onsdag, november 08, 2006

Dödandet fortsätter

En liten notis som talar om att 17 palestinier dödades i Gaza inatt. Palestinierna är i en brutal, rasistisk ockupationsmakts våld. De lever i en desperat vardagstillvaro. Israel håller dem inlåsta i ett fattigt, slitet fängelse. Och då och då, ganska ofta, mördas de av ockupanterna. Medierapporteringen om detta är skandalös. Den lilla SVT-notis för vidare israeliska arméns uppgifter att mördandet skett "i ett försök att gripa efterlysta personer". Vad finns det för grund att tro på en sådan uppgift? Och vem har efterlyst dessa personer, vars gripande fungerat som förevänding för massdödande av andra? För vad? För motstånd mot ockupationen och mördandet?

Om livet i Gaza får vi veta mycket lite. Vi kan åtminstone försöka ta till oss insikten om hur döden ter sig i det som ska bli vardag. Känna efter hur Talal Nasr - också han människa - har det:
Hours after the Israeli military pulled out of the town of Beit Hanoun yesterday morning, Talal Nasr was at the cemetery to search for a spot to bury the body of his 13-year-old daughter. It was the first time for six days that any of the town's residents had been allowed out of their homes, the duration of Israel's biggest military operation in the Gaza Strip for months. The streets quickly filled and many headed out to mourn and bury their dead. The cemetery at Beit Hanoun is small and overcrowded, and it took Mr Nasr three hours to find a space for his daughter Wala'a, the victim of an Israeli sniper's bullet to the forehead.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Vem är det i SVTs nyliberala politbyrå som bestämmer utformandet av "nyhetsförmedlingen"?

Någon som kan ställas till svars för att vårt skatte & avgiftsfinansierade SVT inte marginaliserar de offer vissa reportrar och deras uppdragsgivare anser vara ovärdiga?

Kanske svaret finns i Johannes Wahlströms artikel "Israels regim styr svenska medier".

Israel granskar noga och väljer själva ut vilka reportrar som får tillstånd och förtroende att agera inom apartheidstatens murar och på de ockuperade områdena. Reportrar på hemmaplan får besök och "information" av Israelisk ambassadpersonal om hur man rapporterar "sakligt" och de som är alltför kritiska utsätts för den sionistiska åsiktslobbyns stormtrupper med nattliga telefonsamtal spam och hot.

NAH sa...

Det är lätt att förstå hur skytten tänkte ändå. En smutsig arab av kvinnligt kön som nyss blivit könsmogen. Om den inte dödats så hade den multiplicerat sig.

Anonym sa...

Om "NAH" försöker vara ironisk ovan, så kan man konstatera att det inte funkar här bland den här bloggens kommentarer, tack vare alla störda borgarbrackor som kastar ur sådana vidriga kommentarer på blodigt allvar hela tiden..

Anonym sa...

Ja, Lars Aduktusson och, han "terrorist-experten" Magnus, bör vara två bra exempel på sionistkramare som får godkänt att breda ut sig i SVT och i SR. Naturligtvis, i ett äkta demokratiskt samhälle hade dessa "förmågor" aldrig fått utrymme. Vad är poängen med att låta anti-intellektuella, kanske psykopatiska, opportunister få lura ett lands medborgare? Så tillvida det inte finns oredovisade syften med "nyhetsrapporteringen"? Israelälskarna är kanske inte värre än andra diktaturkramare (e.g. han Timbro-snubben som hyllar Georgien) men deras frenesi har en klang av besatthet som verkar tyda på systematisk sinnesjukdom bland flockens medlemmar. Antagligen kan den redovisas i lämplig epidemiologisk studie. Kulturellt, genetiskt, vad det bakomliggande problemet nu är så har någonting gått fel bland dessa människor.

/Jimmy

Anonym sa...

"Naturligtvis, i ett äkta demokratiskt samhälle hade dessa "förmågor" aldrig fått utrymme."

Låt mig gissa. I ett socialistiskt samhälle hade någon tänkt ut syftet med all nyhetsrapportering och låtit ändamålet helga medlen. Intressant hur du definierar "äkta demokrati".

"Vad är poängen med att låta anti-intellektuella, kanske psykopatiska, opportunister få lura ett lands medborgare?"

Vad sägs om yttrande- och pressfrihet? I din "äkta demokrati" hade givetvis dessa spärrats in som sinnessjuka.

"Så tillvida det inte finns oredovisade syften med "nyhetsrapporteringen"?"

Så var vi inne på syftet igen. När nyhetsrapporteringars syften inte nödvändigtvis är samma som era så ska givetvis källan tystas, gärna med lite pöbelvåld.

"/Jimmy"

Hmm...detta är inte en ny signatur för "/j". Din förmåga att utpeka politiska motståndare som idioter är påfallande lik.

Anonym sa...

Ingenting av dina kommentarer till mitt inlägg är något som jag ens antytt. Du har enbart lagt dina åsikter i min mun. Således, finns det inget att tillägga från min sida. Seriositeten och logiken är i avsaknad och även en hel del intellekt är jag rädd. Men jag är inte förvånad. Högerns resonemang liksom "debatt" har alltid varit stenhårt konsekvent i det avseendet. Ni har inget att tillföra ett samhälle med människor.

/Jimmy

Rachel sa...

Jimmy:

Jag föreslår att varken du eller någon annan svarar på inlägg från den sionistiske trollmuppen ovan.

Han behöver proffessionell vård inte intellektuella utmaningar eftersom han inte kan svara annat än Löjligt Ali! och Döda alla araber etc.

Låt honom vara så imploderar han av näringsbrist och brist på mänsklig kontakt

Ulf Bjereld sa...

Notera Carl Bildts utomordentligt skarpa kritik mot Israel i dag. Kritiken avser inte bara nattens aktion, utan riktar sig mot Israels "upprepade angrepp på de ockuperade områdena". Det är faktiskt ett av de allra mest kritiska uttalandena från Sverige mot Israel på många år.

alandalus sa...

Det är sorgligt att se på Aktuellt när SVT:s korrespondent - den högerkristna israelfanatikern Lars Adaktusson - med näbbar och klor försöker rättfärdiga mördandet.

Anonym sa...

Läs gärna mitt telefonsamtals med Expressens och Dagens Nyheters redaktioner angående den här händelsen.

http://ryanghadban.blogspot.com

ling sa...

Detta var ju inte bra. Nu kommer de skjuta ännu fler raketer från Gaza och så kommer de få det ännu värre...

Anonym sa...

"'Israels upprepade angrepp på de ockuperade palestinska områdena och särskilt Gaza är upprörande. De strider mot folkrätten i likhet med de fortsatta raketbeskjutningarna från palestinskt område. Utomrättsliga avrättningar och urskillningslöst dödande som drabbar civilbefolkningen måste upphöra', säger utrikesminister Carl Bildt i ett uttalande"

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=586928&previousRenderType=6

Mika sa...

Hört från Ekot i morse:

-Kanske en dum fråga men tror du inte att Palestinierna i Gaza och har någon förståelse för att Israel måste stoppa raketattackerna? (underförstått varför klagar odjuren så förbannat, den etniska rensningen är ju för deras eget bästa)

Lika dum (men djävulskt ledande)fråga som fasciststatskramare som tycker att Palestinier och araber i mellanöstern skall börja göra något "konstruktivt" istället.

Ja varför klagar de? Varför skriker flickan som har sina bröder i Israeliska tortyrgulag och har fått hela ansiktet nedstänkt av sin mors blod och hjärnsubstanser egentligen?

Varför gör hon inget konstruktivt?


Varför smätter myror och skalbaggar så förbannat när man eldar upp dem?

Varför accepterar de inte sin situation och inser att de aldrig kommer att få någon hjälp från den sionistiska apartheidstatens garanter och finansiärer?

Är motstånd mot ockupation etnisk rensning och folkmord meningslöst?

Nej Hassan Nasrallah har visat att det inte är det. ANC i Sydafrika visade att det inte är det, västmakterna sitter upp till öronen i blod från Palestinier Irakier och Afghaner och så länge de för apartheidstatens ockupationskrig och ständigt bugar för fasciststaten kommer aldrig någon hjälp eller förståelse att komma därifrån.

Ang. Carl Bildts uttalande vore det väl politiskt självmord i hans läge att instämma med sina fanatiska trosbröder i LUF och hylla folkmordet. Vad han säger och vad han gör är två helt skilda saker.

ling sa...

Varför skriver du överhuvudtaget Mika? Man märker ju efter en mening att såna som du inte går att diskutera med, helt totalt vriden. Lika vriden som du påstar att "fascistkramarna" är. Om du inte tar deras inlägg på allvar, tror du man tar ditt då du är lika vriden?

Anonym sa...

"-Kanske en dum fråga men tror du inte att Palestinierna i Gaza och har någon förståelse för att Israel måste stoppa raketattackerna? (underförstått varför klagar odjuren så förbannat, den etniska rensningen är ju för deras eget bästa"

Raketattacker gör ju inte saken ett dyft bättre. Det är ju ren idioti att ge sitt moraliska stöd till något sådant.

mika sa...

Dessa hemmagjorda raketer som ofta inte orsakar annat än oro är ett av många medel som måste anses vara legitima i motståndet mot den israeliska ockupationen. Vad tycker du att de skall försvara sig med mot de senaste amerikanska missilerna och andra perversiteter som klusterbomber ? Dadlar?

FÅR Irakier Palestinier och Libaneser försvara sig överhuvudtaget?

"ling" får gärna diskutera med mig om han vill men inlägget han fick med ovan kan väl knappast vara en invit till diskussion, mig veterligen har han aldrig frågat?

Fråga någonting eller ifrågasätt vad jag säger så skall jag svara dig. vill du bara skita av dig lite så föreslår jag att du gör det någon annan stans..

Ling sa...

De försvarar sig? Om man tänker över allt och ser att det är palestinierna som börjat med raketattackerna så borde man ju tycka att det är Israel som försvarar sig. Du är uppenbarligen en sån som vrider och vänder på allt eftersom du redan har valt sida..