fredag, september 08, 2006

"Comeback, revansch, desperation"

Jag har tyckt, och gett uttryck för, att folkpartiets dataintrång visserligen är allvarligt, men kanske inte värt alla övertoner i drevdynamiken. Dock. Nu är det faktiskt pinsamt att se den samlade mediala ansträngningen att rädda favvopartiet. Det är bisarra nätomröstningar som tas som intäkt för ”vändning”, det är glada ”analyser” som helt bortser från det faktiska innehållet i utfrågningen av Leijonborg, och det är allmän glädjeyra. Sifo:s undersökning ger trots allt ett mediokert resultat för Leijonborgs uppträdande i utfrågningen. Men mediebilden rullar på efter annan logik.

Nåväl. Helena Duroj har en träffsäker kommentar av mer allmän karaktär.
Comeback, revansch, desperation

"Leijonborg firar sin revansch.
Tittarna uppskattade hans ärlighet.
Har bett hela svenska folket om ursäkt.
Nu vänder det för Folkpartiet.
Comeback för Leijonborg."


Borgerliga bakslag gjorde media desperata.
Vändpunkten pressades fram efter TRE DAGAR.
Vänsterledaren löpte gatlopp TREHUNDRA dagar, utan att ens ha gjort nåt.
Orättvisa kan göra vem som helst desperat, utan att media gör nåt.

13 kommentarer:

UriahHeep sa...

Sist jag läste något om vilket favoritpartiet var bland journalister så var det Miljöpartiet. Det är otroligt fjantigt att påstå att alla tidningar vill rädda Fp efter deras klaverstamp.

Du om någon borde veta bättre, men jag kanske har fel?

Anonym sa...

tre hundra dagar? herrestalin. jag trodde jag följde medierna men jag har tydligen missat detta tortyrlika "gatlopp".

stackars "vänsterledaren"! och INGENTING hade han gjort!

Anonym sa...

"Sist jag läste något om vilket favoritpartiet var bland journalister så var det Miljöpartiet". - Jag har sett uppgifter här och där om att majoriteten journalister sympatiserar med miljöpartiet eller vänsterpartiet. Det stämmer till viss del, men när det gäller samhällsjournalistik och politiska journalister är en kraftigt övervägande majoritet borgerliga. Alis analys håller nog måttet här.

Jag tycker att det är väldigt tydligt att fp behandlas ganska mjukt i media. Det de har ägnat sig åt är oerhört allvarligt, men redan några dagar efter upptäckandet fylls spaltmetrar med hyllningar åt Leijonborg. Själv tycker jag att han har skött affären oerhört illa, ljugit och duckat.

Bjorn Kuma sa...

Det är mycket enkelt. Det kallas för pudeleffekten. När politisk person beslås av media för verkligt eller påhittat brott, har politisk person att göra offentlig avbön.

Gör man det riktigt bra kan man till och med gå upp i opinionsmätningarna. Se på Gudrun, efter att hon varit full nog att knappt stå upp gjorde hon avbön med sådan kraft att hon dubblade väljarsympatierna.

Ohly, om det är honom du talar om, löpte knappast något gatlopp. Det var ingen högt uppsatt riksdagspolitiker som kallade honom våldtäktsman och det var ingen som sa att man skulle förbjuda vänsterpartiet på grund av honom. Men någon avbön gjorde han inte. Och därför drog media ut på det ganska länge.

Leijonborg gjorde vad han kunde, även om jag också tror att han inte sagt allt. Det är återigen bara att gratulera S för en perfekt genomför covert operation i valrörelsens slutskede. Och hoppas att folk tröttnat på att vara arbetslösa och att de vill rösta på alliansen.

Peter Gustavsson sa...

Den där vändningen tycks bara ha varat i ett dygn. Folkpartiet förtjänar bara förakt.

Läs http://socialdemocracy.blogspot.com/2006/09/folkpartiet-frskte-stjla-valet.html.

Micke den andre sa...

Vänsterledaren löpte gatlopp TREHUNDRA dagar, utan att ens ha gjort nåt.
---------------------------

Ja det allra sjukaste med den grejen var att han inte ens sa det han lastades för att ha sagt.

Han sa aldrig att han var kommunist (det var ju det som var brottet) utan han sa att han var "för ekonomisk demokrati".

Ohly pröjsade Josefssons valstugebesök hos moderaterna.
Så enkelt var det med det.

Micke den andra sa...

Den där vändningen tycks bara ha varat i ett dygn. Folkpartiet förtjänar bara förakt.
---------------------

Aha.......Då så...

Synd om vi vinner valet på sån här skit.
Hur det än blir så förlorar alla på det.

Martin sa...

Var finns sinnet för proportioner?

S har smutskastat Reinfeldt. S partisekreterare *ljög* inför KU och behövde inte avgå. S är det enda partiet i modern tid som dömts för valfusk (2002). SSU´s ordförande Sjödin misshandlar krogvakter på fyllan och utropar rasistiska tillmälen. Göran Persson är anmäld för bristande säkerhet på sitt herrgårdsbygge. Göran Persson får förhandsinformation från SCB rörande Sveriges ekonomi som han använder i valrörelsen. Regeringen "ser till" så att SCB använder underlig arbetslöshetsstatistik som skiljer sig från alla andra europiska länders statistik. Rapporter som skall läggas fram före valet försöker man få försenade.

TILL detta kommer att det faktiskt är Socialdemokraterna som styr landet, så ALLT suspekt de gör är förstås av större vikt än vad ett nischparti gör. Eller?

Staffan W sa...

Vem förvånas över något längre; de tongivande politiska och ekonomiska journalisterna på redaktionerna är folkaprtister, och moderater. Självklart kommer de att rycka in till försvar. Heder åt KG Bergström som faktiskt vågar dra de slutsatser som den här folkpartistiska härdsmältan framtvingar - trots att han är moderat.

Anonym sa...

är KG Bergström moderat?

Bruce Banner sa...

Liberala Göteborgsposten hade idag mitt i all högereufori över att den store ledaren lyckats med att undvika bajsa på sig i TV, en rolig P.S idag. (daglig satirisk teckning)

"Nu får la Fp byta symbol. Från blåklint till (s)pion."

Kraxpelax sa...

Stöd den modiga Sakine Madon mot den svenska Fegheten! Försvara yttrandefriheten!

Citytidningen visar sedvanligt svensk feghet och ryggradslöshet. Sveriges makthavare kan inte ens STAVA till begrepp som heder och värdighet. De är ryggradslösa kräk.

Jag tillägger att Olof Palme troligen mördades av ett kurdiskt kommando i iransk tjänst med understöd av stasi. Dessa mördade även cats falck, lena gräns, carl algernon, Claes-Ulrik Winbergh med fru och Hilding eek. Hans Holmér var på rätt spår. Jag riskerar själv livet genom att avslöja det här, men jag är personligen trött på livet, beredd att dö och därför totalt orädd.

Avslöja vidare de förfärliga Kissdemokraterna med Judas Hägglund i spetsen och deras planer på att riva upp alla sjukpensioner: en LÅNGT värre skandal en folkpartiets enfaldiga busande med webspionage.

Ut med Fredrik Scheissfeldt, Mårran Elaksson, Lars Löijanburk och Judas Hägglund! Borgarnas falskspel och klasskrig mot de fattiga och sjuka måste avslöjas.

De vill ju FÖRSÄMRA för de arbetslösa - som medel mot arbetslösheten! Och "rehabilitera" de sjuka -till arbetslöshet! I ett läge när svensk ekonomi gårsom tåget!! Ondskefullt och förljuget! - Om det är så fiiiint att arbeta - inge utanförskapå sånt - vafför ska man då ha lön? Då borde man ju BETALA för att jobba ju! Nä smällfeta aktieägare och bonusdirrar som vältrar sig i lyx utan att göra ett skit, DERAS arbetslöshet kan man gott bota i stället.

Vämjeliga hycklare är vad de är! Stöd de rödgröna i valet: hellre kolera än pest!

MIcke den andre sa...

Ja skitkul.

Är du färdig nu?