söndag, november 05, 2006

Permanent jaktsäsong

Rapporteringen om Israels framfart i Gaza är som vanligt chockerande urskuldande i svenska medier, med en dagordning som kunnat sättas av vår tids ”liberaler". Flamman skrev om det övergripande problemet i veckans ledare:
Det är uppenbart att ingen skulle acceptera att en misstänkt brottsling i Stockholm eller Örkelljunga blir nedskjuten av en statlig prickskytt, i stället för gripen, åtalad och dömd. Men när det gäller palestinier accepteras det av en tyst omvärld.
Jinge skriver om samma sak med den senaste rapporteringen som konkret exempel. När till exempel Ekot för vidare den israeliska militärens uppgifter om att man dödat ”medlemmar av Hamas” är det underförstått att det därmed är mer OK. Är det rimligt att man skjuter ihjäl folk för att de är medlemmar i en politisk organisation man ogillar – i det här fallet palestiniernas regeringsparti? Och vilken sorts människosyn underblåser en sådan rapportering här hemma?

21 kommentarer:

Joe sa...

Jag tror det kan ha att göra med distansen. Genomsnittssvensken bryr sig lika lite om detta, som hon skulle göra om det inträffade i USA, Grekland eller Kina. Du måste ju själv fatta att det är enklare att relatera till händelsen om det inträffar i Stockholm?

Vad som är den verkliga katastrofen är folkmordet i Sudan, som över huvud taget inte nämns i svenska medier. DÄR, kan man klaga. Ja fy fan.

Edvin Ala(m) sa...

Joe

Svenska medier har bevakat om problemen i Sudan, men det är så jäkla segt att FN länder väntar med att det ska bli folkmord för att kunna göra något åt problemet (folkrätten alltså).

Dessutom har den sudanesiska regeringen sagt att man inte kan garantera hjälparbetarnas säkerhet ifall FN trupper sätts in i landet. Dock vill de inte ens ha några FN trupper alls i landet.

Så fram tills att det börjar bli ett klart folkmord så får USA skrika medan andra länder sitter och rullar på tummarna

Anonym sa...

Har följt den här utmärkta bloggen, och de många gånger fullkomligt vidriga kommentarerna till inläggen, på håll ett tag.

Kommentarerna som tar Israels massmord på araber i aktivt försvar bekräftar det som Ali Esbati påpekar, nämligen att en kärnfråga i Israel-Palestina konflikten är den israeliska statens rasistiska karaktär.

De här två kommentarerna här uppe är också typiska. Esbati skriver om ett ständigt pågående övergrepp. Israelförsvararna börjar snacka om Sudan istället. De bryr sig inte om någotdera.

-Armin

Anonym sa...

Sedan 2005 har fler palestinier mördats utav palestinier än israelerna. Enligt er logik begår alltså palestinierna folkmord på sig själva. Eller?

Detta enligt Palestinian Human Rights Monotoring Group.

http://www.phrmg.org/pressrelease/2005/December%2030%20Brothers%20Against%20Brothers.htm

- Gabriel

Edvin Ala(m) sa...

Anonymous said...
12:48 PM

Jag svarade nämligen på Joes inlägg om att Sudanfrågan inte lyfts upp så mycket i media.

JB Josefsson sa...

En kanske något mer nyanserad syn på paletstina frågan.

http://www.svd.se/brannpunkt

De har ju sitt land och sin stat, varför börjar de inte bygga sin nation istället för att skicka raketer kors och tvärs?

Som tidigare sagt, det är en samling religösa banditer och tillika ett rövarpack beväpnat till tänderna. Make peace and there will be peace

Mika sa...

Ali, när du ändå har aktiverat moderationen kan du väl rensa bort de värsta sionazi-galningarna som Josefson & Co? Vad f-n är det för mening med att behöva vada igenom deras sjukligheter så fort ett inlägg handlar om apartheidstaten Israel?

När det gäller själva sakfrågan kan man ju föreställa sig ett liknande apartheidsystem med utomrättsliga avrättningar även här och inom bankirunionen €U redan existerar och jag tänker givetvis på Carlo Giuliani Hannes Westberg och en hel radda journalister som skjutits mördats och skottskadats för att ha demonstrerat mot eller försökt dokumentera en allt mer repressiv och paranoid superstat.

Lägg till detta de sk. "terrorattackerna" som plötsligt uppstår när USA/Israel kräver mer kanonmat från €U till sina ockupationer i mellanöstern och Lononpolisens avrättningar av oskyldiga och en ständigt växande kontrollapparat så är vi inte långt ifrån...

Anonym sa...

Joe skrev:
"Jag tror det kan ha att göra med distansen. Genomsnittssvensken bryr sig lika lite om detta, som hon skulle göra om det inträffade i USA, Grekland eller Kina. Du måste ju själv fatta att det är enklare att relatera till händelsen om det inträffar i Stockholm?"

Jaja, typ som med World Trade Center-attacken då.

Anonym sa...

Ali, kan du inte refusera vartannat av mikas inlägg dels för att se om mika ropar vidare på censur, dels för att se om mika självantänder?

Christian BK Aasvestad sa...

Jag har svårt att förstå varför folk uppröras så mycket över Israels riktade attentat. Det handlar inte om att en stat avrättar en brottsling utan lov och dom, det handlar om att en stat i krig attackerar motståndarens militära styrkar!

Hamas är trots allt inte enbart en politisk rörelse, Hamas är lika mycket en militär styrka.

Givetvis är det "mer ok" att döda medlemmar av Hamas militära gren än att döda sivila, på samma sätt som det är mer ok att Hamas attackerar israeliska militärposteringar än att dom skickar självmordsbombare till kollektivtransport och diskotek i Tel Aviv och Jerusalem.

Anonym sa...

JB Josefsson skrev:

Som tidigare sagt, det är en samling religösa banditer och tillika ett rövarpack beväpnat till tänderna.

du är en mycket bra representant för israelvännerna. en skitstövel till rasist som tillåts härja fritt av de egna.
det finns väldigt många av din sort på nätet. eller är ni kanske en och samma person?
go home med dig.

ling sa...

Anonym 5:45 PM

"du är en mycket bra representant för israelvännerna. en skitstövel till rasist som tillåts härja fritt av de egna."

Vad är inte du då när du säger att alla israelvänner är rasister?

Nu förstår jag varför folk blir så upprörda när man hellre väljer Israels sida än palestiniernas. De tänker direkt att man är en arabhatande kallblodig människa.

Anonym sa...

Den nya informationen publicerad av Palestinian Human Rights Watch är av unik karaktär sedan det visar att fler palestinier mördas av palestinier än israeler. Till alla som gapat om Israels folkmord på palestinierna kommer därför döljdriktligen en enkel fråga:

Begår palestinierna folkmord på sig själva?

JB Josefsson sa...

Mika,vem du nu är, många namnen, kanske bara ändå en liten ynklig fis i rymden.

Är du fullständigt hjärntvättad eller bara hjärndöd? Jag är väl för helvete inte en sionnazist. I motsats till dig omfattar jag INGEN total ideologi eller eljest religiös dito som galningarna i mellanöstern. Dessbättre är dessa muslimer få men har fått för stort utrymme i politik, media o debatt. Faktiskt en slående paralell med tokvänstern.

Du snackar om paranoid superstat! Kan du i din galenskap tänka vilken stat i historien som bäst förtjänar detta epitet?
Läs för helvete historieboken som omväxlings skull och lägg för en stund "Das Kapital" åt sidan.

Anonym sa...

En oerhört intressant video för Ali Esbati och hans änhängare som blint påstår att Israel mördar FN- personal:

http://www.youtube.com/watch?v=sRmYYSp0-B8

Enjoy!

alandalus sa...

ling

En intoleransundersökning från forum för levande historia har visat att Israelsympasitörer hyser 5,30 gånger så stor intolerans mot muslimer än vad neutrala sympasitörer gör. Om man jämför Israelsympasitörer med Palestinasympasitörer så hamnar siffran så högt som 9,33.

Naturligtvis är intolerans svårt att kvantifiera, men det förvånar mig inte åt vilket håll resultaten pekar. Jag inte kan se någon rationell anledning att stödja en av världens starkaste militärmakter mot ett förtryckt och ockuperat folk. Bland kommentarerna på denna blogg får man bekräftat att det ofta är folk negativt inställda till islam och araber som tar ut sin ilska på palestinierna.

Anonymous 1:05

Fel. DN har tidigare publicerat dessa falska uppgifter, men tagit tillbaks dem (se Jinges bloggpost här). Siffrorna från Palestinian Human Rights Monitoring Group finnes du här.

Anonym sa...

Är det dåligt att vara intolerant mot muslimskt mång-gifte med köpta tonårsfruar, kvinnoförtryck eftersom det är brott mot islam att säga emot sin man, stena kvinnor som straff för att de blivit våldtagna och liknande?

Ling sa...

"En oerhört intressant video för Ali Esbati och hans änhängare som blint påstår att Israel mördar FN- personal"

Tyvärr så händer detta nästan jämt...
Som t.ex när en släkting till mig var ute i Israel med sin grupp och blev omringade av ett antal araber med yxor och liknande. De skjöt några varningsskott upp i luften och kastade några chockgranater. Ett nyhetsteam hörde skotten och kom dit. Samtidigt kom en arabisk pojke som hade ramlat och slagit sig en bit ifrån till stället. Araberna tog upp honom framför tv-kamerorna och visade upp honom och sade "kolla vad israelerna gör, går på oskyldiga barn, kolla!"

Anonym sa...

Här är ett exempel på när Israel mördar oskyldiga barn. De skjuter en raket rakt in i en folkmassa och hävdar att bara \"terrorister\" dog. Bilderna visar vilka Israel anser vara terrorister:

http://www.youtube.com/watch?v=Qlm1pLw-NUw&NR

Anonym sa...

Borgarna/sionisterna i den här tråden visar på ett utmärkt sätt upp hela vidden av deras sjuka tankevärld.

Kontentan är det är rätt att mörda muslimer/araber, för dom har inget människovärde, israel/väst kan själva avgöra när de vill bestämma sig för tt de befinner sig i "krig" och bomba, massakrerar och tortera andra människor.

Anonym sa...

Sluta lägga ord i munnen på mig. Ta en sakdebatt istället. Förstår att du hatar oss oppositionella om du lägger till sådana vidriga egenskaper på oss. Som tur är stämmer inte din världsbild, inte på mig i alla fall.

FÖR EN RÄTTVIS TVÅSTATSLÖSNING PÅ ISRAEL/PALESTINA KONFLIKEN!