tisdag, augusti 08, 2006

Bara den som är död inuti kan låta bli att känna avsky

Världen ska inte behöva vara sådan att man brister ut i gråt av blotta nyhetssändningar. Vart vill ni att dessa människor ska ta vägen? Fattar ni, någonstans långt inne i era själar, att detta är människor?

DN idag:
Under måndagen varnade Israel boende söder om Litanifloden och uppmanade dem att stanna inomhus efter klockan tio på kvällen. Militärkällor säger, enligt AFP, uppmaningen gäller till dess att nya order kommer.

Ekot idag:
Israelisk artillerield håller på att fullständigt skjuta sönder flera byar i södra Libanon och jämna dem med marken. Omkring 10 000 israeliska soldater är inblandade i markstrider på flera olika håll.

[...]

Israels åtgärder för att krossa Hizbollahs motstånd blir alltmer desperata. Den israeliska krigsmakten har till exempel beslutat att samtliga fordon, utan undantag, som rör sig i söder skall angripas eftersom de kanske transporterar vapen till gerillan.
Strax efter detta kör P1 ett helt rubbat räddningsinslag om ”splittring inom fredsrörelsen” med utgångspunkt från Richard Slätts intellektuella haveri i Expressen häromdagen. Man diskuterar "våldstendenser" i vad några personer ropat i ett demonstrationståg i Stockholm. När Israel jämnar byar med marken.

Israelförsvaret blir allt tydligare moraliskt bankrutt, politiskt blint, emotionellt rubbat.

21 kommentarer:

Walle sa...

Herregud!

1) Media i Sverige skulle må bra av att, inte bara lyfta blicken från sina liberala pamfletter, utan också lämna sina ombonade kontor i storstädernas city (alt. villaförorter) och ge sig ut i riktiga Sverige. Genomslaget på vad några gjorde på EN demonstration i Stockholm är bisarrt! Varning bara: En sådan tripp till verkligheten kan innebära att ni märker att det är en försvinnande liten del som står upp för den sionistiska terrorstaten. De finns mest bara på internet.

Micke sa...

En sådan tripp till verkligheten kan innebära att ni märker att det är en försvinnande liten del som står upp för den sionistiska terrorstaten. De finns mest bara på internet.
--------------------------


När tänker ni ta ställning till vilket Libanon ni pratar om?

Efteråt?

Varför togs mitt förra inlägg bort?
Det innehöll inga förolämpningar och var ett relevant svar på orginal texten.

Lasses lunchblog sa...

Ok, då är jag väl död inuti...Hizbollah vill ju utåläna Israel, förgöra staten Israel och dess invånare. Jaja, med tanke på hur enkelspårig du är så är det ett lyft att vara död inuti.

Anonym sa...

lasse: seriöst, du menar att du inte kan känna någon minsta empati för de civila som får betala för det politiska maktspel deras länders ledare sysslar med? skitsamma på vilken sida de befinner sig på?

mika sa...

"debatten" i P1 blev ungefär vad man kunde förvänta sig och så som det beskrivs av Ali ovan.

Den påminde VÄLDIGT mycket om Sky´s "intervju" med Galloway, speciellt när Ohly fick komma till tals, ramarna sattes av inslagsförfattaren och programledaren och omöjliggjorde en vidare förklaring utöver den bemöttes med största intollerans.

Göran Greider är på många sätt symptomatisk med vissa israelkritikers självpåtagna bakbundenhet.

Han definierar utan problem folkmorden rasismen och hatet som utmärker den judiska apartheidstatens ockupationspolitik, men vägrar att komma ur "Z"-garderoben. Han kan säga "A" hur många gånger som helst men aldrig "B" dvs "Z" som i Zionism.

Hans kritik av Israel blir därför meningslös och förvirrande så länge han inte definierar ideologin bakom statsbildningen och dess aggressioner mot sin omvärld. Israel och sionisterna själva föredrar naturligtvis (trots att de själva endast utgör 2% av semiterna) att kalla all kritik för "antisemitism" och inte "anti-sionism".

Men man kanske inte skall döma Greider för hårt, har man en gång tagit steget fullt ut i det här sammanhanget finns ingen väg tillbaka till finrummen.

Lite grand som Monty Pythons sketch om mannen som av judiska rådet är dömd att stenas till döds för att ha uttalat guds namn, han nämner det ytterligare en gång varpå översteprästen (Cleese) utbrister:

Look, you only making it worse for yourself.

-Worse???? How much worse could it possebly be? Jehova Jehova Jehova!!

Mika sa...

Än en gång "Lasse", ingen har talat om att "förgöra" den judiska statens medborgare som de nyhetsförmedlare du föredrar återupprapar dagligen, utan dess fascistiska grundvalar.

Begripligare blir det om du tar "förgörelsen" av Sydafrika där Nelson Mandela satt som "terrorist" på Robben Island, ingen dödade de vita rasisterna, bara deras apartheid och fascistiska statsbildning..

jinge sa...

Strax efter detta kör P1 ett helt rubbat räddningsinslag om ”splittring inom fredsrörelsen” med utgångspunkt från Richard Slätts intellektuella haveri i Expressen häromdagen. Man diskuterar "våldstendenser" i vad några personer ropat i ett demonstrationståg i Stockholm. När Israel jämnar byar med marken.

Dessutom var somliga av Studio Ett och Ekots medarbetare med i Vietnamdemonstrationerna. Vi hade mängder av amerikanska flaggor med hakkors i stället för stjärnor. Skyltar med Hakkors, ett plustecken och en bild på Nixon.

Att nazismen får släppa till hakkorset vid antikrigsdemonstrationer är naturligt, så har det varit efter WW2. Vi som demonstrerade mot Sovjets intåg i Tjeckoslovakien hade skyltar med likhetstecken mellan hammaren och skäran och ett hakkors. Likaså var det under demonstrationerna mot Pinochet.

Men, om några viftar med sådana skyltar mot det kära Israel så blir det debatt i radio, TV och tidningar. SÅÅ får man väl ändå inte göra. Men blodet fortsätter att flyta och borgarna fortsätter att försöka sätta åt yttrandefriheten.

Men hade vi demonstrerat mot Castro och ofriheten på Cuba hade inte någon jävla folkpartist gafflat.

På den tiden Vietnam var aktuellt hette de värsta högerdårarna ”Demokratisk Allians”. I dag heter de bara ”Alliansen”. Jag känner att jag måste skriva om det där nu…

Anonym sa...

Att GG inte faller dig, Mika, i smaken beror på att GG har mera kunskap, livserfarenhet (mååånga år, i ditt fall) och starkare möjligheter till reflektion.

Göran vet att ingen, förutom den lilla promille som går omkring på Hizbollahs stöddemonstrationer i Sverige där det ropas Död åt Judarna, köper snacket om sionazism och allt annat vettlöst som vissa troglodyter brölar om. Det ses som det det är; sjuka fantasier av en förvrängd verklighetsbild. Göran vet att vad människor är förbannade på är de civila dödsoffren, inte att Israel finns. Göran är med rätta förbannad på Israels hänsynslösa bombningar där man gärna offrar civila i kampen på dödsfall inom Hizbollah. Göran identifierar korrekt många av de faktorer inom den Israeliska staten som gör att den uppträder hänsynslöst mot andra och har en markant ubermensch mentalitet. Men han vet också skillnaden på fantasi och verklighet. Och så vet han hur man uppträder för att människor ska lyssna på en och höra på vad man säger, jämfört med att skaka på huvudet och skratta.

Det är därför Greider är en av Sveriges skarpaste intellektuella debatörer. Det är därför Greider kan leverera klara och skarpa analyser av lägen. Det är därför folk lyssnar på Greider, men inte på dig.

"Hans kritik av Israel blir därför meningslös och förvirrande..."

Du har just beskrivit ditt eget problem, Mika. Din kritik är meningslös, då den enbart bygger på floskler, rena lögner och hat. Du kan skrika om sionazism, att svenska medier är kontrollerade av Israel hur högt du vill. Men förutom den lilla klick som delar fantasierna så framstår det bara som meningslös, förvirrad och hatfylld svammel som lätt avfärdas med "antisemitisk", "galet" och "paranoida vanföreställningar".

Du missade förresten poängen med Monthy Python skämtet: när rabbin själv säger Jehovah och blir stenad samtidigt som de romerska legionärerna bara skakar på huvudet.

Religion och nationalism, farligare än alla världens bomber...

Anonym sa...

Esbati,

Är allt som du inte håller med om "rubbat"? Det är ju mycket moget sätt att resonera....

/Roza Luxenburg

Israel = Bajs sa...

Religion och nationalism, farligare än alla världens bomber...

Ja i längden ja, men bomber och ondska föder nationalism och extrimism, det går inte att komma ifrån.

Ingen ska behövas kallas antisemit för att man vill att alla människor ska vara lika värda. Men i media ÄR israeliska liv värt mer än libanesiskt!

Bra skrivet Ali, jag känner också gråten i halsen av den ilskan och framförallt maktlösheten inför den fruktansvärda mediabias vi har fått ta del av.

mika sa...

"anonym":

Den enda som kommer i närheten av "floskler, rena lögner och hat" här är du själv som sionistfascist och ditt eget blinda raseri mot att normala och empatiskt receptiva människor vägrar att (hata) avhumanisera Araber och Palestinier enligt din/Israels och sionismens modell.

Hat är ett starkt ord, jag föredrar total avsky mot all slags fascism som den du representerar här och terrorenklaven "israel" i mellanöstern, visst är det lögner som driver den ideologin men inte fakta om den.

När det gäller GG är jag ändå fullständigt övertygad att han liksom några av hans kolleger av nödvändighet förtydligar sin kritik och därmed exponerar sig för den fanatiska och hatiska åsiktslobby som du själv är en ytterst liten men högt gallskrikande del av. Då först kommer det verkliga hatet och dess vidriga ansikte fram i ljuset.

Dave sa...

Reality check.

*Israel är omgivet av länder och organisationer som öppet har som mål att utrota israel. (Iran, Hamas, Hizbolla mm).

*Araber som är Israeliska medborgare har fulla rättigheter.

*Israel har angripits otaliga gånger av sina grannar och varje gång Israel retirerar eller på annat sätt "visar svaghet" belönas det med raketattacker och mera våld.

*Israels nuvarande strategi med övervåld fungerar bevisligen dåligt. Man har ingen exit-strategy och historien är dömd att upprepas. Det finns ingen vinnare.

OK döm mig nu, är jag zionistfascist, kannibal eller nåt ännu värre?

zianne sa...

Tack för att du fortsätter att analysera dessa snedvridna rapporter från dagens medievärld.
Tack för att ger uttryck för denna maktlöshet som så många känner.

Hur står man ut med att bara vara en liten människa utan makt att stoppa detta fasansfulla som sker, denna totala förstörelse av en nation, detta försök att utplåna och kväva hela Libanons folk?

Fransk Manikyr sa...

som stammis på din blogg tycker jag att det är bra att du tar upp alla dessa småsaker som ingen annan verkar gräva i eller ifrågasätta. är imponerad över att du orkar då det inte är EN eller TVÅ artiklar eller uttalanden per dag. det tragiska är att de flesta bara accepterar alla rubriker, reportager och uttalanden utan att ägna en tanke på var källan är eller vad målet är.

tack för en bra blogg :)

Walle sa...

Dave skrev:Araber som är Israeliska medborgare har fulla rättigheter.

Nej. De får inte gifta sig med vem de vill. Eftersom de inte gör värnplikt så går de misste om en hel del sociala tryggheter. Besök även http://www.ynetnews.com/home/0,7340,L-3083,00.html
så får du se hur attityden bland de så kallade demokraterna i Israel är mot araberna.

Det var något mer som skiljde mellan araber och judar i staten Israel, kommer inte på det nu.
Bara äktenskapsreglerna räcker för att klassificera staten som apartheid emellertid!

jinge sa...

Mer som skiljer? Ja de får inte köpa mark, de drabbas extremt hårt när de ska resa, vattel, el och telefon är inte prioriterat när det gäller de inhemska palestinier/araberna. De kan ofta bara bygga ut hus på höjden eftersom Israel inte stadsplanerar områden där det bor mycket palestinier. Du nämnde militärtjänstgöringen, men det innebär oxo att de stängs ute från många universitetsutbildningar. De har rent allmänt avgjort sämre lön.

Boktips Susan Nathan, Ett Annat Israel. Jag har skrivit om boken här:

http://www.jinge.se/index.php/allmnt/ett-folk-utan-land-till-ett-land-utan-folk.htm

Anonym sa...

Comment moderation !!

Bra! Då vet man att du förlorat debatten Ali! För majoriteten av bloggsurfare VET vid detta laget att du låter hat och rasism stå kvar medan du tar bort saklig argumentation som du upplever som jobbig.

Pelle sa...

Israel förstår uppenbarligen inte vad deras handlingar leder till. De tänker kortsiktigt - inte långsiktigt. Hur ska de någonsin kunna titta en libanes i ögonen efter detta? Hur ska någonsin Libanon kunna förlåta det land som våldtagit dem så? Deras krigsaktioner göder Hizbolah och de kan inte döda ett helt folk för att bli av med dem. Ändå verkar det vara vad de vill. De vill utrota Hizbollah oavsett om alla shiiter och övriga skulle ryka med på kuppen.

Det krävs att FN tar över tänkandet och för in ett mer långsiktigt objektivt och mindre desperat perspektiv som tar hänsyn till att vi bara är människor, som jag skrivit om på min blogg, och att vi måste agera därefter med respekt och ömhet. Visst är det svårt att agera mjukt mot en raketskjutande motpart, men om det krävs för att lösa situationen har man inget val. Gandhi lyckades - är Israel sämre?

Anonym sa...

"Fattar ni, någonstans långt inne i era själar, att detta är människor?"

"...ett helt rubbat räddningsinslag..."

"...intellektuella haveri..."

"Israelförsvaret blir allt tydligare moraliskt bankrutt, politiskt blint, emotionellt rubbat."

Nån mer än jag som börjar få bilden av en falsettskrikande Ali?
Men när argumenten tryter kan man fortfarande stå och skrika för att hindra andra från att tänka själva. Ali's inlägg är mer våldsmt vinklade ögonblicksbilder än sansade analyser. En slags veckorevyversion av nyhetsrapporteringen från mellanöstern.

MIcke sa...

Göran Greider är på många sätt symptomatisk med vissa israelkritikers självpåtagna bakbundenhet.

Han definierar utan problem folkmorden rasismen och hatet som utmärker den judiska apartheidstatens ockupationspolitik, men vägrar att komma ur "Z"-garderoben. Han kan säga "A" hur många gånger som helst men aldrig "B" dvs "Z" som i Zionism.
----------------------------

Det konstiga är att du som som kan säga B bara klarar att göra det när det gäller Israels intentioner men inte när det gäller dom som för ögonblicket är "Palestiniernas bästa vänner" (de har ju skiftat som bekant beroende på hur utsiktslöst dom uppfattat att Iraels utplånande är)

Vad beror det på att du inte klarar det?

Räcker inte logiken för hela sammanhanget?

Lasses lunchblog sa...

Anonym och Milka: Jag är definitivt inte på Hizbollahs sida. Ta upp huvudet ur sanden; Hizbollha, som stödss av förtryckarregimen i Iran och Syrien har ysagt att Israel skall utplånas. Lägg av med erat trams. Vakna. Libanon som stat med dess reguljära armé skall agera inom sitt egna land, inte Hizbollha.