onsdag, augusti 16, 2006

Ingen fred utan rättvisa

Israel angriper det fattiga, förkvävda, ockuperade Gaza. Två dödade, tio skadade. En i Libanon militärt skakad ockupationsmakt glider tillbaka i ”normalitet” – en normalitet som innebär rasistisk övergreppspolitik, mord på civila, söndertrasade utvecklingsmöjligheter på de ockuperade områdena. Och på hemmaplan, sammanhängande med den koloniala aggressionen: fascistisering av samhällsklimatet, socialpsykologisk självisolering.

Staten Israel, på de grunder den idag är konstituerad, är en extremt aggressiv terrorstat. Detta är uppenbart för de flesta i världen, och blir det för allt fler.

Den libanesiske ekonomen och Mellanösternexperten Nadim Shehadi skriver om de djupare implikationerna av angreppskriget mot Libanon, i en kolumn i den israeliska tidningen Haaretz:
What is the logic that will emerge from this war? If Israel can exist only by destroying the neighborhood, then it's time to declare it a failed state. The Zionist dream has turned into a nightmare and is not viable.
Artikeln är intellektuellt värdefull. Oavsett var man i slutändan landar i den politiska frågan om tvåstatslösning kontra enstatslösning – en sekulär, demokratisk, mångetnisk stat – så måste man inse att kombinationen av fanatisk, inpyrd rasism och våldsam militär övermakt – alltså dagens staten Israel – inte är förenlig med fred i Mellanöstern. Precis som den vita minoriteten i Sydafrika en gång tvingades till egen insikt om sin ohållbara situation – och till att överge sina, i samarbete med Israel framtagna kärnvapen – så måste insikten fås att växa i det israeliska samhället om det ohållbara i nuvarande situation. Då kommer både judiskt och arabiskt samhällsliv – och en på mänsklighet och respekt baserad kombination av dem – att kunna blomstra tillsammans i Mellanöstern; inte konfliktlöst, men fredligt.

81 kommentarer:

Ronnie sa...

I en konflikt som denna kan man inte som du bortse från att Israels grannar inte är vilka som helst, det är hemska diktaturer som förtrycker kvinnor, homosexuella och frispråkiga och som dessutom sprider rasistisk proppaganda mot judar. Anser du verkligen att gruppen Judar inte är i behov av ett eget försvar? Hur skulle denna process isf se ut? Ska FN invadera hela området eller ska grannländerna få ockupera Israel utan att omvärlden griper in? Snacka om att bädda för en ny förintelse...

Snälla ta frågan intellktuellt, dvs ta med alla faktorer i konflikten, inte bara de som målar ut Israel som onda rasister.

Anonym sa...

Ali, ditt inlägg är vilseledande eftersom Israels operation var ett legitimt försvar. I samma rapport framgår det att raketer hade skjutits in i Israel, och att vapen och missiler förvrades i huset, som beboddes av en terrorist från Islamiska Jihad. Utöver det så hade Israel förvarnat de övriga boende i huset att evakuera, innan man slog till.

Israel har alltså agerat helt i linje med folkrätten. Folkrättsbrottet ligger på de palestinska terroristernas sida, som gjorde bostadshuset till en stridszon (vilket är ett krigsbrott) genom att uppehålla sig där, och förvara vapen där, samt anfalla Israel.

Du kan inte anklaga Israel för att slå till mot militära hot. Israel förtjänar att gratuleras för en lyckad operation mot den palestinska terrorismen, och israelisk civilas liv har besparats som ett resultat av att terroristerna inte kunde bomba israeliska byar denna gång.

Anonym sa...

Vi har nu lärt oss att libaneser och palestinier gärna pelar teater inför TV-kameror från väst (samtidigt som de huserar, oftast mot sin vilja) terrorister i sina bostadsområden.

När Israel slår till mot dessa militära mål blir det mycket gnäll och gråtscener inför kamerorna, men när Israel tvingas att avbryta sina operationer pga arabisk lobbying i FN, så kör hela arabvärlden ramsan om att de har vunnit!

Detta lär oss en viktig läxa. Återhållsamhet uppfattas som svaghet och feghet av islamofascisterna och deras indoktrinerade befolkningar.

Nästa gång bör Israel inte lyssna på de spelade klagovisorna. Fortsätt tills segern. Annars kommer araberna att hävda att de har vunnit, vilket är ett bevis på att operationerna inte var tillräckligt kraftfulla, och inte tillräckligt uttömmande.

Jämför med nazisterna efter andra världskriget. De sprang inte runt och hävdade att de hade vunnit. Nej, tyskarna låg på sina bara knän och bad om nåd, därför att de Allierade hade tillåtits vinna fullständigt.

Det är så Israel bör agera nästa gång. Vinn, och ge inte upp förrän araberna kapitulerar villkorslöst, precis som nazisterna kapitulerade. I dagsläget har inte Libanon ens gått med på ett fredsavtal med Israel, utan hävdar till och med att man har "vunnit".

Kör hårdare nästa gång, Israel!

Anonym sa...

Anledningen till att de Allierade inte behövde eller behöver "fredsbevarande styrkor" i Tyskland och japan är att man tilläts vinna dessa krig.

Jag håller helt med om att Israel nästa gång bör se till att vinna, dvs kämpa på tills fienden kapitulerar fullständigt. Ge inte upp pga teater i TV och förfalskade pressfoton.

Anonym sa...

"en sekulär, demokratisk, mångetnisk stat"

Här har vi grunden till Alis naivitet. Israel är redan en mångetnisk, sekulär, pluralistisk stat. Precis som Frankrike eller Sverige är franska och svenska stater, så är Israel en judisk stat (i betydelsen det judiska folket, inte religionen).

I Israel, precis som i Frankrike och Sverige, har minoriteterna lika rättigheter och fullständig religionsfrihet.

När Ali babblar om att man ska skapa en mångkulturuell och sekulär stat så innebär det att han inte begriper att det är just detta som hamas, Hizbollah mfl motarbetar med hjälp av terror. Det handlar inte om motstånd mot Israel som sådant, utan om motstånd mot sekularism, demokrati, mångkultur och religionsfrihet!

Det är detta terrormotstånd mot mänskliga rättigheter som Israel tvingas försvara sig emot, precis som de moderna libaneser, majoriteten i Libanon, som motsätter sig Hizbollah/Syrien och Iran.

Ali har tagit miste på vem fienden är.

Kaj sa...

Islamisterna hatar inte västvärlden pga Israel.

Islamisterna hatar Israel pga att Israel står för det som västvärlden står för, dvs demokrati, mångkultur, religionsfrihet m.m.

Tuomo sa...

Bra bloggning Ali.

Lustigt att det så tydligt även bekräftas av att den enfaldiga Israellobbyn genast går i toppspin.

Anonym sa...

grymt bra. intellektuellt djup är årets bristvara i sverige.

/j

mika sa...

Underbart och insiktsfullt Ali!

Jag hoppas innerligt att din och allt fler sakteligen men säkerligen av-sionifierades uppfattning om den judiska apartheidstaten leder till samordnade sanktioner och fler demonstrationer mot denna koloniala skamfläck.

Om du i dina kommande politiska gärningar står fast vid den retoriken och möts av "intellektuellt" motstånd, av det slaget sionistfascisterna och folkmordsapologeterna här i bloggen och bland nyliberala ledarsidor representerar, finns inget att frukta. Att våga säga sanningen och det uppenbara övervinner allt.

Libanesernas överväldigande militära och moraliska seger över de fanatiska ockupanterna i väldens fjärde största krigsmaskineri är en början på fortsatt motstånd mot den sionistiska apartheidstatens aggressioner och kommer otvivelaktigt att leda till dess upplösning som världsparia och terrostat.

Det moraliska förfallet finns inte bara på slagfältet där ockupanterna gråtandes flydde som våta rävar med svansen mellan benen när de upptäckte att "kackerlackorna" (judisk slang för araber och andra icke-judar) med åratals erfarenhet av att bekämpa sionisterna och med överlägsen taktik in till döden försvarade sitt hemland och sina familjer, utan märks även också i bloggarna. När man inte kan försvara den sionistiska rasåtskillnads och folkmordspolitiken intelektuellt kvarstår infantila hopp om att framtida USraeliska massakrer på omgivningen skall slutföra drömmen om den etniskt rensade judiska staten mellan Eufrat ooch Nilen.

Till och med den ökända strategen av USAs aggressiva imperiepolitik och "färgkodsrevolutionerna" från Belgrad till Kyrgyzistan (som så snöpligt misslyckades totalt i Libanon förra året)sade:

“Eventually, if neo-con policies continue to be pursued, the United States will be expelled from the region and that will be the beginning of the end for Israel as well.”

I klartext: Denna med våld inplanterade koloniala varböld kan inte överleva en dag utan de miljarder av amerikanska skattepengar och vapen som upprätthåller den.

Anonym sa...

anon 8:57

Vinn, och ge inte upp förrän araberna kapitulerar villkorslöst, precis som nazisterna kapitulerade.
/.../
Kör hårdare nästa gång, Israel!få se nu.
likställa araber med nazister - check!
uppmana till militära aktioner - check!
hetsa mot en folkgrupp - check!

om man kallar israel en nazistisk stat är det tydligen ett fall för polisen (jfr malmö-demon). men inga gränser finns tydligen för vad man kan säga om araber, på nätet eller i verkligheten.

gå i terapi, fascister.

Anonym sa...

sparka på den som ligger!

heja, heja israel!

Anonym sa...

"Vi har nu lärt oss att libaneser och palestinier gärna pelar teater inför TV-kameror från väst"

"När Israel slår till mot dessa militära mål blir det mycket gnäll och gråtscener inför kamerorna"


Här har vi ett perfekt exempel på hur israelkramarna tänker. I deras sinnevärld är araber inte kapabla att känna smärta och sorg - det är "teater" och "gråtscener". Man kan bara föreställa sig vilket ramaskri israellobbyn skulle ge ifrån sig om man antydde samma sak om judar som just har upplevt en självmordsbombning eller ett raketnedslag. Lyckligtvis verkar det dock som om endast israellobbyn är blind och omänsklig nog för det.

Anonym sa...

Den konstitutionella grunden som Israel vilar på är väl någonting annat än om en stat existerar folkrättsligt. Om Israel uppfyller kriterierna för statehood (vilket de gör) så existerar de oavsett om omvärlden erkänner landet eller inte.
En annan sak är om de har svårt att ingå föbindelser med andra länder, exempelvis om vi i omvärlden tar vårt ansvar om bojkottar Israel på alla sätt och vis. Detta kan göra det svårt för dem att överleva. Om de vill överleva får de ändra sig och inte begå folkrättsbrott varje dag.

Att Israel inte skulle uppfylla kriterierna för att vara en stat folkrättsligt kommer dock aldrig att gå att åstadkomma genom att inte erkänna dem genom bojkotter m.m., då Israel alltid kommer att få sin livsgnista genom USA:s försorg.

Varför kan stater begå folkrättsbrott utan att ställas til svars? FN-stadgans legitimitet undergrävs för var dag som går...

Anonym sa...

Det faktum att den fascistiska apartheidstaten existerar legitimerar inte dess fortsatta existens som apartheidstat och folkmördare.

Inte ens genom maffiastaten USA som huvudgarant.

Väsmakternas och den sionistiska apartheidstatens nederlag i Libanon kommer att spridas vidare i regionen och förena motståndet, och mot en sådan massiv uppvisning som Hezbollah bara var försmaken av kan inga dollar i världen rädda ett fortsatt sioniststyre i "Israel" eller globalisering av amerikansk marknadsdiktatur.

Staffan W sa...

Jag gissar på att det är samma sionistdåre som skrivit de första fem inläggen här. Måste också lyfta fram den här pärlan:

"Vi har nu lärt oss att libaneser och palestinier gärna pelar teater inför TV-kameror från väst (samtidigt som de huserar, oftast mot sin vilja) terrorister i sina bostadsområden."

De 1000 döda civila libaneserna, spelar de också bara teater? Kommer de att hoppa upp ur kistan vilken dag som helst som gubben i lådan? Människor som du, som uttrycker ett totalt förakt för människors lidande och död bara pga att de tillhör "fel" folkgrupp, är det lägsta av det lägsta, mänsklighetens slaggprodukter.

Fredriksson sa...

"Då kommer både judiskt och arabiskt samhällsliv – och en på mänsklighet och respekt baserad kombination av dem – att kunna blomstra tillsammans i Mellanöstern; inte konfliktlöst, men fredlig." skriver Ali i sin slutkläm

Tillåt mig småle....

Fredligt som i kriget mellan Iran och Irak?

Fredligt som i Iraks invasion av Kuwait?

"Mänsklighet och respekt"? Menar du typ mänskliga rättigheter som religionsfrihet, yttrandefrihet, rättighet till en sjysst rättegång?

Baha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-haaaaaaaaa!!!!!!!!!!

Anonym sa...

"Menar du typ mänskliga rättigheter som religionsfrihet, yttrandefrihet, rättighet till en sjysst rättegång?"

Den sortens rättigheter existerar inte på något reellt sätt i Israel i dag. Tusentals människor är inlåsta utan rättegång, ickejudar diskrimineras på ganska extrema sätt, och yttrandefrihet? Tja, Mordechai Vanunu försökte utöva sin. Vi såg ju hur det gick.

Anonym sa...

"Fredligt som i kriget mellan Iran och Irak?

Fredligt som i Iraks invasion av Kuwait?"


Du menar alltså att alla araber ska bedömas efter hur Saddam Hussein agerade? Är inte det ungefär som att påstå att alla judar är smällfeta krigsförbrytare?

Oldtimern sa...

Föreslår att de som faktiskt skriver seriösa kommentarer på denna blogg. Det finns sådana både till höger och vänster.

IGNORERAR de klart högerextrema inlägg som tydligen fått sitt dagsljus på denna blogg.

Vi tiger ihjäl dessa dårar så de kan leka i sin egen sandlåda till slut.

Anonym sa...

"Då kommer både judiskt och arabiskt samhällsliv – och en på mänsklighet och respekt baserad kombination av dem – att kunna blomstra tillsammans i Mellanöstern; inte konfliktlöst, men fredlig."

Jag kommer att ta dina ord på allvar den dag en Pride-festival arrangeras i Riyadh och det går att låna böcker av Salman Rushdie på Teherans stadsbibliotek.

Fredriksson sa...

Nej Anonym (get a fuckin' user id) 12:45 PM.

Jag menar inte att alla araber skall bedömas efter hur Saddam Hussein agerade, men jag noterar att du gärna vill se det så.

Vad jag menar är att så länge Israel finns så kommer arabvärlden alltid att ha en yttre fiende (OK, dom har ju Stora Stygga USA också, huuu) som de kan ösa galla och raketer på.

Om Israel hade accepterat fred på arabernas villkor hade diktaturerna i Mellanöstern börja gruffa med varandra i större utsträckning än idag. Saddam var bara ett exempel bland många.

Det finns fler:

Har du hört talas om Syriska trupper i Libanon?

Har du hört talas om sunni-muslimer och shia-muslimer som spränger varandra och varandras helgedomar helgedomar i luften.

Mänsklighet och respekt?

Som sagt:

Bahahahahahahahaaaaaaaa!!!

Anonym sa...

Här ovan ser nu hur Fredriksson försöker att, förvisso försiktigt tassande som en katt kring het gröt, för fram sin teori om vad som orsakar konflikten mellan Israel och dess grannar. Det har ingenting att göra med ockupation, etnisk rensning och ständiga annekteringar, nej nej! Det är bara de otäcka skäggiga araberna som behöver en gemensam fiende, och de har valt stackars lilla Israel, som egentligen är oskyldigt som ett snövitt litet lamm. Det beror nog på att de skäggiga inte riktigt är kapabla att ha fred, till skillnad från de fina, vita, renrakade israelerna. Men rasist? Inte Fredriksson, aldrig på mina dar!

Fredriksson sa...

Suck Anonymous.

Försök att bemöta det jag faktiskt skriver och inte de upfattningar som du TROR att jag har.

Vad jag säger är att om Israel inte fanns så skulle diktaturerna i arabvärlden fajtas ännu mer inbördes än vad de gör redan.

Get a fuckin' id

Anonym sa...

"Vad jag säger är att om Israel inte fanns så skulle diktaturerna i arabvärlden fajtas ännu mer inbördes än vad de gör redan."

Eller så skulle de kanske vara välmående och fredliga, eftersom regionen hade varit mycket mindre krigshärjad och instabil.

Get a fuckin' idea!

Fredriksson sa...

"Eller så skulle de kanske vara välmående och fredliga, eftersom regionen hade varit mycket mindre krigshärjad och instabil."

Ah!

Israel är alltså inte bara skyldig till ockupation etc. De är tydligen också skyldiga till att sunni och shia skär halsen av varandra och att Saddam invaderade Kuwait. Ja jävlar.

Bahahahahahahaaaaaaaaaa!

Anonym sa...

De är medskyldiga till USA:s krigföring i regionen. Är det en överraskning för dig?

Fredriksson sa...

Javisst är USA inblandad men jag visste inte att amerikanska marinkårssoldater fanns att finna bland syriska ockupationstrupper i Libanon. Att det egentligen är amerikaner som ligger bakom självmordsbombningarna i Irak kom som en total överraskning för mig.

Fan...måste fortsätta diskutera på den här bloggen, här lär man sig nya grejer varje dag.

Anonym sa...

"Att det egentligen är amerikaner som ligger bakom självmordsbombningarna i Irak kom som en total överraskning för mig."

Du kan få lära dig en ny sak: när amerikaner bombar ihjäl civila människor, sker det oftast utan inslag av självmord. Det beror på att USA har flygplan, med vilka man kan släppa bomber från flera tusen meters höjd. De behöver alltså inte levereras fastbundna på bombarens kropp. Självmordsbombningarna, i sin tur, beror på att USA kastade Irak i ett tillstånd av krig. Innan invasionen var de i själva verket extremt ovanliga.

Micke sa...

Precis som den vita minoriteten i Sydafrika en gång tvingades till egen insikt om sin ohållbara situation – och till att överge sina, i samarbete med Israel framtagna kärnvapen – så måste insikten fås att växa i det israeliska samhället om det ohållbara i nuvarande situation.
-------------------------------

Att den insikten överhuvudtaget kom tillstånd berodde till största delen på att Anc slutade göda den Sydafrikanska högern med argument för ytterligare repression.

När ingen längre matar den Israeliska högern med argument för repression så har Israel inget annat val eller intresse av att gå nån annan väg än vad Sydafrika gjorde.

Micke sa...

Nu skiter jag i dig Ali Esbati.

Du sålde just bort en röst på vänsterpartiet.


Lycka till.

Anonym sa...

Förut var det bitvis lite stimulerande att läsa denna bloggen, men efter den senaste konflikten har det verkligen bara varit nåt slags verklighetsfrånvänt konspirerande och hat från Alis sida. Sedan har Ali konsekvent tagit bort sakliga kommentarer och postade om att "rasistiska" inlägg tas bort. Patetiskt så det finns inte lägre någon anledning att följa denna blog längre.

Micke sa...

Ja när inte ens det inlägg som Ali ( eller om det är nån annan som postar i hans namn) postade och förklarade att det jag säger luktar "kolonial rövsvett" vilket i sin tur förklarar varför jag blev förbannad får vara kvar då är det fan nåt som är fel.

finnjävel från sthlm sa...

i syrien är det ju t o m förjudet att vara jude. där behövs inga apartheidlagar. det tycker jag är bra och är fint signum på en icke-rasistisk stat.
hands off syria !!
min röst är för alltid bortspolad likaså.
trist. men friskt.

Anonym sa...

fan vad skönt att ni drar, ni två här ovan.
det måste vara jobbigt att posta hatiska inlägg utan substans varje dag så jag tror att det gör er gott med lite semester.

Anonym sa...

i syrien är det ju t o m förjudet att vara jude.

inte riktigt sant.

bevisar bara ännu en gång att ni inte har fog för det ni säger. ni kan ingenting. ni är bara fyllda av propaganda och hat och ägnar 99% av er tid åt att sjukdomsförklara ali. ni är ju liberaler, varför kan ni inte starta eget och posta hatiska inlägg på en egen blogg? jag skulle inte läsa den, och förmodligen ingen annan heller, men hey - bättre att starta eget än att parasitera här, eller hur?

Anonym sa...

Anon 8:45,

Hur lätt tror du att det är att vara jude i Syrien? I praktiken går det knappast. Varför tror du det står:

"There also are believed to be less than 100 Jews"

där du länkade?
Så dina spydiga kommentarer slog liksom tillbaka mot dig själv.

Anonym sa...

rasistisk övergreppspolitik, mord på civila, söndertrasade utvecklingsmöjligheter på de ockuperade områdena.

rasistisk??
övergreppspolitik??
civila??
ockuperade??

osv....

Anonym sa...

"rasistisk??"

I Israel behandlas araber som andra klassens medborgare, utan tillgång till många privilegier som judar åtnjuter. Dessutom visar Israel ett förakt för arabiska liv som endast kan bero på institutionaliserad rasism.

"övergreppspolitik??"

Bombningar av bostadshus, vägar, broar, sjukhus, fabriker, flyktingkolonner, ambulanser och FN-posteringar, fängslande utan rättegång, bosättning av ockuperad mark, skarp ammunition mot stenkastande barn, etc.

"civila??"

De över 1000 dödade civila libaneserna, de över 4000 dödade civila palestinierna, (sedan den senaste intifadan påbörjades) för att inte tala om alla som överlever med men för livet.

"ockuperade??"

Västbanken, Gaza, södra Libanon.

Några fler frågetecken som behöver rätas ut?

Anonym sa...

Israel har hållit igen riktigt ordentligt i denna konflikt men det kommer de flesta av extremisterna här aldrig inse.


Hezbollah har dock gjort vad de kunnat för att döda så många civila som möjligt.

Anonym sa...

Israel har, de facto, dödat mycket fler civila än Hizbollah har. Men visst kan man tycka att Israel har hållit igen, ungefär på samma sätt som Auschwitz höll igen jämfört med Treblinka.

Anonym sa...

10:26,

Ja, räta ut dessa frågetecken:

* Varför startades den senaste intifadan?

* Varför vill Hezbollah mörda alla judar, var dom än befinner sig på jorden?

* Varför vill Irans president radera Israel från kartan?

* Varför låtsas Hezbollah ena stunden att de bryr sig om Sheba-farmarna, och erkänner nästa stund att det kvittar om Israel lämnar dem helt?

Det räcker tills vidare.

Anonym sa...

"* Varför startades den senaste intifadan?"

På grund av Israels ockupation av palestina, och deras vidriga övergrepp mot det palestinska folket.

"* Varför vill Hezbollah mörda alla judar, var dom än befinner sig på jorden?"

Din fråga innehåller en lögn. Vänligen omformulera den.

"* Varför vill Irans president radera Israel från kartan?"

Jag är ingen tankeläsare, men förmodligen tycker han att en apartheidstat som bara är till för judar inte är särskilt bra. Man kan förstås tycka att det är hyckleri från hans sida, men det gör inte tanken sämre.

"* Varför låtsas Hezbollah ena stunden att de bryr sig om Sheba-farmarna, och erkänner nästa stund att det kvittar om Israel lämnar dem helt?"

Du får gärna hänvisa till en trovärdig källa angående Hizbollahs åsikter i den frågan.

Harry sa...

10.44

Du VET själv att du skiter i källor vilka de än är om de inte bekräftar din förvridna syn. Lite mer ärlighet tack.

Anonym sa...

"Du VET själv att du skiter i källor vilka de än är om de inte bekräftar din förvridna syn. Lite mer ärlighet tack."

Du VET att du inte vet vad jag vet. Lite mindre grundlösa anklagelser, tack.

Anonym sa...

Men snälla, kalla inte Israel fascistisk apartheidstat.
De allra flesta VET att det inte är sant, och tycker bara det blir ointressant att lyssna på.

Bättre då att pröva ett nytt grepp som den där libanesiske "Mellanösternexperten"(alltså, allvarligt talat Ali...) och kalla Israel en "failed state". Faktiskt en oväntad vinkling. I synnerhet för att komma från en libanes.

Anonym sa...

"Men snälla, kalla inte Israel fascistisk apartheidstat."

Tack ändå, jag tror jag fortsätter. Vad du tror dig veta att de flesta vet, vet jag inte om jag bryr mig om.

Anonym sa...

till 'allvarligt talat' anonym 10:53

"Nadim Shehadi, Director of the Centre of Lebanese Studies at Oxford University. Nadim is also an Associate Fellow of Chatham House. Recent publications include Lebanon on Hold: Implications for Middle East Peace, with Rosemary Hollis, and Violent Dialogue in The World Today".

men man kanske inte kan vara mellanösternexpert om man inte är amerikan, jag vet inte.

/j

Anonym sa...

Tycker ni förbiser kärnan i konflikten, och det är kärlek och fred. Israel är mer eller mindre Don Juan i dramat och dess fiender är rivalen som vill ha kärleken för sig själv för att sodomisera den och avla sjuka avarter.

/Adler

Anonym sa...

Du stavade Adolf fel.

Micke sa...

Anonymous said...
fan vad skönt att ni drar, ni två här ovan.
det måste vara jobbigt att posta hatiska inlägg utan substans varje dag så jag tror att det gör er gott med lite semester.
-----------------------------

Ha ha ha...hatiska inlägg?

Vilket jävla skämt.

Om hat är att inte rapa samma sak i kör så har du rätt.

Om hat är att bli kallad sinnesjuk och sionistfascist fast du röstat på vänsterpartiet i trettio år så har du rätt.

Det går säkert fint i valet men jag åker inte längre än hit.

Christer sa...

Håller med Micke. Har röstat på (v) så länge jag minns. Men nu är det slut med det. Ni är ta mig fan sjuka.

Anonym sa...

Om ens politiska övertygelse sitter så grunt så att man överger den på grund av en blogg och dess kommentarer, så kan jag bara dra slutsatsen att ni ändå inte var särskilt övertygaqde vänsterpartister. Good riddance.

Nils sa...

Jag håller med Christer och Micke. Jag har röstat på vänsterpartiet sedan 1917 och aldrig fått pengar av israeliska ambassaden. Men nu ska jag verkligen sluta rösta på (v). Usch och fy.

Lars sa...

Jag håller med Christer, Micke och Nils. Jag är verkligen besviken på vänsterpartiet nu när jag har upptäckt att ni inte står för att araberna ska sättas på plats och massmördas. Nu ska jag sluta rösta på (v) och kanske börja rösta på (fp).

Ulf sa...

JAg håller med Christer, Micke, Nils och Lars. Jag är jättejättebesviken på vänsterpartiet, så efter att ha skrivit en massa skit här i ett år om att Ali är en rabiessmittad iranier och vänsterpartiets vill mörda 60-90% av Sveriges befolkning, så ska jag nu sluta rösta på vänsterpartiet.

Per sa...

Jag tyckte att Esbati var en bra kille förut och jag har alltid röstat på (v), men efter att ha läst det som Christer, Micke, Nils, Lars och Ulf skrivit har jag tänkt till och vaknat upp från min dvala. Nu ska jag sluta rösta på (v) och istället lyssa mer på det som Ulf Nilsson skriver i Expressen.

Anonym sa...

Innan man röstar bör man törsta efter sanningen.

http://fredsduvan.livejournal.com/

Micke sa...

Per said...
Jag tyckte att Esbati var en bra kille förut och jag har alltid röstat på (v), men efter att ha läst det som Christer, Micke, Nils, Lars och Ulf skrivit har jag tänkt till och vaknat upp från min dvala. Nu ska jag sluta rösta på (v) och istället lyssa mer på det som Ulf Nilsson skriver i Expressen.

12:29 AM

-------------------

Du är en jävla papegoja.

KAS sa...

@Herr Espati
Om jag förstår dig rätt så menar du att fred är omöjligt utan rättvisa.

Det är helt enkelt inte sant Ali det förekommer många platser på vår runda planet där orättvisa råder men där det trotts allt är fred, det närmaste stället är det där du själv vistas ... Sverige.

KAS

Anonym sa...

Fy tusan vilken ohederlig moderering som sker här! Enkla frågor som ifrågasätter Hezbollahs motiv raderades! (Detta trots att svaren är enkla att finna, om man inte råkara vara selektivt blind.)

Ali Esbati sa...

:-) Väldigt lustigt med folk som börjat skriva sådana här inlägg även när deras galna inlägg inte raderas.

Pre-emptive?

Anonym sa...

Jag håller med Christer, Micke, Nils, Lars och Ulf!
Jag har röstat på högerblocket ända sedan jag var så ung och förvirrad att jag råkade rösta på sossarna (en gång), och jag tänker inte heller rösta på (v) denna gång.

Dels så har man en sjuk syn på rättvisa i mellanöstern, och dels så har man en förvirrad syn på "rättvisa" i Sverige. Dessutom tror man att tomten Marx hade rätt.. (Tips: Marx själv insåg att han hade fel.)

Anonym sa...

Ali,
Är inläggen tillbaka nu?
Annars kan du ju bara låta mitt påstående gälla någon av alla andra otaliga gånger du har raderat seriösa inlägg för att de har exponerat islamofascism för vad det är.
BTW, är det inte dags att släppa barndomstankarna nu och uppgradera dig till (s) på din långa och långsamma vandring mot liberalism? (D.v.s en ideologi för vuxna människor.)
M.v.h, och med hopp om bättring!

Sven sa...

Till Micke:

Ja, jag håller med dig, Christer, Micke, Nils, Lars och Ulf; det är verkligen ett papegojbeteende här från alla vänsterpartister som inte stödjer Israels självförsvar genom massmord. Jag ska också sluta rösta på (v) efter att ha gjort det sedan sent 1800-tal.

Metallare sa...

Ska man verkligen behöva tala om att man inte har den minsta avsikt att rösta på vänsterpartiet? Det är ju självklart! Större loosers får man leta efter. Ett litet ytterkantsparti som inte lockar mer än ca. 4-5% av väljarna. Min röst är alldeles för dyrbar för att slösas bort på ett parti som ingen tar på allvar, och som faktiskt ingen annan vill regera tillsammans med. För att inte tala om att deras politik bygger på en iedologi som nästan hela världen har kastat på sophögen där den hör hemma, och som i praktiken har visat sig medföra förtryck och plundring av just de arbetare som man påstår sig representera. Nej, hoppas packet åker ur Riksdagen i valet!

Micke sa...

Ali Esbati said...
:-) Väldigt lustigt med folk som börjat skriva sådana här inlägg även när deras galna inlägg inte raderas.
----------------------------

Lustigt är det när du som företräder Vänsterpartiet säger till en annan vänsterpartist sedan 30 år att hans inlägg om frigörelsen i Sydafrika luktar kolonial rövsvett och sedan inte pallar stå för det vilket ger konsekvensen att du raderar både ditt eget inlägg samt flera följdinlägg varav inget är en förolämpning överhuvudtaget.

Det är lustigt.
Lustigt är också ditt accepterande av det konstanta skitslängandet av typ "sionist fascist" "nazist" etc etc så fort någon inte följer den givna linjen att Israeler per definition är mördare.

Att du mot bakgrund av det själv talar om för mig att det jag säger luktar Kolonial rövsvett fårt mig att ställa en del frågaor.

Slutligen...Mufs blogg visar stora delar av moderaternas själ.

Jag antar att din blogg visar samma sak om om delar av vänsterpartiets.
Bra att jag fått det klart för mig.

Anonym sa...

Arabiska flyktingar diskriminerade och attackerade i de palestinska områden

Flera arabiska familjer i Israel lystrade till Hizbollah-ledaren Nasrallahs uppmaning, och flydde Haifa, så att Hizbollah skulle kunna fortsätta att mörda endast judar med sina raketbombningar mot staden. De flesta tog skydd på de palestinska områdena, men där utsattes de för en diskriminerande och kränkande behandling av de palestinska araberna, som också gav prov på judehat. Två arabiska familjer från Haifa berättar i en arabisk-språkig tidning om rasismen hos palestinierna och kränkningarna som de utsattes för. Efter att deras kvinnor och döttrar förolämpats, och de utsatts för ockerpriser och utsugning av palestinierna vände de snabbt tillbaka till Israel igen, trots Hizbollahs mordiska raketbombningar. De säger att de aldrig mer kommer att skänka pengar eller stödja de palestinska araberna mer:

Several Arab families decided to act on Hizbullah Chief Hassan Nasrallah's "recommendation" and leave rocket-stricken Haifa during the war in south Lebanon. They traveled to Palestinian towns like Bethlehem and Ramallah, and even to east Jerusalem, but soon after decided they had rather return home and face the rocket menace. The reason: The bad treatment awarded to them in hotels, restaurants and stores, as well as ongoing harassments of their wives and daughters on the part of the local residents.

Ghani Abassi, married and a father of three daughters, decided to go with his family to Bethlehem and flee the Katyusha attacks. Abbasi traveled to the Palestinian town with some 10 other families from Haifa, who all chose to stay at local hotels. Unfortunately, this was when their true nightmare began.

"I waited for three days until I got a room. Then it turned out that the air conditioning wasn't working, and I was told that the reason was the high price of electricity. I decided that this wasn't that bad, because we felt we were among our brothers at the West Bank and were willing to endure the terrible heat, knowing we're safe and that our visit was also of financial help," Abbasi described to the website of the Israeli-Arab newspaper al-Sinara.

"However, the treatment we received was disgraceful and dreadful," he said. "We walked around town for a while, but the attitude we encountered on the part of the locals was horrible. The youngsters on the street started harassing our wives and daughters and used shocking expressions that I cannot even bring myself to pronounce," he said.

Another Haifa resident, who went with his family to Jerusalem to escape from the rocket threat, said that the local merchants blatantly took advantage of the situation and inflated the prices in stores. A bottle of mineral water that usually sells for about NIS 4, for instance, was being sold to the Haifa tourists for NIS 10.

'Even foreigners are respected there'

"They told us, 'you are worse than the Jews.' We heard expressions of joy over the fact we have fled our homes, and some even tried to attack us. We were disgusted and decided to return to Haifa," he said, stressing that he used to be a regular donor to the Palestinians of the West Bank and Gaza.

According to him, after that day and the humiliation he experienced in Bethlehem, he does not plan on donating even one shekel. "We thought we are one nation and that what really hurts them, hurts us too. We went to demonstrations for them and we donated a lot of money to them because we thought they are our brothers and that is our obligation. But, what we found was exploitation and undeserving treatment toward someone supposedly from the same nation," he told.

The same resident added that he expected the families from Haifa and Nazareth to be warmly received in the West Bank towns, but what took place was the exact opposite. Today he speaks with regret about the two days he spent in Bethlehem.

"While touring in Ramallah, a few youngsters said to us, 'you are the same as, even worse than, the Jews.' We tried to understand why they were acting that way toward us, but they attacked us and a fight broke out. We are very sorry for what happened and we couldn't have expected such an unfit welcome from members of our nation whom we had respected and appreciated very much. But they didn't respect us at all, and saw as worse than the Jews. We are very sorry for what happened and that we drove all the way there to see the painful truth that they don't respect us there," said Ghani Abassi.

Abassi added that the restaurants jacked up prices for customers because they thought they were foreign 'tourists.' "Even foreigners are respected there, but we, their own brothers, felt like they don't respect us, and my friends and I asked why? Are we unworthy of the respect due to members of the same nation?"

Following such treatment, Abassi and his friends hurried back to the lap of the Katyushas and air raid sirens of Haifa. "'We will never again make a donation or participate in a demonstration for the West Bank from now on," said one of them.

Anonym sa...

Länken till den översatta artikeln ovan här.

Anonym sa...

Kommentarerna under artikeln, där också många araber skriver, är mycket intressanta!

Pelle sa...

Bra och informativt bloggat. Krävs att fler förstår att bara för att Israel är en demokratisk stat med judisk befolkning intebär inte det att de är guds änglar själva - det är ingen garanti för något alls! Man får se vem som gör vad och då dödade Israel klart flest civila i det senaste kriget trots att de rent krigstekniskt skulle vara kapabla att döda mångt mycket färre än Hizbollah!

Sådana som du, Jan Guillou och George Galloway borde få en större framtoning i media i denna frågan!

Lennart Regebro sa...

Som vanligt skyller Esbati hela konflikten ensidigt på Israel, och i praktiken ropar Esbati efter Israels upphörande.

Staten Israel, på de grunder den idag är konstituerad,

Demokrati, menar du?

Ja, jag vet, du gillar inte demokrati. Och tydligen inte resten av vänsterpartiet heller. Du hyllar Castro, och ropar på Israels upphörande. Och vad gör resten av vänsterpartiet? Hejar på.

Anonym sa...

"Demokrati, menar du?"

Eller fördrivningen av palestinierna samt diskrimineringen av alla som inte är judar. Men hej, det är ju kul att vara selektivt blind, eller hur Lennart?

Anonym sa...

Jag hade postat det här i fel tråd.

"Diskriminering" mellan människor finns i Israel och det finns i Sverige. I alla länder faktiskt. Men den är ingenting i dessa länder vid en jämförelse med arabvärlden och Iran, där diskrimineringen, förtrycket och det rasistiska hatet är statssanktionerat och sprids i medier, moskéer och skolor. Varje dag. Dygnet runt.

Som en parentes kan man väl inflika att ingen israelisk arab vill bli medborgare i den palestinska myndigheten. När man föreslog att den israelisk-arabiska staden Umm el-Fahm skulle hamna i den palestinska myndigheten (dvs att gränsen skulle läggas så att staden hamnade inom palestinskt område), i utbyte mot att ett antal bosättningar nära gränsen skulle hamna inom israeliskt område, så utbröt det högljudda protester från de israeliska araberna. De ville abssolut inte bli palestinier, utan de vile fortsätta vara israeler. Umm el-Fahm fick därmed förbli israeliskt. Det är vad jag kallar demokrati! Israeliska araber som visar att de älskar och är lojala med Israel!

Anonym sa...

Kasta sten i glashus... Måste vara något så förbannat trångt i det kommunistiska glashuset Esbati sitter i. Han kan knappt skriva en mening utan att det uppstår sprickor.

Anonym sa...

"De ville abssolut inte bli palestinier, utan de vile fortsätta vara israeler."

Kan ju även ha någonting att göra med att Israelische Wehrmacht inte brukar bomba och artilleribeskjuta delar av Israel. Du vet, som de gör med Gaza just nu.

Anonym sa...

"Kan ju även ha någonting att göra med att Israelische Wehrmacht inte brukar bomba och artilleribeskjuta delar av Israel."

Nej, man riktar in sig på terrorister. Dessutom gränsar Umm el-Fahm till Västbanken, inte Gaza. Då är det nog avsevärt farligare att bo på den israeliska sidan, i anslutning till de palestinska områdena. Många israeliska araber har mördats i terrorattentat som palestinier har utfört i Israel. Det är en av anledningarna till att en stor del av de israeliska araberna är glada för skyddsbarriären:

Since the fence's completion in their areas last August, many Arab communities – especially those bordering Palestinian villages – have enjoyed a spike in both security and economic activity, as Arabs who once hauled back millions of shekels worth of wares from Jenin now shop locally.

"God be blessed, the fence ended the parade of terrorists through this city and gave us an economic boom and increased security," says Umm el-Fahm City Manager Tawfiq Karaman.

Until the completion of the fence outside Umm el-Fahm 10 months ago, locals in this city of 42,000, northwest of Jenin, had complained that Palestinians casually filtering through from the territories had harassed schoolgirls, stolen cars, and even snatched laundry.

"They stole from us as they did from the rest of Israelis," says Karaman.

Worse yet, they stamped Umm el-Fahm as a launching pad for suicide bombers. Israeli checkpoints often blocked Umm el-Fahm's streets, and border policemen patrolled the city on a regular basis, hoping to pick up illegal Palestinian workers – or terrorists.

Umm el Fahm ligger precis vid gränsen till Västbanken, och har drabbats hårt av genomresande palestinska självmordsbombare och tjuvar.

Anonym sa...

"Kan ju även ha någonting att göra med att Israelische Wehrmacht inte brukar bomba och artilleribeskjuta delar av Israel."

Nej, man riktar in sig på terrorister. Dessutom gränsar Umm el-Fahm till Västbanken, inte Gaza. Då är det nog avsevärt farligare att bo på den israeliska sidan, i anslutning till de palestinska områdena. Många israeliska araber har mördats i terrorattentat som palestinier har utfört i Israel. Det är en av anledningarna till att en stor del av de israeliska araberna är glada för skyddsbarriären. Umm el Fahm ligger precis vid gränsen till Västbanken, och drabbades hårt av genomresande palestinska självmordsbombare och tjuvar innan barriären byggdes:

Since the fence's completion in their areas last August, many Arab communities – especially those bordering Palestinian villages – have enjoyed a spike in both security and economic activity, as Arabs who once hauled back millions of shekels worth of wares from Jenin now shop locally.

"God be blessed, the fence ended the parade of terrorists through this city and gave us an economic boom and increased security," says Umm el-Fahm City Manager Tawfiq Karaman.

Until the completion of the fence outside Umm el-Fahm 10 months ago, locals in this city of 42,000, northwest of Jenin, had complained that Palestinians casually filtering through from the territories had harassed schoolgirls, stolen cars, and even snatched laundry.

"They stole from us as they did from the rest of Israelis," says Karaman.

Worse yet, they stamped Umm el-Fahm as a launching pad for suicide bombers. Israeli checkpoints often blocked Umm el-Fahm's streets, and border policemen patrolled the city on a regular basis, hoping to pick up illegal Palestinian workers – or terrorists.

Anonym sa...

Lars skrev "Jag är verkligen besviken på vänsterpartiet nu när jag har upptäckt att ni inte står för att araberna ska sättas på plats och massmördas."

WOW massa härlig läsning på den här bloggen..kanske man trots allt borde rösta på er?

Lennart Regebro sa...

Eller fördrivningen av palestinierna samt diskrimineringen av alla som inte är judar. Men hej, det är ju kul att vara selektivt blind, eller hur Lennart?

Nej, men tydligen är det kul att hitta på saker helt fritt. Israel diskriminerar inte folk som är judar på nåt som helst sätt. Det är ett rent påhitt från antisemiter. "Fördrivningen" är ett resultat av ett närmast konstant krig i 50 år. Det är alltså ingen fördrivning, utan folk som har flytt undan ett krig. Ett krig som inte Israel startade. I dagens läge är ingen av sidorna är intresserade av fred, så det kan alltså inte heller skyllas på Israel.

Anonym sa...

Stackars judehatare, stackars Ali. Jag förstår er upprördhet, judarna inte tiger och bara tar emot. De har sitt eget land och de har atombomb. Det blir ingen ny Julafton för islamofascister och brunröd vänster.

Lubbe Ferrysson

Anonym sa...

För alla er som har varit emot Ali... tänk såhär... tänk om Muslimer skulle kommit till Sverige o sagt men asså för 100000 år sedan så bodde vi här o det står i våran religion så aa detta e vårt ställe så går tp usa me på det ...20 år senare har muslimerna tatt över Sverige ingen bryr sig fröutom svenskarna.. all median e styrd av araberna så de kan fixa storyn som de vill... om det va tex 21 svenskar som dog vrf inte bara skriva att det var 2 som dog i tex tidningen. Å alla håller me muslimerna o ger de vapen de har den 2 starkaste armen i hela världen men ingen bryr sig om lilla sverige för att de bodde ju där för typ 1000000 år sedan säger de ... exakt så e det me israel o palestinerna .... ingen bryr sig om palestina förutom några arabländer...usa ska vi inte snacka om Usa de ger 8 till 15 miljoner dollar till Israel varje dag.... men tänk så här vilka var det som gjorde holecast var det palestinierna ? hmmm ne jag tror inte det ...hmm vilka var det som var snälla o tog emot judiska flyktingar ? a jag tror att det var Palestina...åhh va tykna Palestinierna är , att de tar emot oss o låter oss bo i deras land............VI OCKUPERAR PALESTINA