tisdag, augusti 22, 2006

Svt24 idag

Var med i Svt24 idag, i ett samtal om äldres arbetsmarknad och pensionsvillkor. De andra deltagarna var Sven Hulterström (s), Barbro Westerholm (fp) och Birgitta Kristoffersson från organisationen Seniorkraft. Programmet kan ses här. Titta gärna. Det är 33 minuter in.

Inslaget innan vårt är helt utomvärldsligt. Där får två israeliska politiker sitta och tillsammans lägga ut texten till försvar för Israels mordkampanj i Mellanöstern. Det är för galet för att man ska bli arg. Notera särskilt när raspolitikern från Likud tar upp behovet av en ”jordansk komponent” när han får frågan om vad han anser om en palestinsk stat. Inslaget börjar 20 minuter in i programmet.

3 kommentarer:

DesertWind sa...

Intressant diskussion.Kul att du var med.

Anonym sa...

Ali, du glömmer att tala om att Likud-politikern som talar om en jordansk komponent inte är representativ för israelisk politik. När Sharon lämnade Likud och startade ett nytt parti, kadima, så var det just pga att han hade tröttnat på den yttersta högerflygeln inom Likuds olika fraktioner (som mannen i TV representerar).

Kadima förespråkar inte någon jordansk komponent.

Den andre mannen kom från Israels vänsterparti Meretz, så ingen av dem var särskilt representativa.

Anonym sa...

Ali,

Du är rätt bra på överdrifter, du. Allt som inte är som du tycker är "helt utomvärdsligt"... Man förstår hur "högt" i tak det är inom vänstern..