torsdag, oktober 19, 2006

Åhå, överraskning!

Nämen, så det är kvinnor och låginkomsttagare som drabbas av högerpolitiken? Surprise! Borgarmedia tajmar sin "granskning".

På samma tema rekommenderas ett inslag i Rapport igår om fastighetsskatten.

13 kommentarer:

olydig sa...

Ja det här är helt sinnessjukt. Enligt moderaternas egna kampanjmaterial så säger man att man "vill sänka skatten mest för de som har minst" samt att "alla kvinnor som arbetar får tusen kronor mer i plånboken varje månad".

Idag märker vi hur mycket moderata vallöften är värda. Absolut ingenting. Istället är borgerlighetens ambition att vrida samhället tillbaka till 1800-talet smärtsamt uppenbar för alla. Deras hjärtsnörpande tal om att de vill förbättra för de som har det sämst ställt visar sig vara inget annat än rena och skära fantasier, för att inte säga lögner. Istället så är det de som har det sämst ställt som ska finansiera de rikas skatteavdrag.

Undrar hur många av de som röstade på moderaterna ångrar sig idag? Den här gången kan nog inte ens valpögon hjälpa dig, Fredrik.

Herr F sa...

Blir det sådär dyrt så måste jag nog gå ur... nej inte facket, utan Svenska Kyrkan. Om man som jag fötts in i dåvarande statskyrkan, och inte kommit sig för att gå ur än så är det här ett lysande tillfälle.

Facket har gjort mycket mer för mig än vad kyrkan gjort. Så fack jo! Jag kommer att spara lika mycket på att gå ur kyrkan som jag förlorar på a-kassehöjningen.

Anonym sa...

"Enligt moderaternas egna kampanjmaterial så säger man att man "vill sänka skatten mest för de som har minst""

De har ju sänkt skatten mest för de som har minst, ungefär 5% mot 3,5%.

olydig sa...

De har ju sänkt skatten mest för de som har minst, ungefär 5% mot 3,5%.

Och den sänkningen äts upp helt av höjda avgifter. Dessutom är skattesäkningen långt ifrån den där tusenlappen mer i månaden, som moderaterna snackar om, om du inte har en månadslön på över 30.000 vill säga...

Jag förväntar mig att alla moderater som skrek sig blåa i ansiktet över Annika Billstöms brutna vallöfte om biltullar, nu kommer reagera minst lika starkt på moderaternas brutna löfte om "tusen kronor mer i plånboken".

Anonym sa...

Är rätt mumsigt om de mer produktiva får lite mer flis. In your face commies.

Anonym sa...

"De har ju sänkt skatten mest för de som har minst, ungefär 5% mot 3,5%."

Nu kan man tyvärr inte betala räkningarna med procent, och sänkningen är högre i kronor och ören för de rika. Avgiftshöjningarna är för övrigt betydligt högre räknat i procent av inkomsten för låginkomsttagare. Alltså: omfördelning av resurser från fattiga till rika. Klassisk högerpolitik.

Korven sa...

Varför kan vi inte göra en demonstration?

!!!!!!-OMVAL NU-!!!!!!!!

Jag tror knappast att borgarna skulle vinna igen efter att det uppdagats vilka överklassparasiter dom egentligen är.

Annica Tiger sa...

Det nya arbetarpartiet, den slogan är ett hån i ansiktet mot låginkomsttagare. Nu börjar de visa sitt rätta jag "regeringen".

Annica

polhem sa...

Det borde finnas en lag som forbjuder politiker att ljuga.

KAS sa...

"Enligt moderaternas egna kampanjmaterial så säger man att man "vill sänka skatten mest för de som har minst""

JO men det har man ju gjort å.
för dom som har minst empati.

KAS

ps
"Inga övergångsregler och redan första veckan i januari kommer dom arbetslösa som behöver förnyad stämpling att börja stämplas ut till en ersättningsnivå som för de allra flesta är lägre än socialbidraget."

Anonym sa...

”Se upp för de falska profeterna, som kommer till er i fårakläder men invärtes är rovlystna vargar. Av deras frukter skall ni känna igen dem. . . . ” — Matteus 7:15—20.

Micke sa...

Inga övergångsregler och redan första veckan i januari kommer dom arbetslösa som behöver förnyad stämpling att börja stämplas ut till en ersättningsnivå som för de allra flesta är lägre än socialbidraget."
-----------------------------

Ja och om det sa Anders Borg Augusti när han tillfrågades om de av dagens Eko att "Dom vänjer sig"

Anonym sa...

Olydig: "Undrar hur många av de som röstade på moderaterna ångrar sig idag?"

Tja, moderaterna har ökat sitt stöd efter budgeten enligt SIFO, så det kan inte vara så värst många.