torsdag, november 02, 2006

Israel trappar upp mördandet i Gaza

Haaretz rapporterar:
Ministers told Israel Radio after the meeting that Minister of Strategic Threats Avigdor Lieberman (Yisrael Beitenu), said the IDF should employ in Gaza the methods used by the Russian army in Chechnya.
Gaza är ett vidrigt fängelse. Ett koncentrationsläger vars in- och utgångar står under den israeliska ockupationsmaktens totala kontroll. Och ibland så flyger de över med stridsflyg, beskjuter flyktingläger från havet, jämnar hus med bulldozers, lägger artillerield över byar, dundrar in i gränder med stridsvagnar. Eller bara skjuter folk från höjder. Visar sin övermakt.

Det är ett rasistiskt förnedringsnummer för att kuva ett trotsigt folk. Det pågår ständigt. Nu trappas det upp igen.

Idag har vi kunnat se tv-bilder som visar israeliska soldater skjuta prick på flyende palestinier. Ändå presenteras bilderna som någon sorts militär operation i ett krig, inte som den utstuderade förbrytelse de är. Här på Aftonbladets sajt talar speakerrösten om Gaza som ”konfliktdrabbat”. Som vore den israeliska ockupationen ett meterologiskt fenomen.

49 kommentarer:

Amal sa...

Sjukt.

Men men vad kan man förväna sig, Israelsympatisörerna inom media väljer ett språkbruk som legitimerar Israels övergrepp.

Bojkotta Israel!

polhem sa...

"Men men vad kan man förväna sig, Israelsympatisörerna inom media väljer ett språkbruk som legitimerar Israels övergrepp."

Vad hade du tankt dig?
"Sionistisk Apartheidstat" eller "Kapitalistisk judeoligarki"

Detta sprakmisbruk hjalper er inte att framfora era argument. Det enda ni lyckas med ar att trivalisera verkligt rasistiskt fortryck som det som fanns i Sydafrika.

Medierna i Sverige ar relativt objektiva i denna fragan. Detta marks framforallt om man tittar narmare pa de politiker som befinner sig pa de yttersta kanterna, bade vanster och hoger.
Precis som Esbati finns det flera galningar pa hogerkanten (som sverigedemokraterna bla) som oxa havdar att media ar subjektiva i sin beskrivning av denna konflikt.

Kanske ar det dags att ni inser att det ar ni som ar subjektiva och vinklade, inte alla andra.

Mika sa...

Ett av de mest adekvata orden för att beskriva Israel är just att det är en sionistisk apartheidstat.

Att denna koloniala terrorenklav är ultrahöger är illa nog, Värre så att den oavsett regim har upprättats och drivs av en parasitär fascistideologi som gör anspråk på att representera varenda människa av judisk börd

Precis som hela staten Israel är en artificiell konstruktion är också språkbruket att beskriva eller skönmåla dess rasistika övergrepp och folkmord.

Ta bara ordet "barriär" i detta sammanhang, Ett ord som författarna tydligen menat skall föra tankarna till ett skydd mot annalkande naturkatastrofer, Istället för den rasåtskillnadsmur som stjäl land och vattenresurser och murar in de "icke önskvärda av lägre ras" i små utspridda lättbombade indianreservat.

Att sedan den officiella svenska bombhögern och de ännu värre galningar längre ut på högerkanten (se ovan) som vädrar sina unkna värderingar här så öppet stödjer apartheidregimen, är skrämmande.

Anonym sa...

Vi har lika taskigt som du Polhem med vara nordiska vokaler har pa tangentborden i Tel Aviv.

Vi maste losa detta problem annars minskar trovardigheten kan du skicka over ett gang sadana tangentbord tror du?

Vi betalar fraktkostnaden.

Svensk/Israeliska vanskapsforbundet.
Tel Aviv.

Polhem sa...

Det gar inte jag sitter pa amerikansk/Israeliska vanskapsforbundet i Brooklyn och vi har lika taskigt med sadant har.

Svenskarna ar sa javla dumma att de fattar ingen skillnad anda.

Vad fan gor ni da? Ni borde ha registrerat att kommunistbloggarna i Sverige skriver javligt mycket om Israel nu, Vi behover minst tio inlagg/spam per person.

Ryan sa...

Är man kommunist för att man inte stödjer en apartheidstats ockupation och förtryck av ett land och folk?

Gisses!

/Ryan

Micke sa...

Den som skrivit den post som du svarat på har snott sin signatur från en liberal som brukar posta som Polhem och sen fyllt inlägget med smörja för att misskreditera denne och för att på så sätt tjäna världsrevolutionen.

Otroligt listigt.

Du svarar alltså på ett troll inlägg.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Internet_troll

Anonym sa...

Tjetjenien är en del av Ryssland och har så varit i flera hundra år, Att USA och västmakterna stöder marginaliserade terrorgrupper för att ytterligare splittra upp Ryssland förändrar inte den saken.

Varje stats metoder att slå ner massmördare och upprorsmakare bör ifrågasättas men att jämföra Rysslands försvar mot USA-stödda banditer utan folklig förankring och apartheidstatens folkmord på Palestinier Araber och Libaneser håller inte.

Israel är en ockupationsmakt som ockuperar och terroriserar sin omgivning. Trots tystnaden i västliga papegojmedia vet vi att man använder kemiska vapen atomsopor och klusterbomber i sin kamp för total överhöghet, Mer effektiv och djävulsk krigsföring än så finns inte.

Anonym sa...

...och "Micke" är synonym med Polhem och hela den förvirrade högerflocken här på bloggen. Knappast smart men säkert är att högermupparna består av högst tre personer med en massa signaturer som postar skräp som "Mickes"/"polhem" ovan.

Skaffa dig ett liv dumjävel...

Micke sa...

Dra åt helvete.

Anonym sa...

anonym 11:09,

den som gör jämförelsen mellan ryssland och israel är ju just ockupationskillen. det är han som gillar vad putin håller på med mot sina egna blattar.

/j

Anonym sa...

Привет из Москвы, Старому Другу ! :)
Нашла твой блог, совершенно случайно :).

Anonym sa...

Vad ska Israel göra? Lägga sig ned och dö?
De har försökt att hjälpa palestinierna. Här kan du se ett typexempel på vad som händer då:
http://littlegreenfootballs.com/weblog/?entry=23045&only=yes

Om palestina kunde skulle de förstås utrota Israel. Du tycker förstås inte att det är ett problem, men av någon märklig anledning tycker Israel att det är det.

Anonym sa...

Vad menar du med Putins blattar då?

Hela Ryssland består av "blattar" men i Tjetjenien finns en liten marginaliserad spillra av de Wahabiter med näst intill obefintligt stöd av lokalbefolkningen västmakterna skapat och finansierat sedan kalla kriget.

Vad de kan åstadkomma såg vi tydligt i Beslan och ledarna hålls av USA/England i London och Washington varifrån de kan planera de terroristattacker västmakterna hoppas skall splittra upp och oskadliggöra "hotet från Ryssland".

Lägg till detta de vasallstater man skapat genom "revolutioner" (som nu delvis håller på att "misslyckas") som tex. Georgien där en ensam USA-utbildad galning med stöd av ett hysteriskt mediadrev i väst hotar Ryssland med krig...

Att hans folk både kulturellt och ekonomisk är fullständigt beroede av sin granne sedan generationer av fred och att USA knappast kommer att skicka fler NATO-soldater, Tycks ha glömts bort. Här handlar det om makt och olja ingenting annat och västmakterna skyr som bekant inga medel för att fördröja det anglo-amerikanska imperiets obönhörliga fall.

Anonym sa...

De anti-israeliska kommentarerna på Ali Esbatis blogg låter exakt som de på National Socialistisk Fronts hemsida. Så jävla enögt!

Anonym sa...

De pro-sionistiska kommentarerna på Alis blogg låter precis som Hitler Nurnbergstal, Så jävla enögt!

Anonym sa...

Tvärtom. De pro-fred kommentarerna på denna blogg värnar om båda sidorna.

Att påstå att Israels ockupation är värre än Rysslands motsäger ju hela Esbatis bloginlägg.

Micke sa...

Anonymous said...
...och "Micke" är synonym med Polhem och hela den förvirrade högerflocken här på bloggen. Knappast smart men säkert är att högermupparna består av högst tre personer med en massa signaturer som postar skräp som "Mickes"/"polhem" ovan.

Skaffa dig ett liv dumjävel...

------------------------------

Du..när du inte är Polhem eller leker Josefson...eller nån annan..i revolutionens tjänst..

Vilken avdelning sitter du på då?

Erik Andersson sa...

Dagen kommer, de skyldiga kommer att straffas.

Micke sa...

Ali du kan gärna ta bort alla kommentarer signerade "Micke" ovan för jag har inte ens varit här förrän nu och det är INTE jag som är josefsson eller Polhgem heller bara så att ni vet.
-----------------------------------------

Micke

Jakob Ohlsson sa...

Det är faktiskt uppseendeväckande att det beskrivs som ett "konfliktdrabbat" område när proportionerna ser fullständigt skruvade ut. Det räcker med att titta på dödssiffrorna sedan den senaste intifadan (dödssifrror som nästan aldrig tas upp i media) för att förstå att det inte handlar om ett "krig" eller en "konflikt" utan om ren slakt av ett folk som satt sig på tvären.

Anonym sa...

Tvärtom Jakob Ohlsson,

Titta på dödssiffrorna så ser du att det inte är folkmord utan ett krig med två stridande parter, varav Israel är den starkare.

Anonym sa...

Israel och ”Det nya amerikanska århundradet”

Lasse Wilhelmson

Israels nuvarande premiärminister Ehud Olmert mål är samma som staten Israel haft sedan 1948 och som sionismen haft ända sedan slutet av 1800-talet: En judisk stat i hela Palestina – med så få palestinier som möjligt. Först när den judiska apartheidstaten omvandlats till en demokrati med lika rättigheter för alla sina medborgare, finns förutsättningar för en omfattande, hållbar och rättvis fred i hela Israel/Palestina.

I Israel finns i dag 77 procent judar, samt 23 procent palestinier och andra icke-judar. Judarna är apartheidstatens herrefolk, icke-judarna dess undermänniskor, vars majoritet drevs bort i ”den stora katastrofen” som föregick det ensidiga utropandet av staten Israel 1948. Dagens Israel är byggt på ruinerna av palestinska hem, byar och städer.

Sedan Oslo-avtalet 1993 har de olagliga judiska bosättningarna fördubblats på Västbanken som styckas sönder av en mur som är dubbelt så hög och tre gånger så lång som Berlinmuren. Muren utökar och befäster apartheidsystemet i hela Israel/Palestina och skapar förutsättningar för en ny våg av etnisk rensning. Ett syfte med Muren är att försvåra framtida samlevnad mellan judar och palestinier. De palestinska enklaverna utgör tio procent av det ursprungliga Palestinamandatet och genomkorsas av motorvägar som betjänar de befästa bosättningarna. Palestinier på Västbanken hänvisas till andra vägar som spärras av hundratals militära checkpoints. Palestinskt liv i alla dess former stryps och en livskraftig palestinsk stat är knappast längre möjlig. Vem kan på allvar tro att allt detta är ett tillfälligt arrangemang i syfte att bekämpa ”den palestinska terrorismen”? Jämförelsen med det tidigare Sydafrika utfaller till Israels nackdel i så gott som alla avseenden.

När Israels landsfader Ben Gurion höll sitt tal i Knesset 1956, på Suezkrigets tredje dag, sa han att det egentliga syftet med kriget är ”att återupprätta David och Salomos rike med sina bibliska gränser”. Spontant reste sig då medlemmarna i Knesset och sjöng den israeliska nationalsången. Premiärminister Golda Meir förklarade i ett uttalande 1976 varför inga gränser skrevs in i Israels självständighetsförklaring: ”Gränserna går där det finns judar som bosätter sig. Det är inte linjer på en karta”.En ohelig krigsallians?

Israel skulle inte överleva en dag som judisk apartheidstat utan det ekonomiska och politiska stödet från dagens enda supermakt. Bakom USAs och Israels gemensamma krigsstrategi finns en rad centrala dokument från sinsemellan förbundna ”think tanks”. Dessa består av ett begränsat antal proisraeliska hökar och företrädare för den kristna extremhögern - ”neocons”. Denna allians upphör den dag det amerikanska folket kräver att Israel skall behandlas som alla andra stater, eller när den amerikanska storfinansen önskar ”normalisera” sina relationer till regimerna i arabvärlden. En diskussion om att irakkriget främst gynnar Israels säkerhet, då Irak inte utgjorde något hot mot USA, förs i dag i USA. Det finns också motsättningar i frågan mellan FBI, CIA, Pentagon och tjänstemän i Vita Huset.

Ett viktigt centralt dokument är ”Clean break” som överlämnades till Israels dåvarande premiärminister Netanyahu 1996. Målet är att slå sönder Irak och neutralisera Syrien, en precisering av tidigare planer på att göra om Mellanösterns karta. Dokumentet hävdar att en fredsprocess undergräver Israels legitimitet och leder till bestående förlamning.

PNAC – projekt för världsherravälde

Ytterligare ett centralt dokument är ”The Project for a New American Century” (PNAC) som skrevs år 2000 till Bushadministrationens blivande ledare. Där sägs bland annat ”Sedan flera årtionden har USA önskat spela en mer permanent roll i Persiska vikens regionala säkerhet. Medan den olösta konflikten i Irak kan ge ett omedelbart rättfärdigande, är nödvändigheten av en avsevärd amerikansk närvaro i Golfen ett intresse som vida överstiger problemen med Saddam Husseins regim”.

När det israeliska arbetarpartiets förgrundsfigur Simon Peres intervjuades på TV efter Bagdads intagande, hävdade han ivrigt att nu måste ”vi” gå vidare och ta Teheran. Israeliskt stridsflyg utför sedan länge spaning vid Turkiets gräns mot Iran, som står närmast i tur. USAs krigsmakt stoppades dock av den irakiska motståndskampen, trots israelisk utbildning i stadskrigföring och medhjälp av specialförband. Flera stora terrordåd mot etniska/religiösa grupper saknar adressat, syftar uppenbart att splittra motståndet mot ockupationen och pekar därför mot CIA och Mossad.

För USAs del handlar projektet om världsherravälde dels om att säkra oljan - där Afghanistan intar en central geopolitisk roll, med Natolandet Turkiet som nordlig flank och Israel som västlig - dels om att förhindra att Ryssland och Kina blir konkurrerande stormakter. För Israels del handlar det om att befästa och förstärka sin dominerande roll i arabvärlden. Täckmanteln för denna supermaktsstrategi är det fabricerade hotet från ”terrorismen”. I dess kölvatten åsidosätts och missbrukas FN och internationell rätt ignoreras. Terrordåden den 11 september 2001 kom att bli den förevändning som behövdes för att i stor skala förverkliga den tidigare framtagna doktrinen ”Det nya amerikanska århundradet”. 11/9 - i vems intresse och på vems uppdrag, är frågor som väntar på svar.


Lasse Wilhelmson är författare till ”Demokrati eller folkmord” i SVD Brännpunkt den 3 juni 2003 och medförfattare till ”Isolera apartheidstaten Israel” i DN Kultur den 30 juni 2004.

Litteratur: ”Bushs okända värld” av Eric Laurent 2003; ”Blommor i Galiléen” av Israel Shamir 2003; ”CIA och 11 september” av Andreas von Bulow 2004, samtliga Alhambra Förlag. Intervju av Sköld Peter Matthis (grundare av Vietnamrörelsen, nu aktiv i Nätverket mot krig), samt artiklar om motståndskampen i Irak och om ”Israel och sionismen”, samtliga i Folket i Bild nr. 6/7 2004.

Följande lagar, administrativa bestämmelser och religiösa påbud beskriver i huvudsak det judiska apartheidsystemet:

1. Lagen om återvändande innebär att judar i hela världen har rätt att omedelbart invandra och bli israeliska medborgare, samtidigt som cirka 800 000 (nu 4 milj) fördrivna palestinier förvägras rätt att återvända till nuvarande Israel i strid med internationell rätt och sedvänja.

2. Författningslagen 1985 och Party Law 1992 innebär att inget parti som i sitt program öppet motsätter sig principen om en ”judisk stat”, eller söker få denna princip ändrad med demokratiska medel, tillåts delta i valen till Knesset.

3. Icke-judiska medborgare i Israel kan inte förvärva statsägd mark, varav merparten utgör stöldgods från tidigare fördrivna palestinier.

4. Ett stort antal arabiska byar i Israel har inte legal status som bosättningsorter och saknar därmed tillgång till allmän service såsom energi och vatten.

5. Israeliska ID-kort anger etnicitet och israeliska inrikesdepartementet har beslutat att inte erkänna någon ”israelisk nationalitet” härvidlag.

6. Judar kan inte gifta sig med icke-judar i Israel.

7. Arabiska israeler får inte göra värnplikt (med få undantag), vilket medför diskriminering avseende sociala förmåner, studier mm.

Nadia sa...

En bok att låna eller köpa när den ges ut.
“Palestine: Peace Not Apartheid,”
"Carter’s book is being published by Simon & Schuster and is slated for release November 14. In an advanced draft copy of the work, obtained by the Forward, the former president asserts that Israel’s current policies in the Palestinian territories constitute “a system of apartheid, with two peoples occupying the same land but completely separated from each other, with Israelis totally dominant and suppressing violence by depriving Palestinians of their basic human rights.” He argues that Israel’s settlement policy is principally to blame for the failure of peace initiatives in the Middle East."

JB Josefsson sa...

"Idag har vi kunnat se tv-bilder som visar israeliska soldater skjuta prick på flyende palestinier"...slut citat.

Märkligt att du Ali aldrig känner dig indignerad när en religiös islamistisk generaldåre spränger sig själv och oskyldiga, kvinnor som barn i luften? På ngt outgrundligt sätt tjänar de kanske den kommunistiska revolutionen? Eller också är du närmast religiöst fanatisk i enfaldigt USA-hat.
När paletinierna inte mördar judar, mördar de varandra. Ett vilselett folk av sina korrupta politiker. De är till del en samling banditgäng beväpnade till tänderna som till sist tar ihjäl sig själva.
Sen sluta med allt faschistbjävs. Judarna om några har alla skäl i världen att springa runt med dynamit kring magen. Fråga dig istället varför dom inte gör det.

Anonym sa...

Jag gillar Liberman lika lite som jag gillar Ohly, men du missar att nämna att han omedelbart fick mothugg angående Tjetjenien.

Jag undrar hur många inlägg du har skrivit och fördömt palestinska Hamas-predikningar om att judar är om AIDS och ska utrotas? Eller om Ahmadinejads hot om folkmord mot Israel.

- Aldrig.

Sedan väcker ju ovanstående också frågan varför man aldrig hör dig protestera mot Rysslands kampanj i Tjetjenien. Är palestinier mer värda än tjetjener enligt dig?

Det är alltid lika roligt att se hur palestinakramarna och hamas-groupies struttar runt här som yra höns, för att sprätta skit på Israel. Helt utan fakta eller konsekvens.

JB Josefsson sa...

Ja, plakatvänstern är totalgalen likt en samling fjortisar med pubesbesvär.

Rekommenderas; snuttefilt med Che´s bild på, palestinaschal förstås, gosedjur och napp. En jättestor lugnande valium och lite högläsning ur sagoboken "Das Kapital" till natten och ni somnar strax.
P.S. Glöm inte att ta på en torr ny blöja.

Anonym sa...

Till alla som påstår att Israel är apartheid. Judar, araber, druser och kurder har lika rättigheter inom Israel. Att palestinierna inte har beror ju på att dom bor utanför Israel. Är Sverige apartheid för att danskarna inte har rösträtt i Sverige?

Anonym sa...

till alla här inne: kopernikus ringde. solen kretsar tydligen inte runt sverige. så softa ner några varv och ställ er själva frågorna: var finns makten, vem har makten? svenskar är dåliga på att se var makten finns...

en sak till... antisemitism är rasism för de som inte visste det.

Anonym sa...

"venezuelanyheter.blogspot.com said...

Dagen kommer, de skyldiga kommer att straffas."

Och detta på sedvanligt socialistiskt manér med skenrättegångar, avrättningar, progromer, koncentrationsläger och tvångsförflyttningar?

JB Josefsson sa...

Undrar när min galne "stalker" lyckas sno mitt id igen på nätet? Sover du ditt jävla psykfall eller läser du i sagoboken??????

JB Josefsson sa...

Alla vet nog vem som har flest möjligheter att stjäla id. Därmed inget sagt och ingen utpekad.

JB Josefsson sa...

JAG ÄR INTE PSYKSJUK!!!!!!!!!

JB Josefsson sa...

Well,..., så valium, godnattsaga o snuttefilt bet inte ordentligt idag! Pröva rohypnol för omväxlings skull. Glöm för guds skull inte nattblöjan.

Nadia sa...

Aparthied i Sydafrika är idag historia så kommer de att bli med aparthiedstaten Israel också.

JB Josefsson sa...

Aparthied i Israel finns inte, så vad är ditt problem?
En liten nation som ständigt utsätts för offentliga tydliga hot om förintelse, skall dom bara lägga sig ner och dö?

Förintelse till trots är judarna den mest framgångsrika etniska folkgruppen i modern historia.
Är det detta som väcker anstöt hos gnällvänstern och/heller är det bara avund?

Räkna Nobelpristagare, musiker, författare m m och du inser de är oändligt kraftigt överrepresenterade till sin mycket ringa del av världens befolkning.

Ni vänsterns antisemiter borde åtminstone tänka på ert historiska arv! Vem var Kalle Marx egentligen? Jude eller inte jude?

JB Josefsson sa...

Du min falske namne, har sömnmedlet äntligen bitit? Sov sött min vän.
12 patetiska inlägg på min blogg säger allt om din person. Psykvården är eftersatt och i princip nedlagd i de flesta regioner. Tyvärr får du inte mycket hjälp.

Nadia sa...

I israel är olika lagar för palestiner och judar det är apartheid. På samma sätt som det var aparthied i Sydafrika när de vär olika lagar för vita, svart och färgade.

Israel ÄR en apartheid stat.

Anonym sa...

Nadia,
Nej, i Israel råder samma lagar för alla.

I den arabiska världen är det dock strafflindring för en man som hedersmördar en familjemedlem. Där råder könsapartheid.

polhem sa...

"...och "Micke" är synonym med Polhem och hela den förvirrade högerflocken här på bloggen. "

-Nej jag och Micke ar olika manniskor, jag ar inte heller hoger.

"Den som skrivit den post som du svarat på har snott sin signatur från en liberal som brukar posta som Polhem och sen fyllt inlägget med smörja för att misskreditera denne och för att på så sätt tjäna världsrevolutionen."

-Det stammer. Jag skrev inte den posten.
Det borjar bli vanligt har att en del debattorer far slut pa argument om Apartheid och judar, da stjal de istallet sina "motstandares" namn och hittar pa en massa skit.

Jag ar inte heller varken Pro-israelisk eller Pro-Hamas.
Daremot skulle jag inte ha nagot emot lite nyans i debatten.
Apartheid this and Apartheid that.
Att kapa politiskt laddade ord och sen applicera de pa sina motstandares beteende for eran sak inte framat.

Anonym sa...

"I den arabiska världen är det dock strafflindring för en man som hedersmördar en familjemedlem."

... och i den västerländska världen är det strafflindring för alla vita män som våldtar kvinnor. nio av tio fälls aldrig.

Nadia sa...

till anon 12.49. Jag litar på att människor som tar reda på information själva inser snabbt tydligt och klart vilka likheter vi har mellan fd aparthiedsystemet i Sydafrika och nuvarnade Israel. Med andra ord Israel är en aparthied stat.

Som sagt en bok att se fram emot att läsa eller låna när den kommer ut i november.
“Palestine: Peace Not Apartheid,”
"Carter’s book is being published by Simon & Schuster and is slated for release November 14. In an advanced draft copy of the work, obtained by the Forward, the former president asserts that Israel’s current policies in the Palestinian territories constitute “a system of apartheid, with two peoples occupying the same land but completely separated from each other, with Israelis totally dominant and suppressing violence by depriving Palestinians of their basic human rights.” He argues that Israel’s settlement policy is principally to blame for the failure of peace initiatives in the Middle East."

http://64.233.183.104/search?q=cache:Jm_xRJS54LoJ:www.palestinecampaign.org/pdf/ronnie_kasrils.pdf+ADDRESS+BY+Ronnie+Kasrils+MP,+Minister+of+Water+Affairs+and+Forestry,+South+Africa&hl=sv&gl=se&ct=clnk&cd=1
ADDRESS BY Ronnie Kasrils minister in South Africa
We in SA know about racial oppression.
We fought it and defeated it because it was unjust
We fought it to be free to rebuild our country
Yet let me declare without hyperbole that the violence of the apartheid regime, as inhuman as it
was, “was a picnic” (in the words of Archbishop Desmond Tutu) in comparison with the utter
brutality of Israel’s occupation of Palestine.
I refer to the whole of Biblical Palestine from which Palestinian Arabs have been driven or are
struggling to survive from the 1948 ethnic cleansing to the violence in the occupied West Bank
and Gaza today.
We did not see tanks with guns blazing protecting armoured bulldozers reducing homes and
bones to dust.
We did not see helicopter gunships “taking out” militants with their families, children and their
homes with calculated precision!
In South Africa we did not see the destruction by bombing of apartment blocks such as Rafah in
the Gaza Strip where children were sleeping. We did not see town centres such as Jenin and
Ramallah razed to the ground reminiscent of the bloody suppression of the Jewish uprising in
the Warsaw Ghetto during the Second World War... läs mer på ovanstående länk

Anonym sa...

En demokrati där alla har samma rättigheter och skyldigheter (Israel) kan per definition inte vara en apartheidstat.

Däremot är den palestinska myndigheten på många sätt en apartheidstat:

- hur många judar tillåts röra sig i en palestinsk stad utan att mördas?
- hur många synagogor finns det i Ramallah?
- hur många palestinska kvinnor har hedersmördats?
- hur stora är rättigheterna för icke-muslimska församlingar?
- hur många kristna har mördats, diskriminerats och trakasserats i den palestinska myndigheten?
- hur ser rättigheterna ut för icke-muslimer i den religiösa teokratin under Hamas?

Anonym sa...

Hur kan en icke-existerande stat, en serie ockuperade/belägrade flyktingläger vara en apharteidstat?

Anonym sa...

"Judarna om några har alla skäl i världen att springa runt med dynamit kring magen. Fråga dig istället varför dom inte gör det."

För att USA köper stridsvagnar, attackhelikoptrar och bombflygplan åt dem?

Anonym sa...

Varför gjorde inte judarna det i Ryssland, Tyskland, Polen, Ukraina, Tjeckien, Ungern, Vitryssland och alla andra ställen där de varit förtryckta, mördade och hånade?

Anonym sa...

"Varför gjorde inte judarna det i Ryssland, Tyskland, Polen, Ukraina, Tjeckien, Ungern, Vitryssland och alla andra ställen där de varit förtryckta, mördade och hånade?"

De var väl upptagna med annan sorts terrorism.

Nadia sa...

Zionisktiska grupper startade med bilbomber i Palestina. Bomber mot oskyldiga och mot den Britiska okupationen. De sågs som en ligetim frihetskapm.

Har även läst en bok skriven av Naeim Giladi en Irakisk jude och där går han in på hur underjordiska zionistiska grupper i Irak hotade och bombade sina egna för att få en flyktvåg till Israel. Han var med i en sådan grupp.

Jonas sa...

Jisses så naiva och verklighetsfrämmande ni är.

Det finns så mycket att motargumentera er med men ska eg inte slösa tid på er. En sak ska sägas dock;

När är "Gaza" inte "ockuperat" enligt er? T.o.m, när Israel lämnade Gaza fortsätter er hetspropaganda och fortfarande hävdar ni ockupation. Säger det inte er något om er själva?