Utanför judiska synagogan började man, som det vanliga modus operandi när det gäller de brunröda demonstrationerna, kasta saker mot ordningsmakten.

Men man fick ju bränna lite flaggor och skrika slagord! Och boxas lite med ordningsmakten, den fascistiska polisen som är styrd av borgarna.

"I Brunnsparken i Göteborg arrangerade Ung vänster och International Solidarity Movement en demonstration som samlade ett femtiotal personer. Kommunistiska partiet höll senare på dagen en demonstration mot kriget då ett hundratal personer anslöt, uppger polisen i Göteborg."

50+100=150. Lägg till en 100-150 bara för att vara snäll och det blir runt 300 pers sammanlagt.

Vilken enorm uppslutning. (och lite väl långt ifrån de 2000 som man hävdade själva)

FE Jr sa...

Ja, det går inte attt lita på Göteborgs-posten. Vi litar bara på tidningar som inte var på plats.

Anonym sa...

Micke, om du läste mina förra kommentarer vet du också att censur är vanligt på "Ali den stores" blogg. Alltid i frågor han själv är svarslös. Extremvänstern är ett sorgligt och bedrövligt kapitel utan ett uns av självinsikt. Allah vare med er, hur det nu skall gå till.

Anonym sa...

TT vägrade rapportera om att hakkors målade på plakat bredvid Israels flagga använts vid demonstrationerna i Malmö i torsdags 20 juli, trots att överåklagare Alhem sagt att det var brott. TT försökte lura mig med att om det hände igen vid dagens demonstrationer lördag 22 juli, så skulle de ta med att det skett två gånger och försäkrade mig att TT bevakade allt. Av den nedersta länken syns att TT återigen utelämnat om hakkors i demonstrationståget. Polisen har två olika dagar sagt att de ej sett det, Sveriges Television som filmade vill inte berätta om det och Ekot vill inte ta med uppgiften.

Ska vi behöva acceptera att islamistiska demonstrationer i Sverige, av polis och riksmedier tillåts använda hakkors från den nazistiska ideologin som våra förfäder bekämpade för 60 år sedan?

Varför vågar Sydsvenskan skriva om det, men inte riksmedier?

http://sydsvenskan.se/malmo/article173441.ece

http://sydsvenskan.se/malmo/article173610.ece

http://sydsvenskan.se/malmo/article173775.ece

TT-artikel:
http://sydsvenskan.se/sverige/article173773

Anonym sa...

Du har inte för en sekund tänkt tanken att hakkorset symboliserar den judiska statens "nazistiska" metoder? Ironin i att när en stat upprättas för ett av världens mest förtryckta och hunsade folk så hänger sig den staten åt att tränga in människor i getton, stjäla livsrum och spränga barn till slamsor?

Personligen tycker jag jämförelsen mellan Israel och Nazityskland är dels onödig och dels grovt felaktig, men det ironiska inslaget finns ju ändå där och många ser den. Det är vida förekommande.

Med hakkorset symboliseras i detta fall inte ett stöd till nazismen.

En "liten detalj" som så lätt kan falla bort i den massmediala rapporteringen för övrigt. Liberaler...

Knut Gunér sa...

Video ifrån demonstrationen i Stockholm

Anonym sa...

Att budskapet går hem i Rinkeby är måhända inte så överraskande. Där bor det huvudsakligen lågutbildade människor, och de brukar ju vara mottagliga för allsköns rasistisk retorik. Det är också i denna typ av förorter som (muslimska) ungar trakasserar lärare med judisk bakgrund samt vägrar att gå på lektioner som handlar om förintelsen.

Anonym sa...

Hezbollah fortsätter att bomba städer i Israel med sina raketer som dödar kvinnor och barn urskiljningslöst var helst de råkar landa.

Gör som Federley, stöd Israel i deras försvar mot detta hatangrepp från Hezbollah.

Anonym sa...

Hatangrepp. Det var ett lustigt ord. En snabb sökning på Google genererar denna träff bland blott 35 stycken: "Du borde använt bröstpengarna till din kroknäsa!"

Det är ... roande att se vart bombliberalerna får sin skolning från. Vad de baserar sin omvärldsanalys på. Bröstnytt i Expressen.