torsdag, augusti 24, 2006

Högerintellektuell i vardande

Här är en skön snubbe. Det intellektuellt spänstiga resonemanget går ut på att Villamannen Bo Nyléns uttalanden inte kan betecknas som rasistiska, eftersom afrikaner de facto är just afrikaner. Resonemanget kring punkt 3 rekommenderas särskilt.

7 kommentarer:

Tobias Smedberg sa...

Jag kunde faktiskt inte förstå om det var på allvar hela det inlägget du refererar till. Hade det varit hey baberiba som hade skrivit det hade det varit riktigt skicklig och komisk satir.

Wejsan sa...

Gör det vanliga tricket och byt ut "afrikaner" mot "Ali Esbati" så ger det sig självt.

Gustav Lundblad sa...

Well, Joakim Henriksson är rolig att läsa men knappast en särskilt seriös debattör. Ungefär som du, fast han är mer raljant.

Carl-Robert som också skriver på kulturrevolution.se är betydligt skarpare, dock.

Anonym sa...

Att ni försöker förvirra begreppet rasism gör inte ett korkat uttalande mer rasistiskt.

Givetvis är Bo Nylén och den där "sköna snubben" idioter, men ni vinner inte debatten genom att kontra med felaktigheter.

De må vara idioter, men Ali är en nyttig idiot

ClaesW sa...

De nya rasisterna. De är rasister men vill inte kallas för rasister då de insett att ordet har en dålig klang. Deras retorik går ut på att man bara är rasist om man har åsikten att en "ras" på något sätt är sämre än en annan. Däremot är det enligt de nya rasisternas logik inte rasistiskt att säga att alla zigenare är tjuvar, eller att alla araber är terrorister så länge man inte menar att det beror på deras ras, utan istället på deras kultur. På så vis har de mycket listigt (tycker de själva) lyckats förbli rasister men kan låtsas (för sig själva) att de inte är det. I själva verket är de högtstående intellektuella som ALDRIG skulle ha fördomar om någon pga ras.

Sammanfattningsvis är det ett förbaskat läskigt gäng med Rojas och Björklund i täten.

Mattias Ericson sa...

Hörru Wejsan, det blir ju apknasigt. "Ali Esbati bor i Ali Esbati.", förstår inte din poäng överhuvudtaget. Tänk igen!

/Mattias

olydig sa...

Vad är det för pajas som skrev inlägget om Nylén på "Kulturrevolution"? Den sidan är fantastisk! Missa inte deras "manifest"! Är ni säkra på att sidan inte är ironi? Bara ta den saken som att den författaren, på sin personliga blogg, länkar till Federley som en vänsterblogg!

Sidan är hysteriskt rolig. Du räddade min dag, Ali!