torsdag, september 07, 2006

Lite spill

En ortodox judisk man fick kliva av ett plan som skulle åka från Montreal till New York. Flygvärdinnan menade att hans gungande rörelser under tyst bedjande gjorde passagerarna nervösa. Detta säger ganska mycket om det rådande läget:
"The attendant actually recognized out loud that he wasn't a Muslim and that she was sorry for the situation but they had to ask him to leave," Faguy said.


[Via Angry Arab]

8 kommentarer:

MX sa...

Det är inte så konstigt. Muslimerna och judarna tror på samma Gud.

Anonym sa...

Aktierna på det flygbolaget kommer att störtdyka, ledningen få avgå som "antisemiter" och konkursen är oundviklig.


G-d nåde den som inte har läst sig vilka folk som är "terrorister"....

Felix Englén sa...

Låt oss ta den tyske teologen Martin Niemöllers oförglömliga varning i akt: "I Tyskland kom de först efter kommunisterna, och jag protesterade inte, för jag var inte kommunist. Sedan kom de efter judarna, och jag protesterade inte, för jag var inte jude. Sedan kom de efter fackföreningsmedlemmarna, och jag protesterade inte, för jag var inte fackföreningsmedlem. Sedan kom de efter katolikerna, och jag protesterade inte, för jag var protestant. Sedan kom de efter mig, och då fanns det ingen kvar som kunde protestera."

Anonym sa...

Jag tycker också att det är obehagligt när folk ber på flygplan, oavsett vad de ber till.

Mr Latvia sa...

Tycker religiösa personer är creepy oavsett fantasiväsen.

polhem sa...

"Tycker religiösa personer är creepy oavsett fantasiväsen."

-Haller med. Religiosa manniskor gor mig nervos oxa. Man vet ju inte riktigt vad som forsigar i deras forvirrade hjarnor.

Jim sa...

Den första kommentaren till Alis text här ovan om att muslimer och judar ju ber till samma gud kan väl inte vara seriös, hur är det med de kristna då?

Sedan tycker jag att folka ska få ha vilken tro de vill så länge de inte dödar eller "förtrycker" någon som jag kan se...

Det enda vättiga på den här sidan är väl vad Felix skriver.

DesertWind sa...

Knappast är sista ordet sagt gällande detta.De blir säkert fett stämda..

Om man slår upp svenska synonym ordboken 2006 ordet "terrorist" så är synonymen "muslim"...Eller ;o)? Och bedjande person..hehe

By the way Felix suberb kommentar!

Jo för allmänbildningens skull ska jag bara tillägga att i islam och judedom så tror de båda på en gud alltså det är inte olika gudar.
Monoteism, uppfattningen att det finns en enda gud.
Monoteistiska religioner bl.a islam , kristendom och judendom.