måndag, september 18, 2006

Hemmafronten

I min valkrets gick den rödgröna sidan tyvärr tillbaka med 2,5 procentenheter till 79,5%. Vänsterpartiets tapp var större än så. Valdeltagandet gick också ned, till 57,2%. Vi har slitit hårt i förorterna och det har säkerligen gett positiva resultat. Men vi måste alldeles uppenbart göra mycket mer nu, efter valet. Organisera. Agera.

17 kommentarer:

Lennart sa...

Det vi har lärt oss här i USA är att det enda som gäller är 'boots on the ground' plus mycket avancerade databaser som man kan använda för att mobilisera sina egna anhängare. Jag skulle rekomendera att ni studerar den amerikanska gräsrotsorganisationen MoveOn som jag vet kan lära den svenska vänstern väldigt mycket.

Anonym sa...

Som om det inte var amerikaniserat så det räckte...

Arbetarklassen bojkottar ett system som inte erkänner dem.

Nästa val mellan de båda nyliberala "arbetarepartierna" får väl avgöras på samma sätt som Bush och de kristna sionisternas senaste två val: Miljarder från företagarmaffian i Pr-kampanjer och valfusk...

Nästa val avgörs på gatorna och på krigsfronten.

Anonym sa...

Håller m Ali. Nu gäller det att börja jobba. Hoppas att alla de som inte arbetat politiskt aktivt börjar göra det nu. Alla goda krafter krävs för att vinna 2010.

Anonym sa...

du är rolig Ali. de rödgröna gick ju tillbaka i din valkrets enbart pga VP!!!! S och MP gick frammåt. Shit snacka om att Du förskönar verkligheten!!

Fredriksson sa...

"Organisera.Agera."

?????

Vad ska det Röda Laget göra som ni inte har kunnat göra de senaste 12 åren?

Gimme a break, sonny......

polhem sa...

V kan ju organisera bast de vill.

-You can't polish a turd...

Egendom är stöld sa...

Jag röstade på vänsterpartiet p. g. a bristen på alternativ (och kryssade dig faktiskt). Några av mina vänner såg ett alternativ i piratpartiet. De flesta röstade säkert på v eller mp. Ingen har uppvisat någon större entusiasm. Varför? Därför att vänsterpartiet är DEFENSIVT.
Vänsterpartiet behöver inte vara brett i den meningen att man sticker fingret i luften (som s och m) och försöker ta reda på vart vinden blåser och vad folk vill höra. Eller i v:s fall vad de TROR att folk INTE vill höra (kommunism, planekonomi etc). Jag är övertygad om att det finns en tillräckligt stor väljarbas som betecknar sig som tillhörande på vänsterkanten, som med entusiasm skulle rösta på ett tydligt vänsterparti. Ni skulle kanske inte inte nå Gudrun Shyman-nivåer på röstsiffrorna, men vem bryr sig? Det skulle ge en ordentlig tyngd till vänster som kanske skulle dra s och även mp åt rätt håll. Det är viktigare än höga röstsiffror.

Jag är inte själv kommunist, men jag tycker att ni ska sluta skämmas för kommunismen. De av er som är kommunister bör kalla sig för det. Naturligtvis kommer ni bli hårt ansatta av en borgerligt genomsyrad media, men se det som en möjlighet istället för att bli defensiva. En möjlighet att diskutera det som det är sådan skriande brist på i svensk politik-IDEOLOGI.

Fredriksson sa...

"Jag röstade på vänsterpartiet p. g. a bristen på alternativ (och kryssade dig faktiskt). Några av mina vänner såg ett alternativ i piratpartiet."

Mmmm. Avståndet mellan pirater och vänsterpartister är inte stort.

Anonym sa...

Kom Ali med i riksdagen?

Jim sa...

Byt partiledare, till någon som vågar stå på egna ben, som är ung, inne och som talar så att folk känner igen sig - Ali kanske?

Anonym sa...

Det såg bättre ut i min valkretts:

http://www.val.se/val/val2006/valnatt/R/valdistrikt/01/80/2915/roster.html

Simon Fors sa...

I mitt valdistrikt gick det helt okej. Sossarna fick 39,5% och vänsterpartiet fick 25,7%. Oss lurar man inte så lätt. Men det hjälper ju oss föga idag. Det kommer bli fyra onda år. Fyra år av lidande under överklassgänget från Täby. Nu gäller det bara att föra motståndskampen så hårt som möjligt.

Anonym sa...

Ali, du som har lite bättre koll på politiken än jag:
Hur kan det vara att endast 1 281 657 personer är röstberättigade i sverige? Det fattar inte jag. Eller missar jag något? http://www.val.se/val/val2006/slutlig/R/rike/roster.html

Ali Esbati sa...

Det är så många röstberättigade i de valdistrikt som dittills räknats färdigt. Det ändras allteftersom fler valdistrikt räknas slutgiltigt.

Martin sa...

Simon Fors: Ja. Vilket härligt valdistrikt. Jättehög arbetslöshet och mest utjämningsbidrag i Sverige. Vilken framgångssaga ni har där uppe med ert vänsterstyre! Er kan man verkligen inte lura.

SiggeSlashSigge sa...

"Men vi måste alldeles uppenbart göra mycket mer nu, efter valet. Organisera. Agera."

Du har gått på Handels. Arbeta. Betala skatt. Bygg samhället istället för att gråta efter mer bidrag till förorter som sosse-fackmaffian passiviserat för att inte fackmedlemmarna ska bli utan jobb.

Simon Fors sa...

Martin: Du är något på spåren där. Vi är fattiga och ofta arbetslösa. Just därför vill vi få det bättre. Och det enda som kan förbättra för oss vanligt folk är kraftfull vänsterpolitik. Det inser vi här uppe.

Nu får vi tyvärr en regering som föraktar oss vanliga arbetare och kommer göra allt för att göra oss ännu fattigare och berika de redan rika. Det är jobbigt. Men vi klarar det. Vi har klarat oss genom såväl 1930-talets svält som Bildtregimen 1991-94. Nog ska vi överleva dessa onda tider också...