tisdag, augusti 22, 2006

Några dagar efter en overklig manifestation

Läs Ida Gabrielssons personligt hållna text om den manifestation som hölls i söndags för att hylla Israels övergrepp mot araber.
Jag överdriver inte när jag säger att det nog var det mest galna och obehagliga jag varit med om. Jag vet förstås redan vad de tycker, men det är skillnad att på håll läsa om eller betrakta deras vidriga ställningstaganden och verklighetsfrånvända uppfattningar än att vara på plats och se dem öppet manifestera sin människofientlighet. Man tänker liksom att de borde skämmas. Jag bara stod där och kände ilska, obehaget bet sig fast och kändes in på bara kroppen. Krigshetsare efter krigshetsare höll sina tal och man förlamades på något sätt av rädsla för att de så ogenerat stoltserade med sitt förakt.
Själv kom jag dit när manifestationen var slut. Någon civilklädd Mossad-typ med gadgets i örat började genast gå tätt bakom mig när jag svängde in på torget.

Jag hörde som sagt inte några av talen. Men Fredrik Malms kan man läsa här. Det hör till de mest galna anföranden jag någonsin läst på svenska. Precis som Ida skriver så känns hela grejen ofattbar, overklig. Därför är det bra att det går att ta del av och spara, som ett tidsdokument. Läs! Malm försvarar så att säga i förebyggande syfte ett israeliskt kärnvapenanfall mot Iran och förklarar de tusentals döda civila i Libanon och Palestina med att de är ”terrorister” som inte älskar sina barn. Det är vidrigt, men samtidigt logiskt. Ska staten Israels politik hyllas idag, måste det vara med avhumaniserande värderingar som dessa.

10 kommentarer:

Kamrat 4% sa...

Hej o hå vad du ljuger Ali när du ska beskriva vad nån annan sagt. Galet komiskt blir det. Hjärtknipande tokigt.

jinge sa...

De är goda papegojor inom sionistlobbyn. Som alltid. . .

När man läser talet, och tankarna kring Iran och kärnvapen så tänker jag på en bloggpost som Lennart Frantzell skrev för någon dag sedan. Jag har för mig att det var den här http://www.usablogg.org/2006/08/21/nar-mellanostern-exploderar/ orkar inte läsa igenom den en gång till.

Men det är nog bara att inse att Bush, Cheney, Rumsfeld, Rice och gänget har för avsikt att klippa till Iran med massiva bombmattor. Skälet är förstås ”att hindra Iran att skaffa kärnvapen” något som tar minst tio år om de börjar idag enligt IAEA.

Med andra ord är det lögn och förbannad dikt som vanligt när det gäller den tok-kristna högern i USA. Och många av de som talade på det där mötet passar väl i alla fall in på epitetet ”högerextremist”?

De fanns förr oxo men de har aldrig varit så många som nu. Skrämmande samling. . .

Magnus Ahlkvist sa...

Malm och Bohlin skriver på UNT:s nätsida idag: http://www2.unt.se/avd/1,1786,MC=2,00.html?from=topnavbutton1

Deras slutsats är att den palestinska myndigheten är korrupt och att det är därför palestina inte kan existera som stat. De hävdar att Israel vill att det upprättas en palestinsk stat på västbanken och gaza, men de "glömmer" bort att det inte är möjligt att röra sig mellan västbanken och gaza pga israels landstöld. De "glömmer" också att muren på västbanken faktiskt delar upp västbanken i tre områden, mellan vilka man måste passera checkpoints och därför köa i timtal för att röra sig emellan. De "glömmer" också att det faktiskt är rätt svårt att upprätta en myndighet när flera medlemmar av den folkvalda palestinska regeringen fängslats av ockupationsmakten. Som vanligt utan att de anklagats för något brott och därför prövats i en domstol. Osv. De "glömmer" en hel massa saker, men kommer ihåg att visa hur korrupt den palestinska myndigheten är. Säkert till stor del sant, inte minst var det därför Hamas vann valet, för att korruptionen inom Fatah var utbrett. Men det är inte orsaken till att den palestinska staten inte upprättats, snarare symtom på ockupationen.

Malm och Bohlin skriver sin artikel som ett svar på den artikel som Lars Ohly skrev tillsammans med Jakob Johnsson den 12/8 och den artikel Gustav Fridolin skrev den 10/8. Jag har själv kommenterat Lasse och Jakobs artikel. http://ahlkvist.blogspot.com/2006/08/jakob-och-lasse-i-unt-slopa.html

Anonym sa...

Alla namnkunniga som syns i papegojmedia och offentligheten med helt andra åsikter om den judiska statens rasistiska folkmordspolitik än de som råder där och som gillas av det Israeliska "informationsministeriet", blir förr eller senare föremål för åsiktshets och smutskastningskampanjer.

För Israel är kampen om media lika viktig som ockupations och raspolitiken självt...

David Sillén sa...

Ali, han sa för det första att Israel nog kommer använda kärnvapen om Iran gör det, men samtidigt att han knappast såg det som en bra sak. Vidare sa han att terroristerna, inte hela befolkningen märk väl, hatar judarna mer än de älskar sina barn, då de är villiga att riskera dessa för ett par döda israeliska civilas skull. Han säger ju också att vill se två stater sida vid sida, låter inte så väldigt hökaktigt tycker jag. Tack i alla fall för länktipset, nu vet jag hur du tvinnar allting till extremer och polariserar. Sånt förekommer på båda sidor, och ni verkar som sagt ha roligare åt att bråka med överdrifter än att se verkligheten. Det gör det jobbigt för folk som faktiskt vill komma nånstans. Men fred i Mellanöstern måste ju vara en mardröm för både vänster- och högertokar. Vad skulle ni då ha att bråka om?
För övrigt undrar jag vad du tycker om killarna du lierar dig med, som säger ”Det är bra att judarna finns på en plats, för då är det lättare att komma åt dem” Riktiga pacifister vi har där alltså.

Misan sa...

"Ja till fred - Nej till terror" är alltså något som du förfasar dig över?
Ali - det är riktigt, riktigt synd om dig!

Anonym sa...

Ni är helt sjuka i huvud. Alla ni röda är potentiella massmördare, precis som era föregångare i samma färg!

Anonym sa...

Ali: Utgår du per automatik från att folk inte läser de sidor du länkar till?

Du måste ha väldigt livlig fantasi om du kan få ihop Fredrik Malms anförande till försvar av kärnvapenkrig.

När jag läser inlägg som dessa förstår jag hur kommunistiska rörelser kunnat se förrädare i allt och alla som därmed förlorat sitt existensberättigande. Alla som inte håller med är fiender helt enkelt. Måste vara ett enormt nervpåfrestande sätt att se världen i.

Ling sa...

Haha, jag trodde du var allvarlig!
Men sedan när jag läste artikeln så märkte jag hur du tvinnar ihop allting för att få det att låta farligt. TÅl du inte att någon annan har en annorlunda åsikt? Såna som du skulle ju iaf knappast kunna lösa konflikten i mellanöstern...

Anonym sa...

"Såna som du skulle ju iaf knappast kunna lösa konflikten i mellanöstern..."

Sådana som Ali vill inte ha någon fred -deras "lösning" bygger på att ta bort Israel från kartan. Ren rasism m.a.o. Islamofascism. "Vidriga judar" skall betvingas, förslavas eller mördas. Religös fundamentalism skall råda, och den skall vara muslimsk. Att Ali försöker verka inom ett demokratiskt system skall ses som ett nödvändigt ont. Ali vill självklart att alla skall leva efter samma fina system som förebilden Iran. (Varför han är i Sverige är "anyone's guess")