måndag, september 11, 2006

Dagens Maud

I Högfors hann Maud med att även träffa några som inte kommer att rösta på centern (bilden från Mauds bildblogg)

15 kommentarer:

Anonym sa...

Hon föreställer sig att det är arbetsrätten som ligger där död på marken för att få till det genuina leendet.

F.E sa...

Först trodde jag någon fotograf kom vid ett olämpligt tillfälle när Maud satt i busken.

Det är tydligen jaktsäsong.

Lohlih sa...

Jag är centerpartist.

Jag följer din blogg för jag tycker det är vettigt och hälsosamt att få flera perspektiv på en och samma fråga.

När jag ser den här inlägget... Vilket värde tycker du att du tillför debatten? Får du mig att lyssna bättre på dina argument? Känna mer sympati och engagemang för dina frågor?

Nej, det för mig att tappa ännu lite förtroende för politiker.

Har du inget vettigt att säga själv, håll tyst! Istället för att hacka ner på andra, slösa inte min tid och min respekt som du en gång gjort dig förtjänt av.

Johan sa...

Tror du att älgar har rösträtt eller? :-)

Jonas N sa...

Finns det någon poäng i Alis post?

Jag vet att små barn tycker om djur, och att små barn också gärna tror att 'om alla vore snälla och rättvisa' skulle där inte finnas några bekymmer i världen. Dessutom 'vet' de att rättvisa är något som tillkommer dem från ovan, dvs föråldrarna, och de tror också att föräldrarna är allsmäktiga och kan laga och betala allt som de gör fel så att det blir bra igen.

I lite olika grad och takt brukar barnen växa ifrån dessa uppfattningar när de blir äldre och såsmåningom vuxna och skaffa sig bättre insikter på iaf några av dessa områden.

Men de finns också de som aldrig kommer tar sig ur dessa känslor, utan bara byter beteckningar och symboler för dem. Jag skulle tro att det är mindre än 10% av befolkningen som aldrig mognar i detta perspektiv.

Är det månne för som dessa Ali postar bilden?

Anders sa...

Folk lackar seriöst ut över en ordvits och ett skojigt foto? ... Huga.

Anonym sa...

Jonas:

Förstår att du stödjer jakten, att du tycker att de som är vegitarianer och veganer är barnsliga och löjliga.
Att barnens perspektiv, att man ska vara snäll och behandla djur respektfullt är något man skall växa ifrån.
Djuren är juh trots allt här för att de ska dödas av oss till slut, det har vi bestämt och alla barnliga fasoner att få oss att tänka annorlunda i det perspektivet är bara löjligt.

- ini

issp sa...

Någon som vet vad Ali vill ha sagt? förklara gärna så att även jag förstår.

MIcke den andre sa...

Varför åker Fälldin runt med Olofsson?

Sist jag läste en intervju med honom i lokaltidningen (i somras) så förklarade han att han inte hade nåt till övers för centerpartiet eftersom han enligt honom själv blivit utmanövrerad på ett skitigt sätt samt att han inte ägnade en tanke åt partiets centrala arbete p.g.a att vissa av dom gamla spökena fortfarande knatar runt i korridorerna hos centern.


Det är ju märkligt att man sparar just honom till spurten.....

Micke den andra sa...

Någon som vet vad Ali vill ha sagt? förklara gärna så att även jag förstår.
----------------------


Att Maud fiskar röster även i lingonskogen och drömmer om fornstora dagar innan centern tappade alla glesbygsröster i norrland och inlandet.

Hon har ju bara dom bönder kvar som lever på att med eu bidrag producera ensilagebalar, en och annan storproducent av kött eller mjölk samt skogsägare.

jinge sa...

Det börjar lika lite personkult nu.. Typ Mao..

Anonym sa...

Det är väl inte säkert att Fälldin är medveten om att han medverkar i en valturne för ett parti på yttersta högerkanten?

Micke den andre sa...

...Nej troligen inte.
Min gamla mor säger att hon hört honom säga att han ställer upp för Maud Olofsson för att hon är dotter till nån annan gammal gube inom rörelsen.

Ayn Rand tror jag knappast att han läst.

Fälldin är folkrörelse svensk.

Thomas E sa...

Lite OT kanske men ni har väl inte missat TV4 programmet Jakt,(går i repris på TV4+) som i faschinerande detalj går igenom hur man dödar, styckar och äter upp det mesta som springer eller flyger omkring i naturen. Verkligt effektiv veganpropaganda.

polhem sa...

"Det är väl inte säkert att Fälldin är medveten om att han medverkar i en valturne för ett parti på yttersta högerkanten?"

-Om du anser att Centern ligger pa den yttersta hogerkanten ar du bevisligen sa langt ute pa vansterkanten att du helt tappat forstandet.