fredag, november 17, 2006

Fascistisering – nu på biblioteketEn student från Mellanöstern – av namnet att döma iranier – på UCLA:s universitetsbibliotek i Los Angeles blir överfallen av polis och får utstå fem elchocker med Taser-gun. Anledningen är att killen inte hade på sig giltig studentlegitimation vid en rutinkontroll i datasalen. Hela upprinnelsen är bisarr, men vidrighetsnivån stegras när man ser att han helt och hållet är i polisernas våld. Ändå utsätts han alltså för det groteska och förnedrande elchocksövergreppet fem gånger, medan han är fasthållen.

Men det som kniper tag hårdast om mina älvor är trots allt det som sker runt omkring. Ett helt uppbåd av människor står där och reagerar inte nämnvärt. Här plågas en människa, och de fortsätter att titta på. Det är inte lätt att visa civilkurage och sätta sig upp mot våldsutövare. Men vi borde kunna vara många som inser att det händer saker med människor – med ett samhälle – där man kan bevittna sådant skit och sedan bara gå vidare i sin biblioteksvardag. Tolerans för sådana ”enskilda” övergrepp närs av den dagliga skräckpropagandan – och bäddar för statsterror i masskala; idag i Irak, imorgon, vid behov, hemma på de egna gatorna, och då inte bara riktad mot den som råkar vara född i ett land som är eller hotas bli ockuperat.

Det är inte så svårt att förstå reaktionen från Suspect Paki:
Remember Rodney King? Sometimes, the only civilised answer to abuse of power, is massive violence.

45 kommentarer:

Anonym sa...

varför gjorde han inte som polisen sa?

Mika sa...

Fy fan vilka jävla fascister. Vad pågår inte då i de amerikanska tortyrgulagen i Polen Kosovo Sykorea Abu Ghraib eller Guantanamo?

Uppenbarligen en liten konsekvens bara i den globaliserade marknadsdiktaturens apartheidsamhälle.

Iraniern i videon är enligt amerikansk/israelisk definition en ickemänniska och därför fredlös var han än påträffas...

Anonym sa...

Avskyvärt, även om själva filmen inte säger så mycket.

Men han hade tur att det inte var i Iran, där riskerar studenter att utsättas för bra mycket värre saker än tasers. Och jag tror inte att folk skulle skydda honom mer där heller.

Anonym sa...

"Sometimes, the only civilised answer to abuse of power, is massive violence."

Då antar jag att du förstår de som stödjer invasionen av Irak på samma grund?

NAH sa...

Vidrigt...

"Stand up! Stand up! Stand up! Stand up! Stand up!"

Stora starka karlar, de kunde väl för i helvete lyft upp människan om det nu var så angeläget att få honom med sig.

Mycket svårt att agera i en situation som den där. Den som handgripligen ingripit hade själv torterats och dessutom åtalats och med all säkerhet fällts för motsvarigheten till våld mot tjänsteman och fått spendera kanske flera år i fängelse.

Anonym sa...

Här är mer av samma vara. Jag tror det är en korkad idé att förse poliser/vakter med instrument som bara genom ett enkelt litet tryck ger en individ fruktansvärda plågor.

Anonym sa...

Fan vad hemskt. Vilket underbar analys. USA måste vara ett vidrigt land att bo i. Förresten, min polare blev misshandlad av ett gäng vakter i Stockholm för någon mindre företeelse. Vad har de för konsekvenser på Sveriges karaktär? Ska vi gå Tommy Zethreus och gänget i spåren och börja avrätta vakter?

ps. Jag hade gärna sett dig där i filmen hoppa in och börja slakta snutarna. Viva La Revolucion!!!

fredrik sa...

"Remember Rodney King? Sometimes, the only civilised answer to abuse of power, is massive violence."

Hemska videoklipp. Poliserna är svin.

Men vad vill du säga med citatet? Ska man gå ut och stena lastbilschaufförer eller? Det var ju det som hände under Rodney king-upploppet i Los Angeles.

Ling sa...

"Jag tror det är en korkad idé att förse poliser/vakter med instrument som bara genom ett enkelt litet tryck ger en individ fruktansvärda plågor."

Ja, så kan de resterande 99 procenten av poliserna som är hederliga gå och bli nedslagna och misshandlade av brottslingar.

Men jag håller med om att en del poliser använder sina vapen på fel sätt.

Betel sa...

Väldigt störande bilder. Jag saknar ord.

Anonym sa...

"Jag tror det är en korkad idé att förse poliser/vakter med instrument som bara genom ett enkelt litet tryck ger en individ fruktansvärda plågor."

Det brukar oftast anses vara en av poängerna med poliser. Istället för att alla bär runt på ett eget instrument för att orsaka plåga så tar de hand om det våldsutövande som behövs i samhället.

Det ursäktar inte poliser att uppföra sig hur som helst, men att använda våld och fysiskt tvinga människor är en av polisens huvuduppgifter.

Anonym sa...

Mika,

En iranier per israelisk definition ingen människa? Du vet ju ingenting! Det bor hur många iranier i ISrael som helst. I Kalifornien bor det cirka 1 miljon (!!!) iranier, de flesta framgångsrika och bosatta i Orange County. Det finns även massor av persiska judar. I USA är iranier och judar tighta. Så MIKA sluta med dina antijudiska lögner.

Anonym sa...

I ett land av USA:s storlek kan du säkert hitta ett par filmer där polisen missbrukar sin makt. Rättfärdigar de polisslakt Ali? Kom igen för i helvete, Sverige är inte paradiset, snutar missbrukar makt här med, men ge fan i och uppmana polismord för det. Jackie Arklöv, Tommy Zetreaus med fler är inga hjältar Ali.

ps. En gissning, du har aldrig varit i USA ALI!

London sa...

Som kommunist lever Ali uppenbarligen i en egen värld. Skall man visa "civilkurage" och ge sig på polisen när dom utför sitt arbete? Idioten de arresterade gjorde ju ALLT för att förvärra för sig själv. Vilken j-a dåre. Den "passiva" massan var dessutom allt annat än passiv, och gjorde vad den kunde och borde -men Ali hade väl hoppat in bland poliserna med karatesparkar...

Det är rätt enkelt: Man gör inte motstånd mot polisen. Om man gör det så måste de anta att man har skäl att göra motstånd. Var GLAD att man idag har moderna vapen som inte ger bestående skador.

Tycker Ali borde bekymmra sig mer om folk som blir hängda för otrohet i Iran istället.

Jonas N sa...

London,

"men Ali hade väl hoppat in bland poliserna med karatesparkar"

Där tror jag du har fel. Ali's grej är inte att göra saker själv, att få nå't uträttat (vad det än må vara). Han pratar genomgående om vad andra skall göra och åstadkomma ...

Dena inställning liksom ligger i själva 'socialist-reflexen' ...

Micke sa...

Jadet var ju tur att liberal utopia inte var infriat för då skulle snubben varit beväpnad och hela gänget hade varit gone.

Jag antar dessutom att ni inte har några reflexer allas.

Eller hur?

Anonym sa...

Ali påstår sig vara feminist. Men var är reaktionerna på händelserna i Iran där kvinnor stenas, eller hängs för att blivit våldtagna eller hängda. Hyckleri!

Anonym sa...

ursäkta, otrogna ska det vara...

Nadia sa...

Tänk om dessa poliser och vakter kunde sköta deras jobb på detta sätt och ta hand om Bush, Blair för deras illigala krig. Tänk om dessa poliser kunde ta tag i vår egen regering på detta sätt och läxa upp dem för att sälja vapen till diktaturer och gå emot vår egen lag. Allt detta är illigalt så varför är inte polisen där och gör sitt jobb?

Anonym sa...

fatta vad hjärntvättade alla som står och tittar på måste vara. den hatiska propagandan mot muslimer i usa måste vara stark. "polisen är snäll. polisen räddar oss från en terroristisk biblioteks-iranier. vi måste lyda polisen".

Anonym sa...

listan över bortförklarade brott börjar bli lång nu, kära liberaler. när barn bombades i libanon skyllde ni på hizbollah. när 600 000 civila förklarades dödade i irak förnekade ni siffran. när palestinier utsätts för apartheid pratar ni om sudan. och nu, när ni får se bildbevis på att en oskyldig muslimsk student misshandlas brutalt, då pratar ni om otrogna som hängs i iran.
det är åtminstone inget fel på era försvarsmekanismer! det är inte många som kan förtränga bildbevis på misshandel lika snabbt och obehindrat.
liberal - 5 miljoner gigabyte förträngd ondska.

Anonym sa...

Vilket jävla pucko! Gör man motstånd när man rätteligen blir avvisad från en plats så får man ju skylla sig själv. Vägrar han avvisning så blir han ju tvingad med våld, så enkelt är det.

Kul förresten att Ali förespråkar socialism som bjuder på ännu mera tvång och våld i samhället från staten.

Anonym sa...

Löjligt av flera här att svara med "det är ju värre i IRAN!". Fel och våld är fel överallt. Bara för att Ali har Iransk ursprung betyder det inte att han inte har rätt att kommentera det som hände i USA.

Ling sa...

Anonym 9.10 PM

Du är väl en sån som menar att poliser i USA får göra något mot folk från Mellanöstern för då är de rasister. Hade personen varit amerikan vilket de minst lika ofta (när de blir utsatta för onödigt våld av poliser) skulle du inte sagt ett piss..

Micke sa...

Anonymous said...
Vilket jävla pucko! Gör man motstånd när man rätteligen blir avvisad från en plats så får man ju skylla sig själv. Vägrar han avvisning så blir han ju tvingad med våld, så enkelt är det.

Kul förresten att Ali förespråkar socialism som bjuder på ännu mera tvång och våld i samhället från staten.


------------------------

Allra roligast är det när liberaler som vill avskaffa staten helt och hållet applåderar när staten utövar makt.

Det är fan roligare än allt annat.

Anonym sa...

Givetvis har Ali rätt att prata om vad han vill. Men att han prioriterar att ta upp denna händelse istället för hundratusentals gånger värre företeelser runt om i landet säger en hel del om honom som person.

Anonym sa...

Micke,

Nåt som är ännu roligare är att du uppenbarligen inte har koll på att i den liberala utopin så är det lag och ordning och skydd av nänniskor och egendomar som prioriteras.

Men läs inte på för du är mer underhållande som du är nu.

apa666 sa...

Även om det känns något ovant måste jag säga att jag (som sannolikt enligt den rådande terminologin här i krokarna är en fascistoid nyliberal brunbombshöger) håller med Ali och övrigas fördömanden av de inblandade poliserna i denna fråga.

Detta baserar jag på att målsättningen med deras våldsanvändning inte var försvar av sig själva eller andra, utan snarare syftade till att på enklast sätt transportera den gripne från platsen. Tortyr i syfte att underlätta sina jobb, med andra ord. Detta är inte ok i min bok.

Micke sa...

Nåt som är ännu roligare är att du uppenbarligen inte har koll på att i den liberala utopin så är det lag och ordning och skydd av nänniskor och egendomar som prioriteras.
----------------------------

Jo jag har fattat det.
Skyddet ska skötas av Halliburton.
Åt den stat som t.o.m enligt vissa av er teoretiskt kan inskrankas till att bestå av en diktator eftersom dessa anser utopin så vattentät att nåt annat inte behövs.
Allt för att spara pengar åt kapitalet och dess tjänshjon.


Men läs inte på för du är mer underhållande som du är nu
...........................
Bra.Detsamma ska jag säga om dig när du använder det nick du noprmalt gör när du postar.

Anonym sa...

Micke,

Försökte du leka rolig eller är du seriös?

Kolla på världen idag och dess historia. Vilka har gjort mest skit, företagare eller politiker?

Micke sa...

Försökte du leka rolig eller är du seriös?
-----------------------
Nej jag är helt seriös.Det jjag beskriver är vad en hel del liberaler bokstavligen vill ha.
Jag glömde att dom hrelst ser att alla är beväpnade också.Man blir nämligen friare då.


Kolla på världen idag och dess historia. Vilka har gjort mest skit, företagare eller politiker?
--------------------------------

Om man inskränker sig till dom senaste tusen åren?

Företagare och deras "politiker".

Anonym sa...

"Lecturers and university staff across Britain are to be asked to spy on "Asian-looking" and Muslim students they suspect of involvement in Islamic extremism and supporting terrorist violence, the Guardian has learned."

Trots allt finns det ju ett genomgående tema. Att liberalerna inte bryr sig nämnvärt om det här utan försöker diskutera andra saker än vad själva tråden handlade om beror ju delvis på att det personliga är politiskt.

Måste jag nu göra en lista över alla de brott som görs i alla andra länder först innan jag får kritisera liberalernas drömland nummer ett?

Anonym sa...

Ni vänstermuppar silar mygg och sväljer kanelen. Så enkelt är det.

Anonym sa...

"Företagare och deras politiker"

Jo, vi vet ju alla hur det gick när vi fick politiker som stal företag och privat egendom. Massmord och svält. Tacka istället företagare för att du har en dator att skriva på. Det är nämligen ingenting som en regering har uppfunnit.

Micke sa...

Jo, vi vet ju alla hur det gick när vi fick politiker som stal företag och privat egendom.
-----------------------------

Du menar när Sverige blev ett av världens starkaste länder när det gäller konkurrenskraft under socialistiskt baserat demokratikt styre?

Jo det vet vi och det kan ni inte svamla bort hur länge ni än håller på.

Anonym sa...

Sverige är ett frihandelsland, och jämfört med många andra länder så är det relativt lätt att kunna starta företag i Sverige. Socialdemokraternas filosofi bygger på att låta företagen skapa pengar och resurser som man sedan snor, istället för att expropriera företagen i första hand.

Företag bryr sig om lönekostnaden, inte vad du får i handen. Det har ingen större betydelse för företagen om staten tar 3/5 av din lön eller inte, kostnaden blir fortfarande densamma.

Anonym sa...

det är också viktigt att veta att sverige gjorde sina stora ekonomiska framsteg som en följd av stora liberaliseringar i början av 1900talet. Fram till sjuttiotalet var skatten också betydligt lägre. Sedan sjuttiotalet har också Sverige tappat jämfört med många jämförbara länder.

Historiskt sett ser man snarare en väldigt stark korrelation mellan stark tillväxt/ökat välstånd (ja även för de allra fattigaste i ett land!) och liberaliseringar.

Mr. Lovelace

Anonym sa...

"Jo jag har fattat det.
Skyddet ska skötas av Halliburton."

Du har verkligen inte fattat något, Micke. Inser du inte att så länge du skiter i vad liberaler verkligen vill och hittar på helt själv så kan du får det hur ont du vill.

På samma sätt kan jag isåfall säga att socialism innebär att den starke ledaren får avrätta alla som inte tycker som honom och sen skiter jag i vad de som är socialister i själva verket tycker.

Anonym sa...

Micke,

Du har verkligen inte förstått någonting. Vill du veta mer om Sveriges historia kan du gå in på Johan Norbergs hemsida och läsa en utmärkt uppsats om hur Sverige lyckades bli ett rikt land. Givetvis har socialismen ingenting med det att göra. Sluta lyssna på Ali, han är inte ens begåvad, bara en skrikig populist.

Jonas N sa...

Att föra en 'debatt' med Micke om någon sakfråga är fullständigt meningslöst. Oavstt vad som debatteras tar han hela tiden upp nya och fullständigt ovidkommande spår för att försöka göra dem till någon poäng, något 'argument' i sammanhanget.

Och karl'n är fullständigt ointresserad av att ta till sig någon ny insikt, någon kusnkap eller fakta som presenteras för honom.

Varenda ett av hans 'utspel' är en konsekvens av att han aktivt värjer sig mot att lära sig något om sin omgivning, om verkligheten.

För varenda lärdom han skulle kunna få sig till livs, skulle ju utmana hans samelsurium av stolligheter om Halliburton, Timbro, den nyliberala välrdskonspirationern, Gdumliga kall och Science-fiction biblar, Näringslivets marionetter och köpta lakejer osv.

Dvs aktiv, medveten, vald ignorans och okunskap!

Totalt meningslöst att bränna krut där ...

Micke sa...

Du är en självgod strutt Jonas.
Och en feg sådan.

Du väljer att konsekvent angripa min person utan att besvara att jag säger.

Du väjer inte ens för att använda min förtidspensionering som sköld för din skit genom att uppmana dina meningsfränder att "vara snälla med idioten" för han vill ju väl och vet inte vad han vill politiskt samt han är hjärntvättad.

Svara på mina inlägg eller håll käften och håll ditt jävla skitsnack om min person utanför diskussionen.

Klarar du det pucko?

Micke sa...

Jonas stora problem just nu är att han ägnat en 150 svar lång tråd tillsammans med en annan liberalt religös med att försöka förklara för mig att Nazism är socialism och således att socialism är nazism utan att lyckas övertyga mig.

Jag förstår att det var jobbigt för dig men du får prova med nån annan.

Jonas N sa...

Micke, som jag noterar.

Du värjer dig frenetiskt mot varje form av saklig debatt. Hittar på, byter ämne, buntar ihop, anklagar osv.

Jag kan inte hjälpa dig med dina problem, de allra flesta har du eget ansvar för.

Om du inte vill komma ens en minsta centimeter framåt gör du givetvis inte det heller. Men det är inte din omgivnings fel, eller alla konstruerade företeelser runte hela jordklotet som du vanligtvis brukar innefatta i begreppet 'ni'

Dina två senaste inlägg belyser exakt det jag ville ha sagt.

Ha det nu så bra du kan där du är och vill vara ...

Micke sa...

Det märkligaste av allt är den uppenbara betydelse du lägger vid en person som inte förstår nånting och vars värld är en uppfinning.

Ägna dig åt dom som förstår Jonas.
Slösa inte tid på mig.

Anonym sa...

"Bara för att Ali har Iransk ursprung betyder det inte att han inte har rätt att kommentera det som hände i USA."

Det har inget med Alis ursprung att göra, utan att han aktivt framhåller Iran som något slags föredömme, och "glömmer" att beröra dödsstraff mot homosexuella, otrogna (våldtagna?), o.s.v. Helt inkonsekvent alltså, och i typisk kommuniststil.