onsdag, augusti 23, 2006

Rundgång de luxe

Mats Knutson säger att borgarnas valmanifest är en tillgång för dem, med tanke på det mottagande den har fått.

6 kommentarer:

Nisse Sandqvist sa...

Japp. Det är även Lena Mellin överens om.

Nina Unesi sa...

En kort anekdot. Jag har varit på en enda pressträff i hela mitt liv och det var på centerpartiets den dagen de skulle presentera sin budgetmotion.

När pressträffen var över så gick alla journalister i ett lämmeltåg till folkpartiets lokaler. I lämmeltåget hördes hur våra mest kända politiska kommentatorer: KG Bergström, Mats Knutson och Lena Smedsaas konfererade över vad som sades på träffen.

Behovet av att vara samstämmiga var löjligt. Och jag minns att jag tänkte att om det är det här de bygger sina analyser på, alltså genom att synka sig med kollegorna, så kan ju i så fall vemsomhelst vara politisk kommentator.

Inte konstigt då att alliansen framstår som bra och sossarna som dåliga. Det räcker ju med att en av dem bestämmer sig för att moderaternas politik är bättre än sossarnas för att de andra ska följa efter. För tänk efter: visst tenderar de ha likadana åsikt om allt?

/Nina

Jonas Barkå sa...

"Inte konstigt då att alliansen framstår som bra och sossarna som dåliga. Det räcker ju med att en av dem bestämmer sig för att moderaternas politik är bättre än sossarnas för att de andra ska följa efter. För tänk efter: visst tenderar de ha likadana åsikt om allt?"

Eller så räcker det med att en tycker att sossarnas politik är bättre för att alla ska följa efter. Själva samstämmigheten gör ju knappast att de som grupp stödjer den ena eller andra parten. Du får allt bygga konspirationsteorin på något annat.

Peter Björkman sa...

Var det nån konspirationsidé. Sverige är väl ett konsensusland, en idé åt gången. Eller har jag fel?!

Micke den andre sa...

Eller så räcker det med att en tycker att sossarnas politik är bättre för att alla ska följa efter.
--------------------------------

Ja men det det är det snart bara enstaka kultursjournalister på dom helt marknads styrda tidningnarna av idag som gör.

Dessa utgör "demokratiskt albi" och har betalt för att inte gilla alliansen.
Detta gäller t.o.m på Aftonbladet.

Anonym sa...

Peter B,

Så är det kanske, men då är det väl dags då till sist att "konsensus" har tröttnat på sossarna? I en demokrati, t.o.m en med konflikträdda konsensussvenskar, så måste man byta makthavare någon gång ibland. Det är bra för alla, och något som Ali och andra på vänsterkanten borde applådera. (Fast om man sitter vid köttgrytorna och känner sig hotad så kämpar man självklart emot.)