Göran Persson var avslappnad och stundtals lysande i utfrågningen – som var helt annorlunda i skärpa och hårdhet mot honom jämfört med utfrågningen av Göran Hägglund. När han satte dit Mats Knutson några gånger var det faktiskt en fröjd att se. Och väldigt skönt att se att han orkar ifrågasätta själva den borgerliga problembeskrivning som beskriver exempel sjukskrivna som "bidragsberoende". (När det kom till utrikespolitiska frågor blev jag i och för sig verkligt bedrövad, men det är ju så den socialdemokratiska utrikespolitiken ser ut numer, och utfrågarna var snäppet värre).
Men Aktuellt-inslaget om utfrågningen, som börjar omedelbart efter! Helt jävla absurt! Det är några av de mest tendensiösa minuter som hittills sänts i årets valrapportering. Jämför med inslaget efter Hägglundutfrågningen. Man behöver inte vara ett geni för att förstå att Aktuellts samhällsredaktion gillar borgarna. Men kanske kan de sätta upp några gränser för sig själva i alla fall? Pinsamt. Otroligt pinsamt.
Som tur är tror jag att rätt många såg utfrågningen själva.
söndag, augusti 27, 2006
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
16 kommentarer:
ja knutsons borgarfrågor var pinsamma. persson var ju grym! men helt snurrigt om iran tyvärr. vad var det för tok de hade dragit dit för att fråga?
/j
Uffe, det där var så på pricken att jag var tvungen att skriva ett inlägg på temat.
Det var väl nästan så att t o m Jarl Alfredsson såg lite "paff" ut när Karin A. klämde ur sig sin korta, surmulna "analys".
För objektivitetens skull borde väl alla valkommentatorer (i all större media i alla fall) redovisa sin egen lojalitet som väljare. Eftersom ingen enskild är objektiv av sig själv.
Ja, det är hög tid att statstelevisionen lägger ner sin propaganda.
"För objektivitetens skull borde väl alla valkommentatorer (i all större media i alla fall) redovisa sin egen lojalitet som väljare. Eftersom ingen enskild är objektiv av sig själv."
-Efterssom bade ni pa den extrema vansterkanten och liberalerna anser att svenska nyheter ar vinklade till deras "motstandares" fordel.
Detta maste betyda att efterssom bada sidor standigt klagar sa ar nyheterna relativt neutrala.
"Detta maste betyda att efterssom bada sidor standigt klagar sa ar nyheterna relativt neutrala."
Det är möjligt att du har rätt. Men, det vore inte helt fel att själv kunna få avgöra vad som är vad istället för att ta dig på orden.
Jag håller inte med om att journalister skall åsiktsregistreras (inte esbatis åsikt utan ngn kommentator). Men det räcker inte med att "tycka" att media är vinklat. Att drygt 80% av dagspressen är borgerlig är förstås ett bevis i sig. Att moderaterna är största parti bland de som skall rapportera om politik och ekonomi är ett annat;
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=539612&previousRenderType=1
"Ekonomi- och politikreportrar står långt till höger om resten av journalistkåren, visar ny rapport.
De journalister som bevakar ekonomi och politik i de riksspridda Stockholmsmedierna står långt till höger om resten av journalist-kåren. Bland ekonomi- och politik journalisterna stöder en majoritet den borgerliga alliansen – 26 procent är moderater och 23 procent folkpartister. Bara var femte är socialdemokrat."
"Det är möjligt att du har rätt. Men, det vore inte helt fel att själv kunna få avgöra vad som är vad istället för att ta dig på orden."
-Absolut, men istallet for att "tycka" skulle det vara battre om nagon skulle kunna redovisa nagra siffror som alla kan vara overens om. Som det ar nu sitter politiker pa bada saker av argumenter och "tycker" en javla massa utan nagra som helst bevis forutom sina egna idiotiska ideologier sa klart. Ideologier ar inget annat an ett subjektivt satt att hantera fakta. Man tar till sig det som passar och ignorerar det som inte stammer med en speciell varldsbild.
"Att moderaterna är största parti bland de som skall rapportera om politik och ekonomi är ett annat;"
-Jag skulle inte vara forvanad om det ar sa att de flesta ekonomi-journalisterna ar moderater pa grund av att de vet tillrackligt mycket om ekonomi for att inse att liberala varderingar ar mer logiska nar det kommer till ekonomi.
Kan liknas vid att det finns valdigt fa vetenskapsman som ar kristna, troligtvis inga vansterpartister i kyrkan och en stor majoritet "naturvanner" bland marinbiologer.
Kan liknas vid att det finns valdigt fa vetenskapsman som ar kristna, troligtvis inga vansterpartister i kyrkan
-------------------------------
Att vara liberal är lika mycket att vara frälst som nåt annat.
Liberalism är inte en universiell sanning.
Det är en av många versioner av hur saker ska göras.Inget annat.
Är det bara vänsterfolk som skriver här? Persson förfärliga inställning till folks uppfattning om hans herrgårdsbygge. Självklart sticker det i ögonen när arbetarrörelsens högsta företrädare bygger herrgård i flermiljonsklassen. Försöker sen förklara detta med en skyddsfråga. Fy va dåligt. Påminner om sovjetstatens politruker.
Va svara han på egentligen, han Persson. Har förmodligen missat retorikkurs 2. Saknar helt empatisk förmåga, precis som andra politiker nu i vallöftenas tid. De pratar bara skit.
"Att vara liberal är lika mycket att vara frälst som nåt annat.
Liberalism är inte en universiell sanning."
-Exakt. Jag haller med er till fullo.
Detta ar problemet. Istallet for att lyssna och lara av FAKTA verkar politiker (alla utan undantag) vara mer intresserade av att boja dessa fakta sa att det passar in pa deras tranga och ideologiskt bundna varldsbild sa att de far en klapp i ryggen av deras lika idiotiska partivanner.
Nar man inser detta inser man hur menigslost politik ar.
Av nan skum anledning blir politiker beundrade for deras ovilja att andra uppfattning och "kampa" for sina asikter hur bevisligen felaktiga de an ar.
Man blir deprimerad...
Jag orkade inte titta på hela inslaget i Aktuellt men det stämmer ju som hon sa att sossarna ignorerar arbetslösheten. Persson tycktes på fullaste allvar mena att de enda som inte får jobb i Sverige idag är 17-åringar som inte fullföljt sin gymnasieutbildning. (Eller om man hade en "väldigt smal" utbildning - då kunde det också vara svårt.) Vilket hån.
Sen sitter Reinfeldt och pratar om utanförskapet - nästan så att det föds ett litet hopp inom en. Men jag röstar vänster som vanligt, det är inte det jag vill ha sagt. Det irriterar mig bara att man som arbetslös inte känner att landets statsminister har någon koll på arbetslösheten.
Det är det värsta med sossarna och har alltid varit, de är så förbannat nöjda. De påstår själva att de bara är stolta - inte nöjda - men visst fan är de nöjda. Så länge inte hela befolkningen är arbetslös är det mesta i sin ordning. Det är med viss sorg man konstaterar det.
Man blir kräksjuk när man ser alla dessa småpåvar kraxa i etern och i andra medier om skola, vård och omsorg. Det väl inte va det är? Såg en valaffisch på hemvägen där en lokal centerpamp skriver "Människan i centrum". Hahaha, vadå???? Tur han inte skrev oxen eller tjuren i centrum. Tror dom att vi är fullständigt imbecilla? Nä, politiker, försök ta oss på allvar istället. Ni vet inte alltid bäst. Återkom till verkligheten. Flertalet av svenska folket lever inte på arvoden, utan arbetar för sin lön.
"Att vara liberal är lika mycket att vara frälst som nåt annat."
Det är ju inte sant!
Om du påstår något sådant så har du ju inte förstått skillnaden mellan att låta folk ha friheten att forma samhället som de själva vill, eller att införa ett totalitärt (slå upp ordet) system som uppifrån bestämmer exakt hur alla skall leva sina liv.
Det förra handlar om att göra minsta möjliga åverkan på människors mänskliga friheter, det andra handlar om att ignorera individers önskemål och pressa in dem i en mall.
Det förra gör man för att man älskar frihet, det senare gör man för att man älskar förutsägbarhet och är livrädd att själv bli förfördelad (jämlikhetsnoja).
Så det är alltså två diametralt motsatta synsätt på hur man skall behandla sina medmänniskor.
Vad gäller "frälsning" så handlar ju kommunismen om att vara just frälst av tanken på att den goda staten skall fixa allt. Liberalism handlar om frånvaron av sådan frälsning. Kommunism är en ren ersättning för andlig religiositet där staten har intagit guds roll. Liberalism är pragmatisk i förhållandet till staten.
"Sen sitter Reinfeldt och pratar om utanförskapet - nästan så att det föds ett litet hopp inom en. Men jag röstar vänster som vanligt, det är inte det jag vill ha sagt."
Dig har vänstern verkligen fått dit dom vill.. Har du aldrig tänkt på att demokrati är till för att användas? D.v.s ÄNDRA saker när dom inte fungerar!
Skicka en kommentar