torsdag, november 23, 2006

Kan en tvål buklanda?

Flammans Aron Etzler presenterar en exklusiv intervju med Göran Persson. Mycket intressant och extraordinärt rolig.
– Ni har redaktionen i Kiruna?
Nej den är i Stockholm, flyttade ner 1987.
– Det är ett jävla svek… (skratt) Ja, men det får man ju säga. Den heter ju för fan Norrskensflamman. Det är ju fel det här. Det är dumt!
Fram träder en beräknande öppenhjärtig och självkritisk Persson på gott humör. Bedömningarna av de taktiska misslyckandena i valrörelsen är välfunna, och kanske pekar funderingarna om framtidens frågor åt rätt håll, men den egentligen frågan, om huruvida de som ska finna svaren har förutsättningar att göra det, kvarstår. Nåväl: läs intervjun!

Och apropå medieläget, som berörs i intervjun, skriver Etzler en bra ledarkrönika i samma nummer:
Martin Lindblom, LO-Tidningens chefredaktör, föreslog en nättidning med opinionsjournalistisk. Eric Sundström, redaktör för Aktuellt i Politiken, bloggar med anknytning till gräsrotsaktivism. Det är – beklagar – kompletta nonsenssvar. Möjligen är det så, som Göran Persson påstår, att folk läser tidningen via internet om 20 år. Vid det laget existerar inte socialdemokratin om utvecklingen fortsätter åt samma håll, i samma takt.

5 kommentarer:

Anonym sa...

"– En Etzler – från Bromma, säger han långsamt. Det är fan inte bra, alltså... Det är ingen miljö som fostrat några klasskämpar."

Det här är ju ett lysande citat. :-)

Peter Björkman sa...

Riktigt spirituellt det här och Perssons kommentarer är fina!! Riktigt rolig läsning!

Fler klasskämpar i Vingåker än i Bromma? Det är inte omöjligt....

Anonym sa...

Ali, hsb (han som bestámmer) á pávág ur politiken nu... dags att bórja kritisera honom istállet for att smóra.

Anonym sa...

Om inte (v) börjar ta striden om a-kassan så kommer hela den nuvarande opinionsströmmen åt vänster att gå till sossarna!
Vad håller (v) på med? Varför mobiliserar inte partiet mot a-kasse försämringen?
Sitter och gullar med Göran Persson istället?

Anonym sa...

Kanske därför att (v) insett att de så kallade försämringar som regeringen vill införa inte är värre än dem som verkligen nu finns. Skulle dem opponera sig för mycket kanske regeringen väljer att strunta i sina "försämringar" och istället använda dem som redan finns. Då skulle det framkomma alldeles för tydligt hur (v) stött en (s) regering som i sin tur infört de nuvarande reglerna. Sug på den.