söndag, oktober 15, 2006

Riv muren - Befria Palestina

Yalla!
Ung Vänster har lanserat en grymt snygg och informativ kampanjsajt. Kolla in.
Israels ockupation av Palestina är brutal, olaglig och rasistisk. Det bärande fundamentet i ockupationen handlar om att omöjliggöra ett liv i frihet för den palestinska befolkningen. Det är därför palestiniernas rörelsefrihet ständigt begränsas och förstörs. Det är därför palestinska städer förläggs med utegångsförbud som Israel godtyckligt bestämmer över. Det är också därför Israel är det land i världen som bryter mot flest FN-resolutioner och mänskliga fri- och rättigheter. Ung Vänster startar nu sin eftervalskampanj mot den mur som Israel i skrivande stund bygger rakt igenom palestinsk mark.

18 kommentarer:

Djibril sa...

Är det verkliga bara Israel sätt att föra krig som är brutal, olaglig och rasistisk? I ett krig finns det alltid två felande länkar. Kanske borde upplysa lite om de palestinska felstegen också? Hamas till exempel är ju klart ny-nazistisk.

Jag anser att Palestina måste bli en självständig stat, snarast möjligt. Men medlen som exempelvis Hamas och Islamic Jihad använder sig utan ger ju motsatt effekt.

Nej, följ Gandhis väg så lovar jag att en palestinsk nation är etablerad inom en snar framtid.

Våld löser sällan några problem. Leve freden!

Anonym sa...

Nu har jag tänkt vara jobbig och föra in lite mer variabler i världsbilden.

Både liberaler och vänster borde rimligtvis även engagera sig i muren USA har byggt mot Mexiko för att hålla ute billig arbetskraft. Även EUs tullmurar och andra regler som orsakar hundratals eller tusentals döda "illegala" immigranter och en lukrativ marknad för människosmugglare borde ni ju hojta om. När det svenska etablissemanget ville hålla östeuropeer ute från Sverige hejade vänstern faktiskt på för mer murbygge, om än inte en rent fysisk sådan.

Sen finns det faktiskt två sidor här. Slående exempel på detta är när israeliska barn på skolresa i Sverige säger att skillnaden de märker mest är friheten svenskarna har. Friheten att kunna röra sig utan att allt måste bevakas av militärpolis och frihet från det ständiga hotet att bli sprängda i luften. Detta var alltså israeliska barn.

Anonym sa...

"Både liberaler och vänster borde rimligtvis även engagera sig i muren USA har byggt mot Mexiko för att hålla ute billig arbetskraft. Även EUs tullmurar och andra regler som orsakar hundratals eller tusentals döda "illegala" immigranter och en lukrativ marknad för människosmugglare borde ni ju hojta om."

Nu tror jag visserligen att detta i första hand vände sig mot vänster, men jag törs nog hävda att i Sverige så är liberaler de mest kritiska mot tullmurarna och frågan om invandringshinder.
I det sista fallet möjligen i konkurrens med miljöpartister.

Fråga HAX, fråga Norberg, fråga de mest liberala riksdagsledamöterna, med flera, och ni kommer få en lång utläggning om precis varför dessa murar är fel.

Anonym sa...

Gääääsp.
Ännu en vänsterextrem sida om "Mellanösternkonflikten" med så många sakfel och så djup verklighetsflykt att det faktiskt är pinsamt?
Låt mig sammanfatta er ståndpunkt: allt är Israels fel, palestinierna är hjälplösa och förtryckta och de kan inte rå för att de spränger sig i luften och till sin majoritet valt en misogyn, rasistisk terrororganisation med tusentals oskyldiga israelers liv på sitt samvete?

Låt mig sammanfatta hur verkligheten ser ut:

- Ni har fel.
- Det är mer komplicerat än så.
- Palestinierna har sedan 60 år tillbaka medvetet bekämpat varje möjlighet till fred, eftersom det inte ÄR fred man vill ha. Islamisterna vill upprätta en palestinsk shariastat över HELA området, på Israels ruiner. En stat där hedersmord är vardagsmat, där andra religioner än islam är förbjudna eller undertryckta, en stat där oliktänkande lynchas eller fryses ute.

Och det är tyvärr detta som ni stödjer.

Men snygg kan jag hålla med om att den nya propagandasidan är.

Anonym sa...

Med tanke på den sakkunskap Ali Esbati och likasinnade besitter är det ju hårresande att FN inte skickat representanter från Ung Vänster som medlare i denna blodiga konflikt. År av mördande, tusentals människoliv och miljarder dollar hade kunnat sparas genom en så enkel åtgärd.

Anonym sa...

Här kommer ett tips i all välmening från en bracka. Ordna så att sidorna du länkar till öppnas i nya fönster. Det tror jag de flesta skulle uppskatta, right!?

Kish m'in toukhes sa...

"Hamas till exempel är ju klart ny-nazistisk"....

...säger sionazin ovan utan att gå in på vilka koncentrationsläger murar och massmord i industriell skala denna motståndsrörelse åsamkat den judiska apartheidstaten.

koncentrationsläger murar och massmord i industriell skala är däremot den sionistiska statens signum. Gaza är världens största ta bara bort vakterna och deras gevär ställ dem i murtorn runt om och kalla sedan det hela "fritt" och bomba hela skiten från luften och terrorisera dem med ljudbangar så skiljer det sig inte på något sätt från Auswitsch.

Förr eller senare kommer denna rasistiska postkoloniala skamfläck att försvinna från kartan och ersättas av en demokratisk stat för alla frågan är bara hur många Palestinier Libaneser Irakier och Iranier som måste mördas innan det sker..

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

"Israel är inte bara en traditionell kolonialstat med apartheid och rasism, utan också en västerländsk imperialistisk bastion i Orienten. Sionismen innebär därutöver expansion och etnisk rensning. Dessutom är den herrefolksmentalitet som utvecklats hos breda befolkningslager inte bara politiskt utan också religiöst grundad, vilket förstärker dess uttryck. Den ideologiska grunden för detta är religiöst totalitär, med starka inslag av nationalsocialism och fascism.
Det är mot den bakgrunden som brutaliseringen av våldet, oförsonligheten och omänskliggörandet av palestinierna kan förstås.
Det är mot den bakgrunden som folkmord på palestinierna är både möjligt och följdriktigt.
Det är bakgrunden till att Israel är en tickande bomb i USAs Mellanösternpolitik."
**************************************


Utmärkt, kunde inte sagt det bättre själv.

Djibril sa...

Jag blir både ledsen och upprörd när jag läser era kommentarer. Vad som döljer sig bakom ert Israel är renodlad antisemitism.

Att jämföra Gaza med Aushwitz är nonensen. I Auschwitz mördades drygt en miljon (!!!) judar, inga tyskar mördades. På varje 3000:e offer i Gaza finns det också 1000 offer i Israel. Inte lika många men det bör upplysa om skillnaden mellan din vidriga jämförelse.

Antisemiter brukar ofta kalla sionister för nazister. Den sionistiska ideologin är av enkel karaktär: ett nationalhem för det judiska folket.

Och sen Hamas, som själv i sin grundstadga uttrycker sig att ingen världsfred kan uppstå skulle länge judar lever i världen. Det är en antisemitsk orgie utan dess like.

Ni som har sådan total oförståelse för det judiska folket är inget annat än antisemiter. När gör det judiska folket till synonym med dess egna utplånare. Vidrigt.

Arman sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Arman sa...

Tjena Ali, jag heter Arman och har precis startat en ny blog, vore schysst om du kunde kika in, http://ostovan.blogspot.com
Khodafez

Anonym sa...

Hejsan,

Jag har följt din blogg ett tag nu, och måste erkänna att det delvis var anledningen till att jag äntligen tog steget och skapade min egen blogg, en arena för åsikter, tankar och opinion.

Då jag delar många av dina åsikter och med största sannolikhet kommer att skriva om relaterade händelser, känns det relevant att ge dig min blogg. Du är mycket välkommen att kommentera reportagen jag skriver på bloggen.

Det ska bli kul att se vad du har att påpeka. Tills dess, ha det fint!

/Ryan.
Du hittar min blogg på http://ryanghadban.blogspot.com

Djibril sa...

Ali,

Raderade du mitt inlägg för att jag vägrade hålla med om att sionismen är rasistisk????

Djibril sa...

Hade jag inte en del viktiga poänger?

JB Josefsson sa...

Tänk om de arma kommunisterna och VPK på sin tid varit lika angelägna om att riva Berlinmuren!

Det är en tanke som endast blir en svunnen dröm.

Ling sa...

Ali tål inte att han har fel Djibril. För övrigt så vrider han och vänder på all information så det nästan är komiskt.

Ling sa...

Jag tycker inte sidan är bra förutom att den är snygg.

"Frågor och svar", det är ju inte ens några riktiga svar på frågorna. De drar in massa andra saker och vrider lite på

T.ex
"Men det måste ju sättas press på Libanon och Hizbollah så att de uppfyller FN-resolution 1559 om att Hizbollah ska avväpnas?"

"SVAR: Men det här kriget handlar inte om detta. I så fall borde det ju inte vara mer än rätt att omvärlden bombade Israel som bryter mot flest FN-resolutioner i hela världen? Perspektivet blir alltså väldigt märkligt"

De bombar inte Hizbollah just för att de bryter mot FN-resolutionen utan att de kidnappade 2 soldater och började skjuta raketer in i Israel.

Och att Hamas inte är problemet? "Hamas har sagt sig villiga till dialog och har långt ifrån Israels utplånande högst på dagordningen"

Varför kan de inte då gå med på att erkänna Israel så får de sitt bidrag?

Det finns mycket fler såna här fel på sidan, jag hittar en massa.