måndag, september 25, 2006

Affisch får ny innebörd

24 kommentarer:

Anonym sa...

rofl

/j

Anonym sa...

Om du syftar på spelmonopolets vara eller icke vara så är det ju EU domstolen som har yttrat sig i frågan. Däremot tror jag att många osäkra och pokerspelande väljare valde bort vänsterblocket efter Bosse ”Kina” Ringholms hot om att censurera utländska spelsidor. Så kan det gå

Anonym sa...

Anonymous 2:22 PM

Vilket jävla skitsnack.

"censurera utländska spelsidor."

Snarare röstade kanske många som var oroade över det ökande spelberoendet på Göran Benedictus Hägglunds löfte om att försvara det svenska spelmonopolet, ett löfte som den skenheliga lögnaralliansen redan brutit.
ps. Stick tillbaka till Johan von HolStain-bloggen du kom från. Hej då.

pontus sa...

Orwellianskt språk på Alis blogg:

dynghöger
liberalmuppar
högervalpar
borgarmaffia
borgarbracka (klassiker!)
borgaras
grotthöger
bombhöger
batonghöger
finhöger (sic!)
rollspelsliberaler
reaktionärer
gubbidioter (ang. feminism och individens frihet)

mm.

är inte detta pinsamt?

(ledsen för att vara off-topic btw)

Anonym sa...

Men anonym 2:34 nu hade ju EU domstolens beslut dessvärre inte att göra med vilka som vann valet.
Sedan är det ju så att Reinfeldt under svt: s valdebatt tydligt förklarade att spelmonopolet skulle avskaffas vid en borgerlig seger.
De som såg monopolets existens som viktigt röstade nog på vänstern.

Slutligen censur är t.ex. när man hindrar folk att besöka utländska spelsidor ifrån Sverige (svenska spel skulle fortfarande vara tillåtet), något annat som inte riktigt är censur - men väl så illa - är att förbjuda innehavare utav svenskt kreditkort att betala till utländska spelföretag.

Anonym sa...

pontus said...

"Orwellianskt språk på Alis blogg:"

pontus.
trots att du är en illiterat borgare så ska jag göra dig en liten tjänst och upplysa dig om vad "orwelliansk" har för innebörd i den intellektuella världen.

Orwelliansk syftar på att man kallar något för något annat än vad det är,
som i de klassiska slagorden i boken 1984: "Frihet är slaveri", "Krig är fred".
Detta är t ex vad borgarjuntan sysslat med när man säger t ex "Det ska löna sig att arbeta"(När man sänker a-kassan, socialbidragen och därmed lönerna). Eller när man säger att man ska värna om arbetsrätten eller den sociala välfärden, när man i själva verket tänker krossa desamma.

Din lista är en lista på öknamn och liknande på våra, proletariatets och vänsterns, politiska motståndare dvs borgarklassen.

De är varken euforuismer(förskönande omskrivningar) eller antonymer(motsast) för någonting, de är bara rakt av, eller något annat som kan liknas vid "orwellianska" uttryck.

Pinsamt! Håll er åtminstone till ord som ligger på er egna intellektuella nivå, borgargrobianer.

Sluta sprid er dynga här.

Anonym sa...

"Men anonym 2:34 nu hade ju EU domstolens beslut dessvärre inte att göra med vilka som vann valet."

Och vem bryr sig?

"Sedan är det ju så att Reinfeldt under svt: s valdebatt tydligt förklarade att spelmonopolet skulle avskaffas vid en borgerlig seger."

Jaha. Men KD sa motsatsen. Och det visar vl att pengar betyder allt och värderingar inget för borgarjuntan i praktiken.

"De som såg monopolets existens som viktigt röstade nog på vänstern."

Jag tror ingen röstade på vänstern bara p g a det.

"Slutligen censur är t.ex. när man hindrar folk att besöka utländska spelsidor ifrån Sverige (svenska spel skulle fortfarande vara tillåtet),"

"Censur" är ett irrelavant uttryck när det handlar om detta. Det handlar inte om att man får tänka eller tycka eller yttra vad man vill. Om ett lands befolkning vill ha en regel om att man inte ska få försöra folkhälsan genom att kapitalistiska företag ska få profitera på spelberoende, så inför man det, punkt.
Att gnälla om censur är bara dumheter. Vill du spela fritt, flytta till någon spelhåla Kina.

pontus sa...

Anonym ovan,

Orwellianskt språkbruk brukar definieras som en manipulation av språket för politiska ändamål.

Förövrigt: Du menar förmodligen "De är varken synonymer eller antonymer /.../"

Euforuism finns det inget som heter (däremot eufemism).

Så meningar som "Håll er åtminstone till ord som ligger på er egna intellektuella nivå", slår rätt hårt tillbaka. In your face.

Anonym sa...

Ett prov på vänsterns principer:

"Att gnälla om censur är bara dumheter."

Anonym sa...

Ett prov på vänsterns principer:

"Att gnälla om censur är bara dumheter."

Anonym sa...

Tror ni man kan behöva ett lösenord för att gå all-in?

Eklindh sa...

Men vad är detta? Humor på Esbatis blogg? Det är ju så jag rodnar!

Och jag kan hålla med dig om att det blev lite roligt så här i efterhand.

123 sa...

Anonym 4:36 (Det var jag som skrev förut.)
"Om ett lands befolkning vill ha en regel om att man inte ska få försöra folkhälsan genom att kapitalistiska företag ska få profitera på spelberoende, så inför man det, punkt."

Jasså men statliga (vinstdrivande) företag skall tydligen få profitera på spelberoende, till folkhällsans fromma antar jag.Antingen så tillåter man människor att förströ sig med spel eller så gör man det inte punkt.

123 sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
123 sa...

"Jaha. Men KD sa motsatsen. Och det visar vl att pengar betyder allt och värderingar inget för borgarjuntan i praktiken."

Nu är det ju så att vi har 4 st partier i alliansen,. Eftersom kd inte har egen majoritet så kan du inte förvänta dig att deras förslag som strider mot de övriga partiernas politik kommer gå igenom.

banal.blogg.se sa...

Skall man vara riktig petig så brukar man kalla övervakningssamhällen orwellianska efter hur Orwell beskrev Oceania i romanen. Nyspråk, newspeak, är å andra sidan kort sagt en princip att kontrollera tankar genom att reducera språket till en sorts logiska komponenter utan synonymer eller nyans. Bra saker kan beskrivas som good, plusgood, eller double plus good i undantagsfall. Dåliga saker är ungood. Det finns en lång post om det på engelska wikipedia. Dynghöger och de andra orden som pontus radar upp är varken orwellianska eller exempel på nyspråk, hur inflammatoriskt de än uppfattas.


Planschen är för övrigt riktigt rolig såhär i backspegeln :)

Karin sa...

”Du vill inrätta en social ordning baserad på följande teser: Att du är inkompetent att sköta ditt eget liv men kompetent nog att bestämma över andras – att du inte är kapabel nog att leva i frihet men kapabel att bli envåldshärskare – att du är oförmögen att förtjäna ditt uppehälle med hjälp av din egen intelligens, men fullt i stånd att bedöma politiker och rösta in dem på poster med total makt över konstarter du har aldrig känt till, över vetenskapsfält du aldrig studerat, över framsteg du saknar all möjlighet att bedöma"

Anonym sa...

Haha! varför körde dom inte den mer under valrörelsen? :)

Egendom är stöld sa...

Det finns nog inga som citerar så mycket floskeltyngda haranger som Ayn Rand-fans. En kvinna med övermänniskoteorier som samlar så många blinda tillskyndare, förmodligen för att det känns smickrande att räkna sig själv till de få hjältar som SER LJUSET, till skillnad från oss andra kollektivistiska undermänniskor.

Ayn Rand var i grund och botten en fascist (och en otroligt usel författare).
Apropos "konstarter" och apropos "saknar all möjlighet att bedöma" så ansåg hon att man OBJEKTIVT kunde känna igen bra musik på att den är HEROISK och ESTATISK. Huga. Dubbelhuga.

Robert Nordman sa...

Kort reflektion:
Intressant hur snabbt denna tråd blev en torr och tråkig diskussion om spelmonopol och what have you, men, men.

Som liberal måste jag i vilket fall säga:
Nej, Ayn Rand var inte liberal. Hon kallade inte sig själv det heller.
Ja, en del saker hon skrev och tyckte ligger i linje med liberalismens tankar. Att hon själv menade att hon kom på allting - och att liberalerna/libertarianerna kopierade henne - är en helt annan fråga.

Ayn Rand skapade en direkt antites mot socialism och kommunism, det är allt.

Sedan kan det vara kul att läsa delar av hennes böcker, som vilket litterärt verk som helst. För som många andra författare hade hon en del snygga poänger.

Micke sa...

För som många andra författare hade hon en del snygga poänger.
-------------------------------

Hur kan gnällande ha en poäng annat än på internet?

Micke sa...

Ayn Rand var i grund och botten en fascist
------------------------- Ja en gnällande variant.

Klarsynt sa...

Anonymous
"Jaha. Men KD sa motsatsen. Och det visar vl att pengar betyder allt och värderingar inget för borgarjuntan i praktiken."

Om denna förhållandevis smala punkt i alliansens program för dig innebär svek och bristande värderingar så får du gärna förklara för mig var på skalan du placerar förra mandatperiodens brutna löften från vänstern och miljöpartiet om att kräva ministerposter i en vänsterregering. För att inte tala om Sossarnas införande av trängselavgifter.

Anonym sa...

ayn rand är obra. ali esbati är dubbel-plus-bra.