söndag, november 05, 2006

Demokratispridningen fortsätter

Bush-administrationen vill att de människor som kidnappas runt om i världen och utan vare sig bevis eller domstolsförhandlingar på obestämd tid hålls i hemliga fängelsehålor i vänligt sinnade länder, efter eventuellt frigivning ska förbjudas att berätta om de tortyrmetoder – kallade ”alternativa förhörstekniker” – som CIA använt för att få dem att ”erkänna” olika saker. Även för sina advokater, när de fått tillgång till sådana.

Den fantastiska motivering som producerats av terroradministratörerna är att ”den nationella säkerheten” skulle hotas om ”terrorister kunde använda informationen för att lära ut kontraförhörstekniker”! Som att hålla andan när man utsätts för medeltida vattentortyr?

Juridikprofessorn Joseph Margulies säger det ganska bra:
Kafka-esque doesn't do it justice. This is 'Alice in Wonderland.'
Bilden här uppe är från Camp Nama i Irak, där specialtrupper bland annat använde fångar som måltavlor för ”lekar” med paintballgevär. Utropet ”No Blood. No Foul” refererar till en spridd uppfattning att inga påföljder skulle bli aktuella vid tortyr av fångar, om den inte ledde till blodutgjutelse.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Undra vad bombhögern, a.k.a Bushälskarna har att säga om det här. Nonsens som vanligt eller?

/Ryan

Klas sa...

Jag vill bara tipsa om att du kan få gratis statistik på besökarna genom Google analytics (www.google.com/analytics). Du kan dessutom få IP-adresser på folk, vilket kanske kan komma till användning om det är någon som skriver saker som polisen kanske borde få reda på...

Angående ditt inlägg, så tycker jag att det läskiga är att det idag är legitimt att hetsa mot muslimer, där vissa anser att det finns någon dold agenda hos världens muslimer. På aftonbladet har Guillo en vass replik på en tokig debattartikel i DN: Guillos artikel och artikeln Guillo kritiserar

Mattias Ericson sa...

Bushadministrationen är inte bara läbbig, den är otäck oxå. Men för alla som trodde på sånt som en moraliskt hög arme får man väl för allt i världen hoppas att de ändrat sig nu. Det borde bli mycket proteser mot kommande krig, för den som stöder ett krig nu visar även öppet att man stöder tortyr. Det tror jag många inte var medveten om att de stödde förra gången.

/Mattias Ericson

Kerstin sa...

Och efter domen mot Saddam är dags för rättegång mot Bush & Co för brott mot mänskligheten. Vidrigare politiker har USA nog aldrig haft, och Västvärlden inte sett på över 60 år.

Anonym sa...

tips till alla härinne: antirasism.se

Anonym sa...

Bush-administrationen består av djupt djupt sjuka och störda personer.
Torterare och massmördare och svenska borgarna tycker självklart dom är yummy.

polhem sa...

"Och efter domen mot Saddam är dags för rättegång mot Bush & Co för brott mot mänskligheten. Vidrigare politiker har USA nog aldrig haft, och Västvärlden inte sett på över 60 år."

-Jag mistanker att Dr Kissinger kan ta hem den titeln for det foregaende arhundradet i varje fall.
Angaende Esbatis inlagg:
Jag ar valdigt valdigt nyfiken pa hur Bush&Co tror att de skall kunna se till att denna "tystnadsplikt" efterfoljs?
Det ar nog inte manga som tvivlar pa att Bush ar helt fran vettet ens i USA och det kommer synas pa valet nu.

olydig sa...

Lisbeth Lindeborgs djupt rasistiska artikel på DN Debatt, som Klas hänvisar till, är knappast ett misstag i arbetet från DN's sida heller. 26:e november 2003 skrev journalisten Magnus Karaveli en debattartikel som osar nazistisk retorik, som elegant plockades isär av religionshistorikern Mattias Gardell

Hetsen mot muslimer idag tycks vara lika rumsren som hetsen mot judar på 30-talet.

polhem sa...

"Lisbeth Lindeborgs djupt rasistiska artikel på DN Debatt, som Klas hänvisar till"

-Det finns inget rasistiskt med den artikeln. bara for att du inte haller med henne (vilket jag inte heller gor) sa betyder det inte att hon ar "rasistisk". Det kan handa att hon ar forvirrad och paranoid men Muslimer ar inte ens en ras.
Att kalla alla som kritiserar Islam for "islamofober" ar ocksa det fel. Man maste kunna fora en oppen debatt..

Det finns ju bevisligen extremistiska element inom den muslimska kulturen i Europa. Att blankt forneka detta och att kalla de som tar upp problemet for rasister kommer bara ge legitimitet till idioter som Sverigedemokraterna och hon som skrev artikeln.