fredag, juli 21, 2006

Presidential Policy Outline

Tack vare en icke avstängd mikrofon vid lunchtid fick vi ju häromdagen, som de flesta säkert sett på TV, en insikt i den knivskarpa analysförmåga som gör att vi kan vara trygga med att lämna de globala frågorna till den store ledaren för världens mäktigaste nation. George W Bush meddelade Tony Blair mellan tuggorna:
"What they need to do is get Syria to get Hezbollah to stop doing this shit and it's over!"
Whitehouse.org kan nu presentera fler "insiktsfulla och nyanserade idéer för att eliminera världens knivigaste problem":

Till exempel:
ON STARVATION IN SUB-SAHARAN AFRICA: "What them African babies need to do is wipe the blowflies out of their eyes and start cracking open some cans of Campbell's Chunky and shit and then they're full!"

19 kommentarer:

polhem sa...

Du tror val anda inte att det var sant?
Bush ma vara efterbliven men de citaten *Forutom den om mellanostern) ar bara pa skamt.

tex:
ON DEALING WITH AL QAEDA: "What them evildoers gotta do is start standing still so when we shoot 'em they're dead 'n' shit."

Jerry sa...

Va??? Vadå inte sant? whitehouse.org har ju varit min främsta informationskälla. Det förändrar saken. Nu tänker jag gå ur Luf

Anonym sa...

Ali, du vet väl att www.whitehouse.org är en fejkad skämtsida? Vita husets hemsida är www.whitehouse.gov.

Anonym sa...

Självklart att Ali vet det. Men det spelar väl ingen roll? För vänsterns syn på världen alltså.

Johan Folin sa...

Ali, länken var bra, inlägget var roligt, men du måste göra något för mer för att utbilda dina blåsta läsare.

Jonne sa...

Måste nästan hålla med farbror Bush där. Källan till många av problemen vi ser i mellenöstern är det hat som sprids från Syrien och Iran. De tjänar på kaoset eftersom det vänder blickarna bort från deras egna korrupta regimer.

Visst, Israel är väl inte direkt oskyldiga (ganska långt ifrån), men de har ju inte som mål att utplåna den andra parten.

Anders sa...

Hmm, Jonne, lustigt att den part som "inte har det som mål" verkar vara den enda som i praktiken kommit en ganska bra bit i genomförandet av sagda icke-mål. Imponerande av Israel att lyckas bomba Libanon sönder och samman mer eller mindre av misstag kan man tycka.

MIcke sa...

Problemet med det hela är att han har helt rätt i sak.Om det inte varit för Syriens strävan att dominera Libanon som hade det inte varit invaderat idag.

Det kan ni ju blunda för om ni har lust men det blir inte mondre sant för det.

Aron Modig sa...

Hur ser du på att ni nu har en av Sveriges genom tiderna största landsförrädare i partiet då? Inget anmärkningsvärt, eller? Ni har ju inte brist på stenkastare och vandaler etcetera så ni ha väl blivit så avtrubbade av all kriminalitet att det inte är något ni reagerar över.

Jonne sa...

Anders: Jag må verka naiv, men jag är tämligen övertygad om att Israel inte har som mål att utplåna alla palestinier,araber eller muslimer. Om detta hade varit deras mål, skulle vi troligen sett betydligt fler dödsoffer än idag.

Och det är där skiljelinjen går: Vad de än tar sig för, hur långt de än drar sig tillbaka, kommer Hizbollah och liknande organistioner fortsätta med sin terrorverksamhet.

Visst, Israel är ansvarig för många oskyldigas död, och för det ska de definitivt klandras. Jag ser dock svårigheterna i att enbart attackera millitära mål (utan civila förluster) när dessa ofta är belägna i, eller i närheten av, civila bostadsområden.

Oldtimern sa...

Japp defenitivt Syrien som ligger bakom kriget och problemen i mellanöstern. Kniv skarp analys där.

Själv är jag lättad nu när saker och ting är under kontroll i Irak och vi har avvärjt hotet från massförstörelsevapnen som hotade hela världen.

Anonym sa...

Utom tävlan när det gäller inkompetenta politiker måste ju vara Bosse Ringholm - hans uttalanden vär ju äkta!

Vill vi ha en regering där ett sånt stolpskott sitter?

Anonym sa...

När Bush för en gångs skull pratade klarspråk och sa någonting vettigt så blir naturligtvis brunvänstern helt nippriga.

Iran och Syrien transporterar missiler, vapen och annan utrustning till Hizbollah.

Detta sker genom Syrien, grannland till Libanon, med den syrianska diktaturens medgivande och fulla stöd.

(Syrien har inte erkänt Libanon som självständig och suverän stat eftersom Syrien anser att Libanon tillhör.. Syrien)

Skulle Syrien sluta leverera missiler och annat otyg till Hizbollah skulle deras kapacitet till att döda israeler minska.

Hizbollahs inflytande skulle därmed minska om Syriens stöd försvann.

Libanon skulle därmed bli starkare och den libanesiska armen skulle kunna avväpna Hizbollah och få bort dem från den israeliska gränsen.

Därmed skulle raketanfallet mot Israeliska civila minska.

Alltså skulle inte Israel behöva gå in i Libanon för att göra slut på Hizbollah själva, och stoppa raketanfallen mot oskyldiga israeler.

Dvs, kort sammanfattat för att de brunröda ska förstå: Om syrien slutade med "that shit", dvs hjälpa Hizbollah och undergräva libanons självständighet, skulle Israel inte behöva gå in i Libanon. Minns att Israel lämnade södra Libanon med en garanti från Libanons regering att de skulle ta kontroll över området och förhindra raketanfall.

Men vafan, judar äter ju barn och sysslar med folkmord och styr världen och har en judelobby etc, de förtjänar det hela. Precis som Andra världskriget. Eller?

Anders sa...

Du är lustig Jonne, först så säger du att trots alla övergrepp och mord på civila så är inte Israel ute efter att utrota palestinier eller araber. Jag tror du har 100% rätt i detta, Israel agerar rationellt utifrån sitt intresse att bevara sin militära och ekonomiska dominans i regionen. De gör detta utan hänsyn till att civila lider och dör men målsättningen i sig är knappast folkmord.

Om vi kan vara överens om detta, varför skulle då de grupper som dödat betydligt färre civila än Israel och som inte upprätthåller en folkrättsvidrig ockupation där människor dagligen dödas och förnedras direkt antas vara ute efter att vilja bedriva etnisk rensning av regionen?

Jag vill inte tro att du har någon slags grumlig motivering om araber såsom varandes mindre rationella eller mänskliga men om du vill att vi ska tro på din tes får du allt komma med lite hårdare bevis.

Anders sa...

Du är lustig Jonne, först så säger du att trots alla övergrepp och mord på civila så är inte Israel ute efter att utrota palestinier eller araber. Jag tror du har 100% rätt i detta, Israel agerar rationellt utifrån sitt intresse att bevara sin militära och ekonomiska dominans i regionen. De gör detta utan hänsyn till att civila lider och dör men målsättningen i sig är knappast folkmord.

Om vi kan vara överens om detta, varför skulle då de grupper som dödat betydligt färre civila än Israel och som inte upprätthåller en folkrättsvidrig ockupation där människor dagligen dödas och förnedras direkt antas vara ute efter att vilja bedriva etnisk rensning av regionen?

Jag vill inte tro att du har någon slags grumlig motivering om araber såsom varandes mindre rationella eller mänskliga men om du vill att vi ska tro på din tes får du allt komma med lite hårdare bevis.

Anonym sa...

"The formula for the parameters of unilateral solution are: To maximize the number of Jews; minimize the number of Palestinians; not to withdraw to the 1967 border and not to divide Jerusalem.
Ehud Olmert, 5 December 2003


"We walked outside, Ben-Gurion accompanying us. Allon repeated his question, What is to be done with the Palestinian population?' Ben-Gurion waved his hand in a gesture which said 'Drive them out!'"
Yitzhak Rabin, 23 October 1979


"We declare openly that the Arabs have no right to settle on even one centimeter of Eretz Israel... Force is all they do or ever will understand. We shall use the ultimate force until the Palestinians come crawling to us on all fours."
Rafael Eitan, April 1983


"If I was an Arab leader I would never make peace with Israel. That is natural: we have taken their country."
David Ben Gurion"A Strategy for Israel in the Ninteteen Eighties"

Oded Yinon 1982 former official or Israel's Foregin Ministry - Article in Kivunim (Directions) an official organ of the World Zionist Org.

"Lebanon's total dissolution into five provinces serves as a precedent for the entire Arab including Egypt, Syria, Iraq, and the Arabian peninsula and is already following that track. The dissolution of Syria and Iraq later on into ethnically or religiously unique areas such as Lebanon, is Israel's primary target on the Eastern front in the long run, while the dissolution of the military power of those states serves as the primary short term target."

Jonne sa...

Anders, vad jag försökte säga är att det alltid är klandervärt att döda civila. Skillnaden mellan parterna ligger dock i att Hizbollah har civila döda som mål (bl.a. raketer fyllda med stålkulor in i bostadsområden), medan Israel dödar civila eftersom det är oundvikligt i jakten på personer som utför (eller understödjer) attentat.

Om inte Israel får attackera millitära Hizbollah-installationer i Libanon, kanske du har en bättre lösning på hur de ska få raketattackerna att sluta? Även om Israel skulle dra sig tillbaka till gränsdragningen från -67, skulle inte attackerna upphöra. Troligen skulle de intensifieras.

Och ja, fler libaneser än israeler har dödats, men det ändrar inte skuldfrågan. Det är snarare en indikation på millitära styrkeförhållanden. Israel vill försvara sig, Hezbollah vill ha bort alla judar (se t.ex här).

Jakop Dalunde sa...

"Även om Israel skulle dra sig tillbaka till gränsdragningen från -67, skulle inte attackerna upphöra. Troligen skulle de intensifieras."

Eller inte. För det första så skulle Israel ALDRIG dra tillbaka till -67 års gränser. För det andra skulle Hezb'Allah (som jag för övrigt föraktar nästan lika mycket som Israel) inte få vatten på sin kvarn. Man skulle inte få något stöd, förutom från de radikala delarna av Iran och Syrien.

All forskning och historia visar att våld och förtryck radikaliserar och inte tvärtom. Dialog och respekt stärker däremot de moderata krafterna.

Anonym sa...

Nåja, tillräckligt mycket våld och förtryck har faktiskt en avradikaliserande effekt.