måndag, oktober 09, 2006

Har man rätt så har man

Sveriges match mot Spanien i lördags uppvisade nog det bästa spel ett svenskt herrfotbollslag presterat på över ett decennium. Fantastiskt lagspel. Hyllas bör Lagerbäck, som fått utstå massa gement skit från flockrusande sportjournalister. Och igår växte min respekt mångfalt när jag läste detta i Aftonbladet:
Han sa att lagets försvarsspel var nästintill perfekt. När han fick frågan av Sportbladet när det senast var så perfekt svarade han…

- Trinidad och Tobago-matchen. Då hade vi också ett jättebra försvarsspel.
Som sagt…

8 kommentarer:

Johan Sjölander sa...

... och dessutom så kommer jobben. jag lovar.

Gustav Lundblad sa...

Han är envis som en åsna, Lagerbäck. Men han har rätt och som alltid vinner han i längden. Man trodde verkligen att detta landslag redan gjort sin sista andning inför lördagen, men grabbarna visade annat. Och fotbollen är väl aldrig logisk, antar jag.

Anonym sa...

"Johan Sjölander said...

... och dessutom så kommer jobben. jag lovar."

Nej din dumma tönt, nu har vi tyvärr fått en äcklig borgerlig pajasregering i landet, så nu börjar arbetslösheten att stiga.

Oldtimern sa...

Sverige försvarade sig hela matchen och allt bygger på en defensiv uppställning. Förbannat tråkigt att titta på handbollsförsvar kallas det.
Men ändå idag världsbäst. Enligt allt och alla. Så troligt fantastiskt underbart var det ju faktisk inte. Sen att Spanien spelade som ett korplag verkade ingen upptäcka...

Första frågan efter slutsignalen var på aftonblaskan. Saknade du zlatan? Hetsjakten fortsätter. Men vad säger Ralf Edström?

Erik Andersson sa...

Det var en strålande genomförd match.
Nu hoppas jag bara att Venezuela kan kvalificera sig för första gången någonsin (föga troligt, det tog många år att ens vinna en kvalmatch).

För övrigt rätt ironiskt att det är just Venezuela och Kuba som är mer intresserade av den amerikanska sporten baseball än den europeiska fotbollen.

Förr eller senare tröttnar väl folk på att styras av en korrupt elit som säljer ut sitt folk och dess naturtillgångar till reapris.

Johan Sjölander sa...

Äum, anonym. Jag både var och är rätt mycket emot den där borgerliga regeringen. Blir lite ledsen i ögat när du kallar mig tönt. Hade föredragot socialfacsist eller nått (påminn mig om att aldrig vara ironisk igen, någon...)

Anonym sa...

Förlåt, ursäkta...såg nu att du var sosse...

(Men ok, jag måste erkänna att jag kunde inte ana att ni som sossar kunde kosta på er att att redan börja skämta och vara ironiska om att "jobben kommer", så här nära inpå valförlusten, som till stor del berodde på just det mantrat?)

Anonym sa...

Ams: Öppna arbetslösheten fortsätter ned

Uppgången på arbetsmarknaden fortsätter i nästan hela landet. Under september blev det 56 000 nya lediga platser, enligt nya siffror från Ams.
De lediga jobben har ökat i en takt som inte setts på flera decennier, hävdar Ams (Arbetsmarknadsstyrelsen).
Den öppna arbetslösheten, det vill säga antalet inskrivna på landets arbetsförmedlingar, uppgick till 197 000 personer eller 4,2 procent av arbetskraften. Det är en minskning med 39 000 jämfört med september i fjol. I augusti var 4,6 procent öppet arbetslösa enligt Ams definition.
Samtidigt var 144 000, eller 3,1 procent sysselsatta i arbetsmarknadspolitiska åtgärder, en ökning med omkring 23 000 jämfört med september i fjol och 11 000 fler än under augusti.
Spår fortsatt nedgång
Ams-chefen Bo Bylund tror på fortsatt minskning av arbetslösheten:
"En växande andel av de arbetslösa går till arbete. Med den starka ekonomiska konjunkturen räknar vi med en fortsatt sänkning av arbetslösheten", skriver han i en kommentar.
Ökningen av programåtgärder består också till växande del av anställningar på den reguljära arbetsmarknaden, enligt Bylund.
Sammanlagt var 341 000 eller 7,3 procent öppet arbetslösa eller sysselsatta i olika åtgärder. Det är en minskning med 0,4 procentenheter sedan september i fjol.
Minskningen har främst skett bland männen. 12 000 färre män är nu arbetslösa eller i åtgärder jämfört med i fjol. Av de unga mellan 18 och 24 år är 64 000 fortfarande arbetslösa eller i Ams-åtgärder. Det är cirka 7 000 färre än i fjol.
Högst i norr
Antalet arbetslösa och i åtgärder är fortfarande högst i Norrbottens län, 11,3 procent av arbetskraften i september. Den öppna arbetslösheten var också högst där och i Västernorrland.
2 800 personer varslades om uppsägning, vilket är 2 000 färre än under september i fjol.
Ökningen av nya platser är särskilt markant inom transportsektorn, uppdragsverksamhet och verkstadsindustri, enligt Ams. Av samtliga sökanden på arbetsförmedlingen gick 67 000 till någon form av jobb. Det är 7 000 fler än samma månad förra året, enligt Ams.
Maria Victorin/TT