onsdag, oktober 11, 2006

News from the Barrel

Har – utan att vara ägare av vare sig legala eller illegala vapen – kommit över senaste numret av Sveriges vapenägares förbunds tidning, Vapenägaren.

Ragnar Skanåker skriver i ”Skanåkers krönika” om hur vapenägarna ”under åren med socialdemokratiskt styre […] drabbats av den ena lagskärpningen efter den andra”. Valförlusten för socialdemokraterna beror enligt krönikören inte bara på att jobbpolitiken fått underkänt;
även de legala vapenägarna har gjort sin stämma hörd och förklarat att nu får det vara nog med förföljelse av en grupp hederliga medborgare som råkar ha intressen som relaterar till civila.
Skanåker uppmanar vapenägarna att göra som den nya regeringen; ladda om.

Väl så. Lite pikant är det i sammanhanget att även den ansvarige utgivaren Gull-Britt Söderström på annan plats i tidningen skriver om regeringsskiftet, nu inte ur vapenägarperspektiv, utan mer allmänt, om socialdemokratisk utnämningspolitik:
Efter ett regeringsskifte är det av högsta vikt att ämbetsmän med ’fel’ politisk färg försvinner från beslutsfattande positioner. Annars kommer de fortfarande att styra enligt det mönster som utvecklats av den avsatta regeringen och den nya regeringens intentioner får aldrig komma till sin rätt
Utan att för den skulle ge mig in på att citera ordförande Mao, ska man säga att det känns tryggt att veta var den nya regeringen har sina stödtrupper och hur dessa formulerar sin världsuppfattning.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med om att det finns många sossar i förvaltningen som skulle vilja bromsa förändringsarbetet. Verkar bra om de får sluta. Gott så. Viktigt. Ett slags vägval. Progressivt. Perestrojka.

Utan att för den skulle ge mig in på att citera the Clash så undrar jag vad du tycker Ali. Ska de stanna eller gå?

Anonym sa...

Vapenägarna har under årets älgjakt (3 dagar hittills i södra Sverige) hunnit skjuta ihjäl 3 personer, som tur är andra vapenägare! Det är hög tid att minska på antalet vapenägare i Sverige. Det är många borgerliga som talat om att "rensa ut" tjänstemän med "fel" politisk färg. Konstigt, de har ju klagat på att tillsättningar skett med godtycke, och nu vill de använda samma godtycke för att avskeda. Rent praktiskt så kan man ju inte avskeda fritt förrän man har avskaffat LAS, och det verkar ju ta några månader att göra det.

Anonym sa...

Klart vissa betonghäckar måste rensas bort. Regeringsskifte måste märkas, och regeringsskifte måste ske oftare än hittills. Det går inte ha politiskt motiverade personer i orubbade maktpositioner i decennier, som hittills. Och det gäller oavsett politisk färg.

Men har man Castro som idol så kanske detta är svårt att ta till sig?

Anonym sa...

Har Skanåker, som inte fick åka till OS eftersom han hade kritiserat sossarna, skjutit älg (eller älgjägare) med sin tävlingspistol?

För övrigt verkar flera av "skadeskjutningarna" snarare handla om mord.

Anonym sa...

"vådaskjutningarna" menade jag (inte "skade..")

Lasse Strömberg sa...

Skanåker har kostat skattebetalarana en hel del. Bland annat kraschade han en de Havilland Venom nattjaktplan för en förfärlig massa miljoner en gång. Såna flygplan betalas av skattebetalarna.

Anonym sa...

Lasse,

Vad är din poäng? Vet du vad sossarnas vanstyre har kostat oss alla? Du kanske vill berätta mer om krashen, eftersom det verkar vara odokumenterat på webben.

Anonym sa...

Varken Lasse eller Ali har egentligen några poänger med sina inlägg. Man slänger ur sig lite lösryckta citat/"fakta" här och där och hoppas att ingen försöker sig på att granska dem. Med såna dimridåer hoppas man att folk ska se ett mönster utan att granska bakomliggande fakta mer djupgående. Jag ser samma debattteknik på extremhögersidan. Men har man inga reella argument är väl detta enda sättet att nå ut med sina konspirationsteorier.

Anonym sa...

Anon 8:05,

Extremhögersidan existerar inte, om du nu syftar på nazisterna? De är nämligen rejält, kollektivistiskt vänster. (NationalSocialism)

Men du kanske syftade på något annat?

Anonym sa...

Haha Ali är skön

Ja kolla vilka jvla dårar dom där jägarna är. Men det är bra, dom kan skjuta varandra istället för att skjuta på dom oskyldiga djuren

Anonym sa...

"Extremhögersidan existerar inte, om du nu syftar på nazisterna? De är nämligen rejält, kollektivistiskt vänster. (NationalSocialism)

Men du kanske syftade på något annat?"

Nej, jag syftade på nazisterna. Jag håller med om att det kan vara svårt att skilja på extremvänster och extremhöger då de kommer ur samma kollektivistiska smörja. Dock är det ett accepterat språkbruk att skilja på dessa. Du får gärna arbeta för att definiera om detta men jag nöjer mig med att kalla dem extremhöger.