fredag, november 17, 2006

Socialistiskt Forum!

Imorgon lördag är det Socialistiskt Forum i Stockholm. Angelägnare än någonsin. Och med ett fullspäckat, varierande och mycket intressant program. Kom dit! Alla andra är där.

Jag tänkte lyfta fram tre evenemang som jag tror kan vara extra spännande i floran (två krockar tyvärr):1.
13.30-15.30, Z-salen
Feminister i opposition!

Lacrimosa och ABF bjuder in till ett samtal om feminism och politik mellan riksdagsledamöterna Mona Sahlin (s) och Josefin Brink (v) och Esabelle Reshdouni (mp). Vad betyder den borgerliga alliansens politik för jämställdhet och jämlikhet? Vilka är de viktigaste frågorna? Vilka strategier är bäst för feminister i opposition? På vilka arenor hör olika feministiska frågor hemma och hur kan feminister på olika arenor samarbeta? Och hur ser egentligen Socialdemokraternas, Vänsterpartiets och Miljöpartiets alternativ ut?

Samtalet leds av Ulrika Westerlund och vid sin sida har hon en expertpanel som följer och kommenterar samtalet. Lacrimosa och ABF presenterar stolt Diana Mulinari (sociolog, Lund), Tiina Rosenberg (genusvetare, Lund) och Malin Rönnblom (statsvetare, Umeå).


2.
14.00-15.30, Fabiansalen
Vem bryr sig om Irak?

Trots mer än en halv miljon döda slumrar det svenska engagemanget för Irak. Åsa Linderborg och Erik Wijk - författare till den nyutkomna boken Det är rätt att göra motstånd - frågar sig varför och utmanar vänsterdebattörer på ett bra svar.

Medverkande: Åsa Linderborg, historiker och journalist på Aftonbladet; Erik Wijk, journalist och författare; Ulf B. Andersson, ledarskribent på Arbetaren; Thair Ismail, Irakansvarig på Palmecentret; Kalle Larsson, riksdagsman för vänsterpartiet
Arr: Karneval förlag

3.
17.30-19.00, Beskowsalen
FrP-koden
Fremskrittspartiet är på väg att bli Norges största parti, ett parti som inte minst lockar arbetare. I Norge tävlar nu debattörerna om att knäcka ”Frp-koden”, det vill säga förklara varför detta högerpopulistiska parti lyckats så väl. Magnus Marsdal, författare och ordförande för tankesmedjan Manifest under ett års tid levt lite närmre FRP-folket, och levererar en analys från insidan av partiets väljarkår.
Arr: Flamman
[OBS: Läs Marsdals intressanta artikel i veckans Flamman]

4 kommentarer:

Fredrich Legnemark sa...

Det kommer vara schysst, att få lite ideologisk inspiration såhär framåt hösten är inte det sämsta.

Anonym sa...

Din blogg är mycket dynamisk utan kommentarer...

Texas sa...

hallå Ali. jag söker febrilt på nätet efter kritik av johan norbergs bok till världskapitalismens försvar men utan att hitta något. jag råkar veta att du recenserat boken i flamman för några år sedan. går denna artikel få tag på via nätet? tacksam för hjälp...
/T

Anonym sa...

Texas,

Varför läser du inte boken själv istället, så kan du ju se vad du kan kritisera? Eller söker du bara bekräftelse på dina färdiga uppfattningar?