onsdag, augusti 23, 2006

Kommentator

De som har följt bloggen länge vet att jag har blivit trakasserad i kommentarfälten sedan dag 1. Lågempatiskt monomana herrar med reaktionära värderingar har dominerat. Det extremistiska hyllandet av Israels raspolitik har dock utmärkt sig, och nu, när staten Israel växlat upp sin terror i Libanon och dessutom gått på militära bakslag, har herrarna gått i tokspinn. Här är ett representativt utdrag ur en längre kommentar (på inlägget om att man kan rösta på olika bloggar, tror jag) som jag refuserat:
Jag tror att vänsterpartiets "iranier", såsom Ali Esbati och Taher pelaseyed har kidnappat partiet, och förvandlat det till en pro-iransk isralhatisk propaganda-arm i Sverige. och det vill inte svenskar vara del av. De flesta hatar Iran och den muslimska terrorismen tusenfaldigt mer!
Man får väl i och för sig berömma inlägget för konsekvens – ska man försvara en rasistisk stat är det rimligt att göra det med rasistiska argument. Men jag tänker inte låta kleta ner bloggen med hundratals sådana. Skicka era mejl till några av de ”liberala” ledarsidorna istället. Ni vet att de tar in det.

28 kommentarer:

Fredriksson sa...

Det värsta "kletet" på din blogg står du själv för. Fortsätt du för all del hylla intifadan men gnäll inte om ljudnivån går upp och debattnivån går ner.

Som man ropar får man svar, grabben.

Anonym sa...

vilka jävla galningar.

/j

C. L. K. Aqurette sa...

Ali:
Jag förstår inte varför du har kommentarsfunktion på. Du verkar ju ändå inte gilla de kommentarer du får och försitter få tillfällen att förolämpa dina läsare. Du har skrivit nedsättande om dina kommenterande läsare flera gånger på bloggen och du satt i TV under Almedalsveckan att sa att de som kommenterar på bloggar inte har något alls att tillföra. Dessutom är, vad jag förstår, nästan alla med avvikande åsikter reaktionära rasister i dina ögon. Så varför utsätter du dig för detta som du tycker så hemskt illa om?

Alexander Sofroniou sa...

Det är för djäligt. Stå på dig!

Anonym sa...

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=55033&lid=puff_643461&lpos=lasMer

Micke den andre sa...

Som man ropar får man svar, grabben.
---------------------

Precis och det betyder i så fall att skiten är jämt fördelad eller hur?

Farangis sa...

Jag tror han som postat den kommentaren menar att han & "de flesta" hatar irans & "muslimernas" terrorism, inte rasen eller religionen. Men jag kan ha fel..

DesertWind sa...

"Unuff is unuff" så är det!Helt rätt Ali.

Anonym sa...

Du är bra Ali.

Stäng absolut inte ner kommentarsfunktionen.
Det är det dom vill.
Bloggar utan kommentatorsfunktion är nämligen mindre intressanta.
Ta Federleys t ex, som sänktes av arga vänsterfolk och han stängde den.(Det var självklart rätt åt honom)

Däremot kan du moderera den lite i halv-hemlighet.

Rickard Ström sa...

Federley har inte stängt sin kommentatorsfunktion. Det går alldeles utmärkt att svara där bara man gör sig besvär att registrera ett 'nick'.

Erik sa...

Hur vet man att någon som är lågempatiskt mononam reaktionär, rasist och allmänt ond? Men vilka kommentarer ska tas bort?

En metod som frekvent verkar användas här är att hålla utkik efter de personer som använder sig av logiskt härledda argument, empiriska fakta och offentlig statistik när de driver sin tes.

Oldtimern sa...

Kommentarerna ska vara kvar. Det finns ett visst intresse för egen del att se hur desperata och galna folk kan bli...i sitt hat.

Sen finns det många vettiga kommentarer också för den delen. Vilka man kan njuta av...

Bulten i Bo sa...

Med lång erfarenhet av politisk debatt på internet kan jag konstatera att den hatiska och hotande pro-israelismen först uppstod på SvD:s numera nedlagda debattforum. Därefter fortplantade den sig bloggosfären.

Många med mig stod frågande i början när vi kunde läsa inlägg där exempelvis Anna Lindh hotades till döden för att hon "finansierade terrorism" (dom brukar som ni vet kalla bistånd till palestinierna för det). Jag hade lite svårt att begripa varför vad jag då trodde var oseriösa provokatörer skulle välja just en Israelvänlig image. Varför inte en invandringsfientlg alternativ nazistis approach, dvs, så som provokatörer alltid gjort tidigare. Ett tag var jag inne på att det var nazister som var ute efter att baktala Israelvänner med dessa vad jag trodde var påhittade skrifter.

Efter ett tag började det dock stå klart att det faktiskt var riktiga Israelvänner som spred hat och hot på internet.

Och den senaste tiden har det dessutom framgått att många av dem allra värsta exemplaren är vänner till högt uppsatta personer i de Israelvänlig nätverken.

Jonas Barkå sa...

Jag tycker inte direkt att det var något bra exempel på att du blir "trakasserad", men du skulle säkert kunna leta fram något värre. På de liberala bloggarna är det inte helt ovanligt med mordhot bland kommentarerna. Det du upplever är absolut inte något som är unikt för vänsterbloggar.

Anonym sa...

Det mest parodiska är först och främst din ofrivilliga svans av bombhögerns liberalmuppar i unison dårhusparad. De tycks inte hitta någon annan stans att kleta ner sina fekalier.

Sionistfacisterna du citerade däremot är en tragisk påminnelse om vad fanatiska psykopater kan åstadkomma i större skala. De fega kräk som skitar ner din blogg vågar uppenbarligen inte åka ner till sin asiatiska ockupation och mörda för den ideologi de tror på.

Brandman sa...

Ja just det! Ungefär som mitt rasistiska inlägg du tog bort där jag kommenterade hur illa drabbade av fastighetsskatten mina egna morföräldrar är bara för att dom haft ovettet att leva kvar i huset dom levt i hela sitt liv, trots att det råkat gå från arbetarområde utanför stan till en central pärla för höginkomsttagare. Men det är kanske så, den som inte är som Ali är rasist eller iaf. annorlunda!

Välkommen att ta bort även detta inlägg!

Anonym sa...

Trots allt tror jag att vi som uppskattar vad du skriver är i majoritet bland dina läsare. Glöm inte det!

zianne sa...

Men herregud! Vilken galen typ, och vilka klena argument! Skulle ett försvar för folkrätten, för en nations suveränitet, för ett folks rätt att försvara sig vara något som svenskar inte vill veta av?
Vilka är de svenskar som "hatar" Iran?

Tack Ali för att du fortsätter att skriva! Din röst är oerhört viktigt i ett Sverige som tyvärr tycks blir alltmer kyligt och antipatiskt.

Anonym sa...

Förstår inte vad du klagar på egentligen, Ali.

Om du läser t.ex. psykopaten "mika" och dennes kommentarer på dina inlägg så ser du var ribban ligger. Typ, nere i gyttjan. Genom att låta dessa dessa galingar som dreglar fragda varje gång du skriver något om: 1) Israel 2)Sverige 3)Allt annat, vara ifred så har du själv visat var debattnivån ligger.

Självklart låter du dina kompisar skriva, men gnäll inte när andra får uppfattningen att det här är en sandlåda och att de därför också kan hålla sig på den nivån bara för att de dårar du inte censurerar bort fortsätter kladda med sina paranoida utsvävningar.

Jens Djärv sa...

Fortsätt kämpa Ali, och fortsätt att skriva!
Det uppskattas verkligen av oss fotfolk i vänstern :)
Du är jätte skicklig!

polhem sa...

Det ar vasnterpartister som Ali som far oss normala manniskor att se vanstern som den ar:

-Politiskt forvirrade extremister utan nagon som helst respekt for andra politiska asikter. Inte helt olikt den kristna ultrahogern i USA eller Sverigedemkraterna. Alla som inte haller med ar fascister, rasister eller bara dumma i huvudet. Detta argument starks av eran totala oformaga att ta till er fakta som motbevisar eran ideologiska overtygelse.
Faktum att era asikter delas med mindre an 4% borde fungera som en varningsklocka. kanske har ni fel - ibland i varje fall.
Men icke. Nu har hela Svenska folket, TV och alla tidningar blivit "kapade" av USA- vanliga, sionistiska kapitalistiska brun-fascister.
Sannerligen patetiskt.

Thomas E sa...

Sen kan man ju fundera på vad det är som driver folk att dag efter dag läsa och kommentera en blog som de verkligen avskyr. Själv föredrar jag att läsa saker av folk som åtminstone befinner sig på samma planet som jag, bla då Ali. Får man kanske liberala ungdomsförbundets Per Ahlmark märke i silver efter 500 inlägg på islamofaschistbloggar.

Anonym sa...

"Lågempatiskt monomana herrar med reaktionära värderingar har dominerat. "

Trodde att de flesta av Ali's opponenter här på bloggen var liberaler. Kanske dags att bestämma sig för vilken fiendebild man vill måla upp? Fast det kanske är de reaktionära liberala fascisterna som inte håller med Ali?

"Själv föredrar jag att läsa saker av folk som åtminstone befinner sig på samma planet som jag, bla då Ali."

Antar att du också föredrar att stöta och blöta dina åsikter med folk som inte kritiserar dina åsikter. Kan det bero på att du har en väldigt skör självsbild? Du gillar väl helt enkelt inte att utvecklas som människa?

Anonym sa...

Vilken pärla:

"jag har blivit trakasserad i kommentarfälten sedan dag 1"

Den kommentaren borde få något slags tokstollepris.

Ling sa...

Jo det är bara Israelvänner som kan klämma ut sig såna kommentarer.
Det har aldrig hänt att folk ger stöd åt Hizbollah och påstar att har rätt att tycka att Israel borde utplånas. Det har heller aldrig att något museé i Stockholm har gjort en staty som glorifierar en självmordsbombare... Eller?
Det är onödigt att reagera på sådant så fort en Israelvänlig skriver något sådant då det lika ofta händer att folk skriver nedsättande saker om judar och Israeler!

Så fort man säger något mot diktaturländer i mellanöstern är man rasist, men säger man något mot Israel är man en modig människa som vågar stå upp för det rätta i världen!

Hur svartvit är du Ali?

Thomas E sa...

Frågan kvarstår varför man troget läser någon som alltid har fel om allt.

Tack Anonimous för din träffsäkra diagnos, jag känner att jag har växt som människa.

Anonym sa...

Sun Tzu:

If you know the enemy
and know yourself, you need not fear the result of a
hundred battles. If you know yourself but not the enemy,
for every victory gained you will also suffer a defeat.
If you know neither the enemy nor yourself, you will
succumb in every battle.

Apropå varför man kan välja att läsa Esbatis kommentarer.

Anonym sa...

Har du blivit trakasserad från dag ett? Du borde nog söka för det där. Det finns mediciner mot förföljelsemani.

Lågempatisk är man antagligen om man tänker istället för att bara känna och gissa. Du kanske skulle prova det någon gång?