söndag, oktober 08, 2006

Arbetsrätt. Arbetssätt.

Vi som skrivit valplattformen vill inte luckra upp arbetsrätten. Vi bara tillsätter ett ”globaliseringsråd” där vi som skrivit valplattformen ingår. Sen får ”globaliseringsrådet” komma fram till att det tyvärr är nödvändigt att luckra upp arbeträtten. Carl Bildt, med stor erfarenhet från oljebolag i tredje världen, assisterar vid fattandet av dessa oerhört svåra beslut.

Roligt är det också, hälsar Maud:
Men statsminister Reinfeldt har ju varit tydlig med att arbetsrätten fungerar som den är utformad i dag, är ni oense?

- Nej (skratt) men det är ingen överraskning att Carl Bildt [som är ”oense” med Reinfeldt] och jag tycker lika i den här frågan. Nu ska vi hantera den i regeringen. Och då har globaliseringsrådet i uppdrag att diskutera det. Jag kommer naturligtvis att vara med i rådet.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Jag förstår inte varför vänstern så gärna vill ha lagstiftning som diskriminerar unga och invandrare.

LAS slår ju mot de som är nya på den svenska arbetsmarknaden. Det är de som får sparken först oavsett hur duktig man har varit.

Anonym sa...

N.A vill alltså diskriminera alla förutom kapitalisterna.

Unknown sa...

Absolut Robin Hood. Självklart är det så.

Eller kanske inte. Om man har förmåga till någon slags abstrakt tänkande kan man ganska snabbt förstå att ett samhälle som styrs enligt dina principer kommer att slå ut människor på löpande band och att detta är djupt orättvist. Socialismen erbjuder ett alternativ till det. Få efter behov, ge efter förmåga. Men så långt vill inte du med dina egoistiska tankesystem gå!

/Mattias

Anonym sa...

"-Alla andra männ´skor de skiter jag i bara jag får en liten röv att köra pitten i."

Eddy Meduza.

Anonym sa...

Robin Hood said...
Att vara socialist handlar väl om att roffa åt sig själv så många privilegier som möjligt på andras bekostand?
--------------------------

Kolla med Timbros f.d chef hur det är med det där.

Anonym sa...

Centern har ju lyckats med ett verkligt imponerande trolleritrick. Att behålla en massa miljömuppar/knätofsar som tyckte att det var ok att samarbeta med sossarna och att samtidigt locka till sig en massa högermänniskor som tycker att de nya moderaterna är för mesiga. Man undrar ju hur länge Maud och hennes glada humör ska kunna hålla ihop alla.

Anonym sa...

Få efter behov, ge efter förmåga.

Det är precis det där som bevisligen aldrig fungerat i praktiken. Skulle funka om alla människor var helgon men så är det inte.

Kristoffer Burstedt sa...

Ok, nu ska jag göra nånting fult och länka till ett inlägg jag själv gjort. Ledsen, men jag vill inte förkorta det för att det ska passa i ett kommentarfält.

Det handlar om makt!

http://burstedt.blogspot.com/2006_09_01_burstedt_archive.html

Anonym sa...

Det blir mer och mer uppenbart att Terriertiken från Högfors kommer att göra allt för att genomföra ett nyliberalt systemskifte på den svenska arbetsmarknaden under denna mandatperiod, ivrigt påhejad av tok-liberalerna och tillika nyblivna riksdagsledamöterna (!) Fredrick "Platt skatt" Federley och Annie "avskaffa kollektivavtalen" Johansson (som för övrigt har Margret Thatcher som förebild enligt en intervju i tidningen Ung Center...)

Nyliberalerna från ungdoms- och högskoleförbundet har kapat centerskutan och seglar nu mot en säker, djupblå nyliberal framtid. Hur kunde det gå så fel?

Anonym sa...

Hur känns det i den nya majoritetsdikaturen?

Tror du att enpartistaten kommer att kolla Borelius och Stegö?

Skriva nåt?
Jag menar...dom hade ju ingen...dold...agenda ..eller hur?

Så då kommer dom att skriva om Borelius..och Stegö..och makten.

Eller hur?

Anonym sa...

"Löneslav är precis vad man är när man arbetar åt en redan rik skara för att deras kapital ska växa, min lön växer i alla fall inte."

Varför startar du inte eget? För att du gillar att tycka synd om dig själv eller för att du inte vill slita och se hur de lata i samhället parasiterar på ditt arbete?

Anonym sa...

"Nyliberalerna från ungdoms- och högskoleförbundet har kapat centerskutan och seglar nu mot en säker, djupblå nyliberal framtid. Hur kunde det gå så fel?"

Eller, hur kunde det gå så rätt?

Anonym sa...

Läste lite slarvigt igenom detta och mina intryck är att väldigt många etotrippade egoister med avsaknande av empati hemsöker denna blogg. I huvudsak från den borgerliga kanten, för att inte säga enbart.