lördag, september 09, 2006

Valfeber…

Okej, det här är ju värre än man kunde ana. Tjuvkolla är en sak – lägga upp kampanjsajt baserad på tjuvkollen en helt annan. Nu blir det närmast fånigt att påstå att ledningen i folkpartiet inte varit direkt och aktivt involverad.

Peter Gustavsson kommenterar under rubriken ”Folkpartiet försökte stjäla valet
Olydig skriver också intressant.

Kerstin Berminges bildkommentar säger mycket den med:

17 kommentarer:

Anonym sa...

Nonsens! Alla partier är förutsägbara ändå.

Micke den andre sa...

Så här förutsäbara?
När man läser liberala Dagens Nyheters sammanfattning så blir röran ganska tydlig och definitivt inte mer bagatellartad.


http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2390&a=571372&previousRenderType=2

Anonym sa...

DU är förutsägbar Micke.

Staffan W sa...

Frågan är ju om det egentligen inte vore motiverat att skjuta fram valet tills dess att polisutredningen är avklarad, så att svenska folket inte röstar in lögnare och myglare i regeringen.

Jonas N sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Jonas N sa...

"inte ... lögnare och myglare i regeringen"

Jämfört med idag? Var pratar grabben om?

Micke den andre sa...

Anonymous said...
DU är förutsägbar Micke.

--------------------------

Vad tror du ska hända om du postar med din vanliga signatur?

Erik sa...

På tal om lögnare och myglare är Perssons debatteknik ganska intressant.

* Persson sa att Sverige hade den lägsta arbetslösheten i Europa - Sverige låg på nionde plats.

*Persson sa att Sverige hade lägst arbetslöshet bland invandrare i Europa, efter England - men Sverige låg på plats 16 av 19 länder.

*Persson sa att svenskar jobbar mer än nästan alla andra länder - Sverige ligger på plats 20

*Persson sa att ungdomsarbetslösheten minskade snabbt - sedan dess har den ökat från 22 till 27,5%

(taget från Norberg)

Staffan W sa...

För den som mot förmodan gått på folkpartisternas offermyter om att socialdemokraterna skulle ha vetat om intrången en längre tid, eller att valet av publiceringsdatum skulle vara motiverat av att störa Fredrik Reinfeldts stora dag i TV rekommenderar jag en läsning av DI-reporterns egen redogörelse för händelseförloppet:

http://www.di.se/Nyheter/

Några highlights;

"Konspirationsteorin om att avslöjandet arrangerats för att förstöra Fredrik Reinfeldts partiledarutfrågning är mot bakgrund av tryckerimisstaget ytterligare en fantasiprodukt.

Dagen efter avslöjandet rullade folkpartiets krishantering i gång och till en början såg det ut som om fp-spionaget var ett verk av en 24-årig pressekreterare i ungdomsförbundet.

Jag träffade själv Lars Leijonborg hos Sveriges Radio vid 17-tiden på måndagen och han var märkbart lättad över att fokus i rapporteringen lagts på ungdomligt oförstånd."

Anonym sa...

Var inte löjlig Ali läs Ingarös kommentar istället för klargörande.
Intressent dock att valet hitintills tyckts handla om metadebatter d.v.s. om vilken opinionsmätningar som säger mest och vilket utspel som kom först istället för att t.ex. handla om vad som står i utspelen

Anonym sa...

Antalet ”förutsagda” utspel fyra (4) st utav 30 det är ju värre än man kunde ana. Folkpartiet måste vara bättre spioner än James Bond. Mediakritikern Ali slukar allting som passar in i hans världsbild med hull och hår

Jonas N sa...

Bra att Staffan W tar upp Sjöshult's (2:a) DI-artikel om fp-dataintrånget, där han försöker att dementera att (s) har haft ett finger med i spelet i mediehanteringen.

Bara det faktum att en 'affärstidigning' upplåter plats till långa personliga dementier i politiskt infekterade frågor är ju i sig anmärkningsvärt. Men låt gå, det var bra att höra Sjöshult's egen story.

Den var väldigt läsvärd faktiskt, kanske mer så än avsett! Tyvärr försvann den från DI.se's rubriksida redan samma kväll, och dessutom raderade man bort alla kommentarer och stängde för ytterligare kommentarer.

Men här kan man fortf läsa Sjöshult's dementi

WOW! Uppdatering:

Medans jag sitter och skriver verkar kommentatorsfunktionen ha öppnats igen (men räkneverket hade inte nollställts). Man har tydligen raderat bort 131 inlägg. Bland dessa var det många som påpekade konstigheter och orimligheter i redogörelserna (och där var också ett antal uppenbara (s)-kommentar bland inläggen).

Jag återkommer angående vad Sjöshult's story inte riktigt håller ihop. Under tiden kan ni ju själva läsa den och se om ni hittar samma svagheter.

Nålstick till Staffan W:

I andra frågor tycks du ju inte alls ha några bekymmer att ana konspirationer och tvärsäkert proklamera sammansvärjningar på högsta ort! Och här missar du varenda punkt där storyn är skakig, eller inte alls bär! Istället tycks du på allvar mena att Sjöshult's dementi visar att misstankarna om s-orkestrering skulle vara helt ogrundade!?

Hur kommer det sig att det kan slå så olika, Staffan?

Egendom är stöld sa...

Jag återkommer angående vad Sjöshult's story inte riktigt håller ihop. Under tiden kan ni ju själva läsa den och se om ni hittar samma svagheter.


Japp! Här nedan kommer mitt bidrag.

"Det började med ett möte på ett internetkafé..."

Varför sitter Sjöshult på internetcafé? Har han inte dator på jobbet? Helt klart handlar det om att ingen ska kunna spåra honom när han kommunicerar med SAP.

"Om jag i dag skulle avslöja hans identitet begår jag ett brott som kan ge fängelse."

Ja, säkert. Men inte av det skäl han vill låta påskina, utan p.g. a att SÄPO inte skulle se med blida ögon på att han skyddar en person som spionerat på Folkpartiet inifrån på uppdrag av...ja, vilka i slutändan? Vitryssarna eller någon hemlig kosmisk makt? Har inte knäckt den nöten än.

"Dokumentet beskrev socialdemokraternas agenda för politiska utspel under de kommande tio dagarna."

Hur vet vi det? Har vi fått se det? Nej. Troligare är att det beskrev hemliga överenskommelser mellan SAP och Lukasjenko om att genomföra en statskupp i händelse av en borgerlig valseger. Det är klart att de inte vill att sånt ska komma ut.

"På onsdagen sökte jag med informationen i bagaget upp socialdemokraternas presschef Manuel Ferrer"

Värst vad dom verkar vara bästis och bundis.

"Senare under onsdagen fick socialdemokraternas säkerhetspartner Sentor i uppdrag att blixtutreda datorintrånget."

Sentor...Sentor... Är inte det namnet på vitryska KGB? Rätta mig om jag har fel.

"Jag hade då landat i Dubrovnik..."

Japp! Där kom det! Han är helt klart en gammal övervintrad titoist. Hm...kanske inte Lukasjenko då. Det måste vara nån utomjordisk makt. Eller Iran.

"Dataintrången var mer omfattande än jag kunnat fantisera om..."

Här erkänner han alltså att han tidigare bara fantiserat.

"Lars Leijonborg spexade och låtsades spionera på mig när jag satt och skrev en artikel."

Här trampar han verkligen i klaveret och erkänner i stort sett att Leijonborg också var med på det hela. Varför skulle han annars vara så obekymrad och vänlig mot en person som nyss kanske förstört hans karriär? Jag är säker på att det snart kommer att komma fram att Leijonborg är ditplacerad av sossarna. Vidrigt hur de (Ulvskog) smider sina planer och är beredda att avvakta i årtionden innan de sätter dem till verket. Men sådan är planekonomin och Enpartistaten.

Jonas N sa...

Helt otroligt!

Nu har Di en gång till tagit bort artikeln och raderat kommentarerna.

Som tur är kan den läsas i sin helhet på Flashback.

De fetade avsnitten i länken ovan blir bemötta i inlägget efter som kan läsas här, några av dem är ganska bra.

Även Magnus A (som orerar) Magnus A har kommit med ett par intressanta och resonerande påpekanden, bla om vad Sjöshult skriver i syfte att rentvå/skydda sin gode vän Niklas Svennson, som kan läsas här.

Ett flertal kommentarer kan även läsas under en annan Di-artikel om (fp) som kommenterar Sjöshult och varför saker 'försvinner' på Di. Kan ju vara vara värt att läsa ifall den också skulle 'försvinner'.

Mina egna kommentarer får anstå ytterligare lite till. Men många täcks in hyfsat av andra skribenter.

Kom dock ihåg att bara för att Sjöshult inte övertygar i sina dementier behöver han inte ljuga om allt, och även när han skriver felaktigheter kan han mycket väl själv tro att det är sant. Och bara för att någon punkterar Sjöshults version behöver dennes teorier om alternativa förklaringar inte vara sanna.

Robert Nordman sa...

Ett annat tillvägagångssätt är förstås att kolla sidan, kolla punkterna samt notera att:
- punkten om gratis dagis inte direkt var en vågad gissning; det har glunkats om att förslag om ytterligare sänkning eller helt gratis skulle komma under ganska lång tid nu, baserat på förslag från distrikt med mera
- mer pengar till integration är också en "no-brainer" med tanke på den kritik (s) fått från både höger och vänster; någonting var de tvungna att göra, och den vanligaste reaktionen från (s) är att lova pengar (eller möjligen tillsätta en utredning, men om man lägger pengarna på forskning istället för konkreta åtgärder som redan föreslagits så gör man ju både och)

Kristoffer Burstedt sa...

Jonas N sa: "De fetade avsnitten i länken ovan blir bemötta i inlägget efter som kan läsas här, några av dem är ganska bra."

Jag kan för mitt liv inte begripa vilka du tycker är bra?

Jonas N sa...

Det är kanske lite sent, Sjöshult verkar ha försvunnit i mediebruset, men jag skall ändå lista några av de saker som luktar nåt helt annat än vad Fredrik Sjöshult vill få oss att tro att de smakade:

1) Källan (först 'uppgiftslämnare inom folkpartiet', nu 'folkpartist'). Uppenbarligen en central figur i storyn iom att han(?) är hela 'avslöjandets' ursprung. Sjöshult har haft kontakt med honom tidigare iom att de stämde träff 'någonstans i Sverige'. Han pratar oxå om dölja dennes 'egentliga syfte och exakta ställning' i fp(!?) vad du det skall betyda.

Sjöshult äver uppenbarligen angelägen om källans identitet inte skall komma ut och att myndigheter inte skall efterforska den.

Kommentar: Det bör påpekas att källan har begått ett brott (med Sjöshult som vittne) och att beivrande av, och sökande efter brottslingar inte upphör iom att brottslingen har 'erkänt' detta för en journalist.

2) 'Källans' beteende är ytterst anmärkningsvärt, liksom motivet ("tröttnat på smutsiga arbetsmetoder") som Sjöshult (åter?)ger, liksom att i det läget söka upp just Sjöshult av alla för att 'blow the wistle'.

Kommentar: Sjöshult kan mycket väl här återge exakt vad källan matade honom med och tro på det.

Om syftet var att sabba för folkpartiet hade effekten varit ännu bättre om källan trätt fram offentligt (något som dock fortf. kan ske med bra 'tajming' i valrörelsen slutskede).

Om det vore en person på lägre nivå som bara ogillade dessa 'smutsiga arbetsmetoder'skulle det vara väldigt intressant att veta vad denne hade gjort innan och inom (fp) i syfte att stävja dem!?

I det senare fallet kan man fråga sig hur kom sig att även denne hade känndedom om sigge/sigge!? Var det så spritt inom (fp)? Då var det säkert spritt bland fler ändå.

3) Källans förtrogenhet med naterialet på SAPnet. Enligt Sjöshult visade denne snabbt flera exempel information av stor tyngd. Källan måste alltså ha varit inne förut och sett sig omkring och hittade sedan lätt ´dokument av stor tyngd', 'nyckeldomument.

Kommentar: Intrycket är att källan inte begick detta intrång för första gången, alltså tvärtom vad Sjöshult påpstår (något som iaf ifrågasätter att det enbart var 'samvetskval' som ledde honom till att kontakta just Sjöshult).

4) Löpande information till Sjöshult som berättar att han redan på fredagen (i Dubrovnik) fick information om datasäkerhetsföretagets(!) resultat av den pågående utredningen (källa? Ny källa?). Både om sökmetoder, ändring av dessa och sen reslutat angående )fp). Senare skriver han att han i samma stund som den kom fick ta del av slutrapporten.

Kommentar: Helt uppenbart har Sjöshult matats av (s) för ändamålet att skriva DI artikeln.

5) Läckandet till dels Expressen (tveksam motivering) och 'misstaget' att tryckeriet läckte till TT, som kablade ut infon till alla kl 22.18. Inom 1 timme och 40 minuter höll (s) presskonferens med både jurister och experter. Detta skulle de förståss göra ändå, men enligt Själshult först dagen därpå. Snabbt jobbat! (Någon som minns antalet dagar det tog vid tunamikatastrofen? :-)

Detta var de saker som slog mig direkt. Även annat låter svagt, tex referensen att hans forna SSU-medlemsakp vore preskriberat. (s) centralt (de som planerade en presskonferens) tyckte att han var tillräckligt pålitlig att läcka vital info från en pogående säkerhets/brotts-utredning.