torsdag, oktober 12, 2006

2010 är bara en siffra

När borgerliga förståsigpåare i olika roller upprepat mantrat om vikten av ”maktskifte” för sakens skull, är den verkliga betydelsen den rakt motsatta: det som efterlyses är vaktskifte framför en stabil politik som låter kapitalet exploatera i fred.
Läs gärna min inrikeskrönika i veckans Flamman.

10 kommentarer:

doyobi sa...

Tja, vi får glädjas åt regeringsskandalerna och hoppas att det skadar förtroendet för en lång framtid för Fredrik R. och Co. Inte mkt, men alltid något.

Fredrik sa...

Arbetaren hade idag som fråga i sin tidning, "finns det något bra med att vi fått en ny regering?"

Mitt svar skulle vara: Ja, eftersom nu kan Ali och andra i den nya generationen vänsterpartister sluta försvara socialdemokratins förfall, och på allvar tvingas bli ett alternativ.

Vad det verkar här på bloggen, och i flamman-krönikan, så produceras de senaste två veckorna det bästa på säkert ett halvår! Jättebra!!!

Mika sa...

"avleder blicken från det grundläggande faktum att de viktigaste beslutsfattarna aldrig ställer upp i val. "

Utmärkt och "klockrent" för att använda ett uttjatat uttryck där det är befogat.

Dröj gärna lite vid just detta faktum i en kommande analys för att mer detaljerat gå in på vilka dessa är, vilka sekteristiska sammanslutningar de verkar i och under vilka former de träffas.

Anonym sa...

Undrar varför länder med mer socialism än Sverige oundvikligen går sämre än Sverige? Din analys är "som om vi inte levde i ett halsocialistiskt och ineffektivt samhälle".

Vilke är de viktigaste beslutsfattarna som inte ställer upp i val? Företagsägare utsätter sig, t.ex, för konsumenternas val varje dag. Det är lite hårdare än att smila upp sig och dra igång smutskastaren vart 4:e år!

Anonym sa...

"Dröj gärna lite vid just detta faktum i en kommande analys för att mer detaljerat gå in på vilka dessa är, vilka sekteristiska sammanslutningar de verkar i och under vilka former de träffas."

Detta har dock redan gjorts av andra tomtar och resultatet blev Sion Vises Protokoll...

Allvarligt talat så är det ganska intressant att se hur vänstern lyckats omvandla stöld av privat egendom till demokratisering av äganderätten. Men låt oss för all del vidga demokratibegreppet till andra områden. Varför inte låta kollektivet få rösta om vilka förhållanden som ska få ingås, var folk ska få bo och vilka som ska dö för kollektivets bästa. Orden individens rättigheter existerar inte i ett socialistiskt vokabulär.

hanna sa...

utmärkt!

Micke sa...

Varför inte låta kollektivet få rösta om vilka förhållanden som ska få ingås, var folk ska få bo och vilka som ska dö för kollektivets bästa.
----------------------


Varför då?
Det har ni ju redan lagt upp planerna för med er skolpolitik.
Uppdelningen kommer komer att ske där.

Bengt O. sa...

Det är tre siffror faktiskt.

Anonym sa...

"Varför då?
Det har ni ju redan lagt upp planerna för med er skolpolitik.
Uppdelningen kommer komer att ske där."

Detta för du gärna förklara mer ingående så att vi andra mindre vetande förstår också. Eller ville du bara slänga ur dig något ovidkommande?

Micke sa...

Er skolpolitik går ut på att sortera ...tidigt.