torsdag, juli 06, 2006

Recension i GP

Alltså av Agenda - julafton för allt reaktionärt. Formuleringen "som en Chomsky i miniatyr" är extra kul. Läs här.

22 kommentarer:

mika sa...

Väl förtjänt Ali.

MEN....

Räkna med att paraden av nyliberala dårhusmuppar här får tillskott av fler misslyckade bloggare och rättshaverister...

Anonym sa...

Brukar mest vara neokommunistiska gulagmuppar som gillar parader....

Mika sa...

Nej snarare amerikansk/israeliska imperiefascister, snacka om gulag, snacka om parader!!

Guantanamo, behöver knappast beskrivas i detalj inte heller abu Ghraib i USraelisk regi för att inte tala om ett hundratal hemliga tortyrgulag...

Gaza-ghetto-gulaget är fem mil långt och 5 km brett och utsatt för el och vattensabotage precis som när USA/Israel invaderade Irak och Afghanistan. instängda och utestängda från all möjlighet till försörjning bombas de dagligen av den sionistiska apartheidstaten.

Gulag?

Anders sa...

Jag är 100% för konfliktperspektiv annars men skulle man inte kunna göra någon sorts blocköverskridande överenskommelse här bland kommentarerna att be Ali radera Mika:s poster av rent språkvårdande skäl? Hon verkar ju redan ha nött ut sin €-tangent så det är ju även av hänsyn till den stackars människan bakom tangetbordet, en nypa frisk luft skulle nog inte skada.

mia sa...

"blocköverskridande överenskommelse"??

Jag håller med Mika, här finns väl 25 "dårhusliberaler" eller ultrahögermuppar som diskuterar med sig själva och sina sjuka hjärnor, människor som skulle bli utskrattade i det offentliga rummet.

Det enda "blocköverskridande" är väl när deras träbjälkar till hjärnor krockar med varandra...

Reginald Dinkleby sa...

Men det är ju stalinälskarna i neokommunistmuppklubben som diskuterar med varandra samt refererar det som rösterna nyligen nämnt för dem?

mika o hennes låtsaskompis mia?

Anonym sa...

ALMEDALEN: Muf-monster greps av polis efter Reinfeldt-attack

I dag lanserade Muf sin maskot inför valet. Det visade sig vara det politiska monstret bakom den socialistiskt vinklade monsterbloggen.

Monstret kom åkandes i en limousin och hoppade därefter ut och dansade.

- Monstret är lyckligt för han ser så mycket ungdomsarbetslöshet här, sa Mufs förbundsordförande Johan Forssell när han talade inför den församlade publiken.

Han berättar sedan att den kreativa tanken bakom monstret är att sätta ett ansikte på huvudfienden. Den svenska ungdomsarbetslösheten.

- Han representerar allt vi ogillar. Han är röd, lurvig och älskar arbetslöshet. Ungefär som en socialdemokrat, säger Johan Forssell.

Enligt utsago från Muf har monstret åkte på turné runtom i Sverige. Han har besökt socialdemokratiskt styrda kommuner och han har även vistats i Visby under Almedalsveckan. Detta i en kampanj som går under namnet "Monstret finns överallt".

- Monstret har sprungit runt och kramat SSUare som trott att han var en av dem. Det är oerhört kul, säger Johan Forssell.

I går kväll var monstret på plats och buade åt Fredrik Reinfeldts tal. Han greps då av polisen i tron att han representerade Osynliga partiet.

- Det var väldigt roligt att se representanter från vänsterrörelsen, såsom Ali Esbathi, protestera när polisen grep monstret. De trodde verkligen att han var en av dem.

Erik U:son Dahlström:D :D :D

Micke sa...

- Det var väldigt roligt att se representanter från vänsterrörelsen, såsom Ali Esbathi, protestera när polisen grep monstret. De trodde verkligen att han var en av dem.
..................................

Ja det var ju bra att det inte var SSU som fjantade omkring i en "Muppet show" kostym så Moderaterna slapp kalla in Säpo.

Staffan W sa...

Muf har tydligen uppgraderat strategin, från godis och spritfester till lurviga monster. Ska bli intressant att se om nån tar det på allvar.

Anonym sa...

"Lars Ohly har tidigare hotat att fälla en socialdemokratisk regering som stöder en fri etableringsrätt för friskolor.

Vänsterpartiet anser att dagens skola inte är likvärdig. På partiets hemsida står bland annat:
"Alla elever har inte samma möjligheter att klara sig igenom skolan. Friskolorna kan välja sina elever, den kommunala skolan har ett ansvar för alla barn."

Dottern Felicia, 17, ska snart påbörja andra året på Fryshusets fristående gymnasium i Stockholm."

Leva som man lär är som bekant fullkomligt larv enligt vänstern...

Anonym sa...

Anonymous, Ohlys dotter är 17 år. Hon var 15-16 år när hon valde gymnasium. Just det, när HON valde. Om du inte visste det så har föräldern ingen makt över gymnasievalet, det väljer barnet själv.

Anonym sa...

Anon 1:55,

Ingen makt?
Blir man myndig vid 15 numera?

För övrigt bör givetvis föräldrarna, i kraft av sin större vishet, influera barnens önskemål. Fast det där med vishet gäller ju inte mytomanohlyckan.

Anonym sa...

"Ingen makt?
Blir man myndig vid 15 numera?

För övrigt bör givetvis föräldrarna, i kraft av sin större vishet, influera barnens önskemål. Fast det där med vishet gäller ju inte mytomanohlyckan."

Barnet gör gymnasievalet själv. Detta eftersom att det är en frivillig skolform som man själv söker till. Detta står till och med på blanketten som man fyller i när man söker till gymnasiet. Men visst, en förälder skulle nog kunna tvinga sitt barn att gå på ett visst gymnasium. Dock är det inte särskilt trevligt att göra så, och förhoppningsvis inte så vanligt.

Vad är det som är så svårt med tanken på att Ohlys dotter gjort sitt val själv? För övrigt kan det tilläggas att utbildningen hon ville gå endast fanns på Fryshusets fristående gymnasieskola.

Anser du att hon skulle ha struntat att gå där för att hennes pappa är emot friskolor?

Anonym sa...

"Anser du att hon skulle ha struntat att gå där för att hennes pappa är emot friskolor?"

Hennes pappa verkar inte särskillt bra på att motivera sitt eget barn -vilket är lite förvånande för en partiledare...

Han skulle givetvis ha förklarat det hemska med valfrihet och frågat om hon verkligen vile tillhöra en utvald elit, till skillnad mot partiledaren själv som bara är en simpel proletär (som visserligen har spelat fotboll med Nacka, men ändå).

Ni på vänsterkanten är komiska i ert försvar av sådant som ni själva vill förbjuda -bara "den store ledaren" gör det. GP:s köhopp för höftledsoperation är ett annat exempel. Läs Animal Farm, så kanske ni lär er något.

Anonym sa...

"Hennes pappa verkar inte särskillt bra på att motivera sitt eget barn -vilket är lite förvånande för en partiledare..."

Ja, det säger ju en del om hur hans politik är, om han inte ens kan få med sig sina barn :)

"Ni på vänsterkanten är komiska i ert försvar av sådant som ni själva vill förbjuda -bara "den store ledaren" gör det. GP:s köhopp för"

Jag vill inte förbjuda friskolor. Det enda jag poängterade var att det knappast är dubbelmoral från Ohlys sida att hans dotter, en egen fri, tänkande individ, har valt att gå i en friskola.

Anonym sa...

Det skall inte finnas några fria tänkande INDIVIDER i Ohlys värld. Att han har en hemma i sitt eget hus visar väl hur utopisk hans värld är...

Anonym sa...

Eller att inte ens hans dotter tror på vad han säger...
Barn brukar känna sina föräldrar.

Jim Lagerlöf sa...

Gissar att Ohly inte har åsiktsuppfostrat sin dotter. Tack och lov för det. Han tycker nog inte att hans barn måste tycka som han.

För övrigt har vänstern inget problem med att friskolorna är bra, grejen är väl att de kommunala skolorna är dåliga. Ohlys dotter lever i samma värld som jag - en värld där det går att välja skola. Ingen inom vänstern tycker att man ska välja det sämre alternativet för att vara solidarisk. Grejen är att vänstern vill förbättra den kommunala skolan som idag på grund av både friskolereformen och kommunalisering blivit sämre.

Åk inte med SJ om du tycker de gör ett dåligt jobb. Betala inte din elräkning om du tycker att den är för hög. Välj inte din favoritskola bara för att farsan har sagt att det är orättvist.

Anonym sa...

Ibland måste man spela efter regler som man inte gillar. Alla som har betyg så de räcker kan ju välja fritt, varför ska de inte gör det. Pappa Ohly är en modern föräldrer som låter dottern göra uppror mot honom så mycket hon vill. Hur många har för övrigt samma politiska åskådning som sina föräldrar?

Anonym sa...

"Grejen är att vänstern vill förbättra den kommunala skolan som idag på grund av både friskolereformen och kommunalisering blivit sämre."

Är det så, eller är det bara tomma påståenden i vanlig vänsterordning? Normalt är att konkurrens leder till förbättring, inte försämring.

Vad är "åsiktsuppfostran"?
Har inte folk ens vett att ge sina barn värderingar längre? Inte undra på att det ser ut som det gör isåfall i Sverige.

Jim sa...

Skolan är ett sådant ämne där de flästa tror sig veta allt. Men alla är inte pedagoger eller profesorer. Det är för det mesta inte vänstern utan borgerligheten som brukar berätta hur dålig den svenska skolan är. För oss som är insatta i det svenska skolsystemet är det självklart att kommunaliseringen och friskolereformen var ett steg bort från kvalitetsskolan. Det finns många att fråga om den saken.

Åsiktsuppfostran och att föregå med gott exempel är två helt olika saker. Jag hoppas att de flesta föräldra aktar sig för att tala om vilka åsikter som är rätt och vilka som är fel, utan att förklara varför. Alla tycker ju inte lika... Men samtidigt hoppas jag att föräldrar alltid föregår med gott exempel för att visa hur de tycker att man ska bete sig.

"Normalt är att konkurrens leder till förbättring, inte försämring."
- Vart var du när stora statliga sektorer avreglerades? Fast du kanske inte behöver betala för El, du kanske inte åker tåg? Även om konkurrens i teorin leder till förbättringar så är värkligheten för det mesta mer komplex. Vissa kommunala skolor har blivit mycket bättre på sista tiden, men inte alla - fråga skolverket, eller varför inte Lasse Leijonborg?

Anonym sa...

Vad lär du ut, Jim?