lördag, augusti 19, 2006

”Be skeptical. Be very, very sceptical”

Hey, minns ni terrorbritterna som planerade “mass murder on an unprecedented scale”? Craig Murray, tidigare brittisk ambassadör i Uzbekistan, som hoppade av i protest mot acceptans för tyranni och tortyr i ”kriget mot terrorismen”, påminner i Guardian om att inget åtal har väckts, samt om att ingen av de anklagade hade gjort någon bomb eller köpt någon flygbiljett. Flera hade inga pass.

Att hysterin utnyttjats väl råder det dock inga som helst tvivel om. Minns Johan Pehrssons (fp) snabba krav på mer militärer och buggning.


Guardiantipset via Pierre Andersson.

24 kommentarer:

Anonym sa...

Mmmm.
Det finns nog inga muslimska terrorister egentligen.
De är bara ett påfund som rasisthögern plockar fram vid behov.

Felix Englén sa...

Det intressanta är att Pakistan hjälpte till med underrättelsen. Det är ett land som har varit extremt isolerat med nuvarande militärdiktatur tills kriget i Afghanistan bröt ut och USA sökte partners in crime. Hur såg hjälpen ut?

Jag delar känslan av skeptism men är samtidigt medveten av att distansen påverkar ens omdöme.

jinge sa...

Vem blir förvånad?

Det blir himla svårt att spränga ett flygplan mitt över atlanten om man vare sig har bomb, flygbiljett eller pass..

polhem sa...

Vissa pastar att det inte finns tillrackligt med fakta for att bevisa att rokning ar skadligt. Andra pastar att vaxthus-effekten inte existerar. Med ideologiska skygglappar kan det ibland vara svart att se verkligheten som den ar.

Bulten i Bo sa...

Det finns nog inga muslimska terrorister egentligen.

I denna (jag antar ironiska)utsaga kan Anonym i inlägg #1 lite oväntat inkassera stöd från ingen mindre än Michael Moynihan på Timbro, som påstår att man endast ska beskriva folk som skyldiga då en rättegång fastslagit personens skuld.

Kriget mot terrorismen har ju endast resulterat i en (1) dömd terrorist, Zacarias Moussaoui, vilken dock verkar vara i en psykisk form att man nog skulle kunna få honom att erkänna sig som Palmes mördare också!

Så, inga dömda muslimska terrorister, alltså finns det inga. Ska vi enas om det?

Personligen är jag dock mer inne på linjen att vänta tills eventuella rättegångar i Londonfallet avhållits, innan jag tar ställning i frågan, missa inte Jan Guillous mycket kloka artikel i frågan!

Anonym sa...

Först och främst så var anledningen till att de gjorde arresteringarna och husrannsakningarna att två av de misstänkta ansökte om pass. Sen har polisen också hittat vapen och bombtillverkningsmaterial gömt i ett skogsparti utanför London. Även inspelade martyrfilmer har hittats på datorer.

Det hela är alltså inte bara varm luft. Polisen har också skärpt sig sedan tidigare eftersom de iaf undvek att skjuta någon oskyldigt misstänkt denna gång, vilket samtidgt påminner om det sjuka övervåld som har använts tidigare och hur lågt ribban ligger.

Bulten i Bo sa...

Först och främst så var anledningen till att de gjorde arresteringarna och husrannsakningarna att två av de misstänkta ansökte om pass.

Bäst att låta bli att ansöka om pass, tydligen!

Craig Murray skriver lite lätt lakoniskt om just detta:

Many did not even have passports, which given the efficiency of the UK Passport Agency would mean they couldn't be a plane bomber for quite some time

Sen har polisen också hittat vapen och bombtillverkningsmaterial gömt i ett skogsparti utanför London

Hm, så inställer sig ju frågan, varför gömma vapen i skogen? De skulle ju ändå inte använda vapen i sprängningarna? Och idén med det påstådda "bombtillverkningsmaterialet" var ju att det utan misstanke skulle kunna tas igenom bagagechecken utan att väcka någon misstanke, varför då placera dessa "ute i skogen".

För det är väl inte bara så att polisen hittat en nappflaska ute i skogen?

Anonym sa...

Precis Bulten.

Hur skulle någon rimligen kunna ingå i planeringen av det där eventuella "terrorist"dådet om man inte har pass? Vem har hört talas om en "terrorist" utan pass? Även de som bara skulle sköta markservicen, så att säga, måste ju rimligen ha pass som alla andra "terrorister".

Dessutom:
OM den fascistoida engelska polisen nu hittat vapen i skogen, och OM de vapnen nu skulle tillhöra de misstänkta "terroristerna", så bevisar ju det bara att dessa misstänkta "terrorister" inte kan ha något med den planerade flygplansattacken att göra, eftersom vapen INTE skulle användas vid denna attack.

Anonym sa...

"bomb-making kit", inte nappflaska. Du glömde martyrfilmerna och det faktum att letandet i skogen och arresteringarna inte skett helt slumpmäsigt vilket ni vill tro här.

Blir löjligt när Ali och alla andra här försöker banalisera allt och när det inte går, ignorerar resten.

Anonym sa...

Varför skulle man vara tvungen att ha pass för att planera ett dåd? Återigen så väntade polisen tills det ansöktes om pass innan de slog till.

Sen undrar jag hur du tänker när du säger att vapnen skulle bevisa alla de misstänktas oskuld, det är ju ett fullständigt bizzart påstående. Inköp av en illegal pistol räcker då för att vara rentvådd?

Bulten i Bo sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Bulten i Bo sa...

Jag utgår från att det är samme anonyme person som skrivit ala inlägg ovan.

Det var ju du som påstod att "spräng-kittet" i skogen skulle varit ett bevis på de gripnas skuld. Kan du då förklara för mig varför man förvarar dessa saker i skogen om man ändå avser att diskret kunna smuggla in det med handbagage, ja, ingen blir väl gladare än jag.

Och om dessa "vapen" ändå inte skulle användas i flygplanssprängningarna, då bevisar dom väl ingenting om sprängningshistoriens trovärdighet. Eller?

Rörande "martyrfilmerna" finns det anledning att återvända till var Murray skrev i sin artikel:

it could be pretty difficult to convince a jury beyond reasonable doubt that individuals intended to go through with suicide bombings, whatever rash stuff they may have bragged in internet chat rooms

Bulten i Bo sa...

Man har hittills släppt två män som arresterats för inblandning i de befarade terrorplanerna, och tvingats be om ursäkt för misstaget.

Fortfarande pågår genomsökningar av tolv platser i landet, enligt uppgift till nyhetsbyrån AFP, och polisen har än så länge funnit bombmaterial, kemikalier, kontanter, åtminstone ett handvapen, dokument och video med fundamentalistiska inslag.


skriver DN som uppenbarligen helt missat det där med "martyrfilmer"!

Bulten i Bo sa...

men du påstod att vapnen skulle bevisa ALLAS oskuld

Det var ju du som förde fram dessa vapen i diskussionen, inte jag. Jag tycker inte de bevisa någonting alls.

Vad föreslår ni? att avfärda allt som en rasistisk konspiration från amerikanska judar?

HJag antar att du inte har några bevis för det heller? Sålunda förhåller jag mig skeptisk till det också!

Jim sa...

Mycket intressant artikel.
Sätter fokus på något som jag personligen talat mycket om men som ingen vågar lyssna på eller ta på allvar...

Anonym sa...

Man blir så förtvivlat trött på vänsterns undanglidningar och vägran att ta ställning för och emot demokrati. Det enda som inger förtröstan är att Ohly med sin vänstervridning till kommunism snart får VP ur riksdagen. 4% gränsen ligger nu nära och ingen kommer att sörja er annat den egna inre kretsen.

Anonym sa...

Briljant Bulten!
Bombhögern VILL tro att ett terroristdåd var nära förestående och griper då efter halmstrån i form av brittiska polisens(!) uttalanden. Man häpnar.

Beundransvärt hur du lyckas hålla huvudet kallt och med glasklar precision smula sönder den tunna "bevisning" som åberopas.

Vem som låg bakom WTC, Madrid och London kan vi bara spekulera i. Ingen har dömts för de dåden.
(Är lite osäker betr. Madrid och London, men OM någon har dömts så var domstolen inte opartisk).

Keep up the good work, Bulten!

Bulten i Bo sa...

Anonymous ovan....

Tack för allt beröm som jag dock ber att få dela med mig till Michael Moynihan på Timbro, som på sin sida har gjort ett bra jobb i att betona vikten av att inte spekulera i skuldfrågor för än klara bevis föreligger!

Men tack ska du ha i alla fall!

Bulten i Bo sa...

Sedan är det ju så att när USA och Israel väl bestämt sig och sätter några välriktade atombomber mot Iran Syrien och Mecka så kommer marknaden & börsen att ta glädjeskutt, bensinpriset störtsjunker och hundratusentals arbetstillfällen i ett större Israel för att bygga upp demokratin i det nya mellanöstern.

Så vad gnäller de för? Födslovåndor gör alltid ont och medecin smakar illa men gott gör det

Bulten i Bo sa...

Inlägget ovan har alltså inte jag skrivit, utan det är istället någon som har stulit min internetsignatur.

Anonym sa...

Intressant Ali. Det enda terrordåd som inträffat nyligen i England är att en 22-årig rasist slängt brandbomber mot en moské. Som tur var misslyckades det mesta för honom.

Har dock inte hört några skandalrubriker i media, tror inte ens händelsen nämnts i Sverige. Folkpartiet har inte heller krävt ett övervakningssamhälle eller gjort rasistiska utspel i detta fallet..

gupqz sa...

Standing on the beach
With a gun in my hand
Staring at the sky
Staring at the sand
Staring down the barrel
At the arab on the ground
See his open mouth
But I hear no sound

I'm alive
I'm dead
I'm a stranger
Killing an arab

I can turn
And walk away
Or I can fire the gun
Staring at the sky
Staring at the sun
Whichever I choose
It amounts to the same
Absolutely nothing

I'm alive
I'm dead
I'm a stranger
Killing an arab

I feel the silver jump
Smooth in my hand
Staring at the sea
Staring at the sand
Staring at myself
Reflected in the eyes
Of the dead man on the beach
The dead man on the beach

I'm alive
I'm dead
I'm the stranger
Killing an arabu

Anonym sa...

Enligt BBC (se länk i detta inlägg) har nu de terrormisstänkta brittiska muslimerna åtalats. Tänker Bulten och Ali nu be om ursäkt för sina sjuka förnekelser och konspirationsterorier?

Bulten i Bo sa...

Att det väckts åtal mot en person är inte samma sak som att personen dömts, så du bör nog (helt i Michael Moynihans anda) vänta med att förklar dem skyldiga!

För övrigt, hur det än går i fallet tänker jag aldrig be någon om ursäkt för att jag förhåll mig skeptisk till upgifter som jag inte är betrodd att kontrollera!