tisdag, september 19, 2006

Läsvärd kommentar

Kalle Larsson.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Politiker raljerar för mycket. Inse att ert jobb inte är att marknadsföra er själva genom olika strategier och därigenom "vinna" väljare utan att representera de väljare som faktiskt sympatiserar med era värderingar. Alla behöver faktiskt inte tycka likadant, det är fullt möjligt att ha rationella åsikter tvärs över det politiska spektrat. Lite mindre narcissism och självgodhet i politiken skulle inte vara helt fel. Det handlar inte om er och vad ni vill, det handlar om vad folket vill. Sluta försöka uppfostra oss och börja tjäna oss istället, så som det är meningen att ni ska göra.

Anonym sa...

Då krävs det också att makten flyttar närmare folket, inte längre bort.

Ett utträde ur det bankir&lobby-styrda EU är givet likaså avskaffandet av politisk inavel hos de som säger sig företräda arbetarklassen.

En rak vänster mot högern, klass mot klass!

Anonym sa...

Eller:
Ett rakt långfinger mot högern, klass mot klass.

doyobi sa...

Anonymous: mycket fint prat, men hur?

Anonym sa...

Kalle Larsson skriver i länken:

"Tröttheten på maktfullkomlighet, översitterier och framförallt bristen att ta itu med vanligt folks verkliga problem är också reell."

Och det vill extremvänstern lösa genom att låta staten bestämma ännu mer vilket oundvikligen leder till ännu mer maktfullkomlighet och översitteri.

hanif sa...

Ali kan Du inte skriva en post om detta ämne som ligger Dig varm om hjärtat? Du har väl varit där och valtalat?

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2390&a=574050&previousRenderType=2

Hallå! sa...

Det är trist när man som Kalle skriver att han fylls av vämjelse inför alliansens ministerkandidater. Att anonyma bloggare både på vänster- och högerkanten vräker ur sig nedsättande tillmälen är en sak, men att representanter för de olika partierna säger att de äcklas av meningsmotståndarna är oacceptabelt.
Sen är jag också trött på att Sverigedemokraterna beskrivs som ett högerpopulistiskt parti. Det är ett främlingsfientligt vänsterpopulistiskt parti. Titta på var de har sina framgångar. Det är inte i borgerliga fästen. Läs också deras valmanifest. Det är som Socialdemokraternas, fast med SD:s eget skrämmande bihang av rasism. Vänstern har svikit sina egna och nu börjar reaktionen komma. Faran är att SD kommer att växa sig ännu starkare om inte borgarna lyckas med att få större grupper inlemmade i samhället. Det gäller både invandrare och såna som är arbetslösa fast de har arbetsförmåga och vill arbeta.

Ia sa...

Inte i borgerliga fästen? Det är väl ganska blått härnere och ganska rött däruppe - kryllar det av Sverigedemokrater i norr? Blekinge är rött, liksom Malmö och Göteborg, men i övrigt... nja. Vänsterpopulistiskt parti, det låter sig sägas, ungefär som nazisterna var nationalsocialister. Problemet är ju bara att ingen vänster kan bygga på uteslutning av människor. Populistisk eller ej.