söndag, september 10, 2006

Antirasistisk röst mot högeralliansen - för en human flyktingpolitik

Andra valaktiviteter hindrade mig från att delta i gårdagens manifestation ordnad av Nätverket Asyl Stockholm. Nätverket har arbetat hårt för en human och solidarisk flyktingpolitik, inte minst för en flyktingamnesti för de människor som under lång tid fått en orättvis behandling i ett inhumant och destruktivt flyktingsystem. Nätverket skickade häromdagen ut detta pressmeddelande inför manifestationen. Goda argument att fundera över inför valet.
Nätverket Asyl Stockholm uppmanar alla väljare att rösta mot högeralliansen

Vi är kritiska till den nuvarande regeringens flyktingpolitik. Människor skickas tillbaka till länder där man riskerar förföljelse. Vi som har utländsk bakgrund diskrimineras på arbetsmarknaden, och alldeles för lite görs för att invandrade skall få chansen att bygga ett bra liv i Sverige.

Men inget skulle bli bättre för oss om högeralliansen skulle få makten i Sverige. Tvärtom. De driver en politik där de rättigheter människor kämpat för länge bryts ner och de vill ta till hårdare tag mot invandrare och flyktingar. Folkpartiet går längst med sitt ständiga misstänkliggörande av invandrade och flyktingar. Vi beskylls för att vara lata och inte vilja lära oss svenska eller arbeta, trots att problemet ju är att utbildningen i svenska är dålig och vi utestängs från rätten till arbete!

- Vi vet hur det har gått i andra länder i Europa, säger Yacine från Nätverket Asyl Stockholm. Rasistiska partier har röstats in i parlamenten, men även etablerade partier har gått i främlingsfientlig riktning. I Frankrike, Österrike och Italien har högerextrema partier tillåtits hetsa mot invandrade och skylla oss för alla möjliga problem, fortsätter han.

I Danmark har Dansk folkeparti dragit med sig de flesta partierna i en hetsjakt på alla invandrade och flyktingar. I Holland har svenska Folkpartiets samarbetsparti till och med föreslagit att man bara skall få tala holländska på gatorna! Vi vill kämpa tillsammans med alla som inte vill se samma utveckling i Sverige. Därför uppmanar Nätverket Asyl Stockholm alla invandrare, flyktingar och alla som bryr sig om vår rätt till ett bra liv att rösta mot högeralliansen den 17 september. Samtidigt kräver vi en bättre flykting- och integrationspolitik av regeringen, vilken färg den än får. Alla behövs, alla ska med, och med alla menar vi alla.

Lördagen den 9 september kommer vi att arrangera en manifestation på Sergels torg under parollen: Rösta mot högeralliansen – rösta vänster för solidaritet med flyktingar och invandrare!

Nätverket Asyl Stockholm

4 kommentarer:

Anonym sa...

For guds skull, det ar ju "vanstern" som bestammer att "morkhyade" inte far bo i Sverige och om de ar pa plats sa far de inte jobba eller leva ett fritt liv.

OK, partier som inte tillhor vanster haller med vanstern om det mesta, men det ar trots allt framst sossarna som genomdrivit alla lagstiftning som ska halla araberna och afrikanerna ute.

Denna fragan ar mer komplicerad an hoger mot vanster!

Anonym sa...

På nätverkets hemsida hittar jag inte citatet om att de motsätter sig "högeralliansen". Det skulle inte förvåna mig om Nätverket har den inställningen, men jag undrar varför denna organisation på sin hemsida säger EN sak, och i sina tal på stan säger en helt annan (dvs kampanjar mot Alliansen).

Politeia sa...

Enligt hemsidan för Nätverket Asyl Stockholmär m så är ju Liberala ungdomsförbundet en av deras anslutna grupper. Blir intressant att se om LUF sluter upp i kampanjandet mot "högeralliansen" :)

Syrran sa...

Okej, de reserverar sig: "Vi är kritiska till den nuvarande regeringens flyktingpolitik."

Men att göra flyktingpolitiken till en blockfråga är att låta (s) slippa alldeles för lindringt undan. Vilka är det som har genomfört stora delar av NyD:s flyktingpolitiska program? Jag medger att det är stor skillnad på (v):s & (mp):s hållning i denna fråga om man jämför med högeralliansen, men hur stort inflytande har de egentligen haft på regeringens politik?

Visst, det mesta skulle bli sämre (och inget skulle bli bättre) med en borgerlig regering, men i asylfrågan är (s) och (m) i princip samma parti.

Detta gäller f ö även frågan om vapenexport samt utriksfrågor generellt.

Mvh Syrran