onsdag, september 06, 2006

Duell

Trist tillställning. Man längtar till partiledardebatter med fler deltagare. Reinfeldt var tyvärr vassare för det mesta - Persson måste spela ut hela sitt register, inte hacka med några favoritfomuleringar. Men ändå. Lite grann känns det som att debatten kan bli en sorts spegling av den större kampen om opinionen. Reinfeldt verkade bra i mellanperioden, men Persson briljerade i början - och i slutet.

Svarsalternativen i Expressens nätfråga just nu är för övrigt roliga:

16 kommentarer:

DesertWind sa...

ASG -asgarv igen...ja hmm svårt val....kanske man ska klicka på den färg man gillar bäst? heheeheh

Micke den andre sa...

Expressen har inte fattat det där med färgerna.

Det är nya regler nu.

Reinfeld har också röd slips.

Inte för att förvilla utan för att alla har rätt till rött.

Det är en demokratifråga.

Martin sa...

Debatten visade väl ändå tydligt att Göran Persson är hur trött som helst och inte har några idéer alls? Låt honom dra sig tillbaka till sin herrgård.

Bruce Banner sa...

Äh!

Två feta blåsossar som står och knör lite och frustar lite ilsket mot varandra.

Kan liknas vid sista minuten i en brottningsmatch mellan två tungviktare. Det enda som händer är lite patetiska försök att hitta en öppning som inte finns. Parterr är det enda som kan avgöra tillställningen och det är väl kanske där media kommer in i bilden.

Sov gott sa...

Samma skit, olika rövhål......

Nyliberalism 8Mb eller nyliberalism 250Kb, vilken är skillnaden? Prova på i fyra år...

"Konsumenten" gör sitt val men målet är detsamma.

Anonym sa...

Jag väljer hellre nyliberalismen 250kb tack

Sov gott sa...

Kunde tro det...

Det gör Ali & Co också så länge de inte bildar en trovärdig utmaning till den etablerade dödansen i €Us utkanter.

Själv väntar jag som hoppfull medborgare tills ett sådant uppstår och kopplar in mig på verkligheten....

Mattias Ericson sa...

Det var oxå ganska skojjigt att nästan 1500 personer röstat på vem som vann när duellen pågått i ca 10 minuter. Många hade dessutom betygsatt framförandena.

Ångrar att jag inte gjorde nån screendump.

/Mattias

Anonym sa...

Persson var ju bedrövlig. Han angrep diverse egenpåhittade fiktiva moderata förslag, men när han själv tvingades säga något om sitt partis egna idéer så blev han i det närmaste ställd och började svamla om att Sverige skulle bli bra igen av fler vägbyggen, hamnar och gud vet allt 70-talsdravel han hävde ur sig! Den mannen är ju slut nu.

Sossarnas "politik" definieras idag av att vägra ändra, och att utmåla alla aliansens förslag som "attacker" på sossarnas fina stat..

Mr Latvia sa...

Ja jag håller med, dessutom avbröt han Reinfeldt hela tiden, fattar inte varför inte Bengan rättade honom. Tycker dock att Reinfeld är för mjuk, han hamnar iofs inte i öppna fällor som Lundgren gjorde konstant men ändå, "Svenskar jobbar mest i världen" och sånt trams måste ju för fasen moderatledaren har tillräckligt med kunskap för att sabla ner.

Patrik Renfors sa...

Jag tycker nog att Göran klarde sig rätt bra. Han är en god retoriker. Synd bara att han inte är lika handlingskraftig med att pressa ner arbetslösheten. Nu gär det vår väg och den isnkar. Men vi måste stimulera arbetspolitiken mer.m Vänstern har svaret med att anställa mer i offentliga sektorn, så att även efterfrågan kan stärkas i det privata.
Reinfeldt vill inte pressa ner arbetslösheten, för kapitalister tjänar på stor tillgång i arbetskraftsreserven. Vi i vänsterblocket är ibland den reserven, därför finns det bara ett alternativ för arbetare och lägre tjänstemän. vänsterpartiet.

Anonym sa...

haha, det finns inget roligare än att luta sig tillbaka och skratta åt andra människors dumhet.

Max Andersson sa...

Angående nätomröstningen:

Uppenbarligen tycker Expressens läsare att det ÄR roligare att säga Ja.

:-)

Anonym sa...

Patrik,

Det är bara en larvig myt att högerblocket på något sätt skulle representera "kapitalister". Hög sysselsättning må dra upp lönerna, men bara om högre löner är möjliga p.g.a högkonjunktur. En pseudohögkonjunktur som Sverige ser nu gör inte många glada i längden. Alla, inklusive "kapitalisterna" vet att fler måste jobba, och att en enorm mängd bidragstagare saktar ner hjulen vilket minskar potentialen för ekonomisk förbättring för ALLA i Sverige.

Erik sa...

faktum är att kapitalister blir glada ju fler personer de kan anställa. Det är liksom inneboende i kapitalismen eftersom varje anställd anställs just för att kapitalisten (och den anställde) tjänar på det. All arbetslöshet innebär att en eller flera kapitalister inte tjänar så mycket som de skulle kunna göra annars.

Anonym sa...

Erik,

Du har givetvis rätt, men bara för att ge lite mer sans till diskussionen så bör tilläggas att folk som anställer mycket sällan är "kapitalister" i ordets rätta mening. Men ordet missbrukas ju något enormt av "skräm dem"-vänstern.