onsdag, november 08, 2006

Inga fler kristallnätter

Manifestera mot rasism imorgon, på årsdagen av den så kallade kristallnatten 1938.

I Stockholm ordnas en manifestation på Sergels Torg klockan 18:00.

Arr: Ung Vänster, Vänsterpartiet, Judar för israelisk-palestinsk fred, LO-distriketet, RFSL Ungdom, Centrum mot rasism, Grafiska fackförbundet, SSU Stockholms stad, SSU Stockholms län, Fastighets avd. 1, Seko Stockholm.

På Ung Vänsters hemsida finns en lista med manifestationer på en rad platser runt om i landet.

6 kommentarer:

Fredag sa...

Bra arrangörer, men SSU Stockholm kom med två gånger.

Ali Esbati sa...

fixat

Raphael S sa...

Hej Ali! Vart kommer informationen om att det är fackletåg från södermalmstorg 17:30? Det känner jag nämligen inte till, och jag har varit med och organiserat från Ung Vänster Storstockholms sida.

Ali Esbati sa...

Det var tydligen en missuppfattning. Korrigerat. Tack.

Bulten i Bo sa...

Stoppa de rasistiska partierna

Ja, ingen skulle väl bli gladare än jag om de rasistiska partierna självdog på grund av att de inte får några medlemmar. Detta skulle väl även kunna gälla om exempelvis medlemstillströmningen i Folkpartiet avtog, men jag har svårt att tänka mig det skulle ordnas demonstrationer under parollen "Stoppa Folkpartiet"!

Det har ju förekommit rätt handgripliga metoder för att försöka "stoppa" rasisterna i Sverigedemokraterna från att hålla möten den senaste tiden. Glaskrossning, var visst en av metoderna som vissa då upplevde som lämpligt att ta till för detta syfte, något att reflektera över just idag kanske!

Men visst, jag betvivlar inte ett dugg att er demonstration sker i ett gott syfte. Man skulle dock önska att paroller ibland inte skrevs på ett mekaniskt slagordsmässigt sätt!

Anonym sa...

"Glaskrossning, var visst en av metoderna som vissa då upplevde som lämpligt att ta till för detta syfte, något att reflektera över just idag kanske!"

Reflektera, öööh?

och exakt VAD är det man ska reflektera?

Att glaskrossning har använts av fascister för att skapa hets och förfölja och massmörda socialister, judar, homsexuella m fl.
Eller att det kan användas för att attackera fascisters lokaler och försvåra deras organisering, och leda till att inte ge dem någon plattform?

Ungefär som att en hammare kan användas för att slå någon i huvudet med, eller att bygga hus med?

Eller vad är den djupa komplexa tanken, här?