måndag, september 25, 2006

Ego

Efter ett högerreferat av ett föredrag jag höll i Lund i början av september, noterar jag en lite rolig efterföljande ordväxling.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Det vore ju givetvis bättre om dynghögerns mest infantila liberalmuppar höll sig på sina misslycklade "bloggar" istället för att skräna i kapp här.

Fredrik sa...

Haha... å jag som tycker Ali är en gammal god socialdemokrat! Vad är då inte jag i deras ögon. Usch, usch... egentligen är det inget att skratta åt.

Vart fan är vi på väg när socialdemokrati blir vänsterextremism, och de som ifrågasätter den kapitalistiska produktionsordningen på allvar kallas terrorister!

Mitt förslag är att vi båda; "vänsterextremister" och "terrorister", i större utsträckning blir en del av samma kamp.

Anonym sa...

Alis blogg är roande p.g.a alla vänstermänniskor som vräker ur sig de mest bisarra saker här -inte minst Ali själv. En slags freak show, m.a.o.

Lena sa...

Det finns nästan något kittlande homoerotiskt med högervalparnas fascination inför Ali. Smaskigt!

Lasse Strömberg sa...

Sa du rolig? Han gör ju bort sig så det skriker om det:

"förbannat vulgär", "sakna moraliska skrupler", "förvrida sanningen", "unkna bild", "Nationaldemokraternas hemsida"...

Jo, det kanske är roligt! Om det ju är roligt att inte kunna skriva begriplig svenska?

Gustav Lundblad sa...

Hej Ali och alla andra! Kul att bli lite uppmärksammad!

Jag reagerar dock på den demoniserande användningen av begreppet "höger", som bör vara reserverat för nyliberala och framför allt den konservativa sfären i svensk debatt. Vi som är vänsterborgerliga, och egentligen på många sätt har mer gemensamt med socialdemokratin (välfärdsstaten och engagemanget för de svaga t.ex.) än den svenska högern, gillar inte att målas ut som "höger".

Det vi gör är att vi står upp för demokratin och mänskliga rättigheter, och det är här du (Ali) och andra debattörer på denna blogg missar fullständigt. Det är därför jag kallar dig "vänsterextrem" på min blogg.

Sedan tycker jag mycket riktigt också, som Lasse Strömberg visar på i sin lilla citatsamling, att du ofta har ett väldigt lustigt bruk av fakta som målar upp den svenska borgerligheten som en utsugande grupp som endast gynnar direktörer och börsklippare. Det är fortfarande svårt för mig att förstå varför så få röstar på vänstern och så många på borgarna om detta nu skulle vara sant. Men sanningen kommer väl fram så småningom.

Fredrik: Jag tycker ju knappast att Esbati är någon "god socialdemokrat". Han är ju revolutionär marxist, om jag förstått det rätt.

MVH
Gustav Lundblad, liberofascistisk dynghögervalp (med glimten i ögat, naturligtvis!).

Erik S sa...

Hej på er alla!

"Figuren" Erik S, som satte igång denna diskussion med Gustaf känner sig givetvis smickrad för denna uppmärksamhet som mitt blygsamma lilla inlägg orsakade! Tack Gustaf, och tack Ali för att ni lyfte fram min stillsamma undran och bloggkommentar på Gustafs sida och gjorde andra läsare uppmärksamma på den.

Till er övriga vill jag säga:

Lena: Visst, det är något kittlande homoerotiskt över högerns besatthet av Ali! Får mig att tänka på Anne Rice's filmatiserade roman "En vampyrs bekännelser" och den elektriska gnistan mellan Tom Cruise och Brad Pitt (jag låter det vara osagt om Ali är Cruise eller Pitt).

Fredrik: Jag håller med dig, att det är en upp-och-nervänd värld vi lever i när gammaldags socialdemokrater som Ali blir kallade "vänsterextremister" eller "terrorister". Vad finns det då kvar för kraftuttryck för sådana monster som du och jag, som befinner oss ÄNNU längre till vänster?

Ali: Du gör ett mycket bra jobb! Fortsätt på detta viset! Jag är inte lika besatt av dig som Gustaf (är lyckligt gift och betraktar mig som straight), men jag kan nog tänka mig att gå och lyssna på dig nästa gång du kommer till Lund också. Lev väl, kampen går vidare!

Shokoh Kalatzadeh sa...

Om fler människor skulle ha sådana åsikter som Esbati skulle inte världen se ut som den gör. That's The Story Morning Glory

Anonym sa...

Helt rätt Shokoh..
Världen skulle se ut som Sovjet under den värsta kommunismen. Morgonstånd eller ej.

Apropå "homoerotiske Ali" så kan jag ju bara prata för mig själv -men jag är tämligen säker på att man måste vara homosexuell för att tända på s.k. "homoerotik". Kan vara bra att veta för vänstersnorvalparna som bara vräker ur sig en den ena och en den andra dumheten här.

Ali Esbati sa...

En helt sjukt rolig kommentar ovan, faktiskt.

Anonym sa...

Hmm.. Om Ali är öppet (eller ej) homosexuell så ber jag om ursäkt för att jag inte visste det.

Men det ändrar ju knappast något. Intresse saknas.

(Glad att du tyckte det var "sjukt roligt", men du syftade kanske på det där om Sovjet?)

Håkan Eriksson sa...

Där har vi det. Så måste det vara. ALLA höger-bloggare är homo-killar som är olyckligt förälskade/attraherade av Ali Esbati själv, hans retorik eller kanske hans profetliknande framtoning.


Erik S: Jag tycker du verkligen inte ska dra in "En vampyrs bekännelser" i den hör diskussionen. Homoerotiken mellan Cruise och Pitt ska inte reduceras till något fluerar i bloggsfären. Den Esbatiska attraktionskraften är inte på långa vägar jämförbar med den som man verkligen kan känna av i filmscenerna i Rices film.