söndag, november 19, 2006

Ung Vänstermedlem misshandlad med flaska av bosättare

Tove Liljeholm blev igår angripen av israeliska bosättare när hon tillsammans med andra aktiva i ISM, International Solidarity Movement, hjälpte palestinska skolbarn att passera genom en checkpoint i Hebron. Den rasistiska staten Israel försvårar och förstör som bekant systematiskt palestiniernas vardagsliv, bland annat genom särskilda trakasserier mot skolbarn och studenter. ISM hjälper till att genom internationell närvaro minska de godtyckliga trakasserina. Det var en sådan hjälpaktion som Tove och andra ISM-aktiva deltog i. Hon och hennes kamrater konfronterades av ett antal bosättare som ropade slagordet “Vi dödade Jesus, vi ska döda er också”, på hebreiska. Tove fick en tom flaska i ansiktet vilket orsakade blödningar och en käkfraktur. Först då ingrep de israeliska soldaterna vid checkpointen, för att, som händelsen beskrivs av ISM-aktivisterna förmedla budskapet “ok… that’s enough guys...”

Läs mer i pressmeddelande från Ung Vänster, och på ISM:s blogg.

Fundera gärna på hur de officiella reaktionerna hade blivit om svenska solidaritetsarbetare hade angripits på detta av religiösa våldsfanatiker i något annat land än “Mellanösterns enda demokrati”.

21 kommentarer:

Ryan sa...

Det förvånar mig knappast, min syster har varit nere som ISM aktivist och har själv sett bosättarnas brutalitet som medierna sällan(aldrig) avspeglar.

Se bara på Rachel Corrie en amerikansk student, som blev överkörd av en bulldozer, två gånger. Fallet förklarades från israeliskt håll att föraren inte såg henne eller den orangea reflexa väst hon hade på sig flera meter framför föraren, skrikande med en megafon i handen. Föraren måste ha haft väldigt svårt att se henne när han först körde över henne med bulldozern som var stor som ett hus, och sedan backa för att köra över henne igen. Antagligen för att försäkra att de resterande få benen i kroppen på henne som inte krossades, verkligen skulle göra det andra gången.

Tänk om det skulle varit er egen syster.

No sa...

Det är för mig svårt att förstå vad som driver folk till engagemang.

Ling sa...

"Fundera gärna på hur de officiella reaktionerna hade blivit om svenska solidaritetsarbetare hade angripits på detta av religiösa våldsfanatiker i något annat land än “Mellanösterns enda demokrati”."

Undrar om det ens hade fått finnas några solidaritetsarbetare i något av Mellanösterns andra jättebra fungerande länder.

Anonym sa...

http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?Artikel=1044616

Anonym sa...

men det är inte svårt att förstå vad som driver folk till extremism, fundamentalism och terrorism

Anonym sa...

Se också Toves blogg palestinatur.blogspot.com och hennes kamrat Seluah blogg seluah.blogspot.com

Peter Björkman sa...

Tja. Det motsatta kan ju också vara svårt att förstå. Vad det är som driver oss att INTE engagera oss.

Mika sa...

Det är väldigt enkelt att köra över ett levande utropstecken två gånger eller hur många gånger som helst om man, som vi har varit inne på förut,avhumaniserar offret först. När offret för den tilltänkta avrättningen inte har något människovärde kan de moraliska dubierna på sin höjd inskränka sig till "Well, it´s a dirty filthy job but somebody´s got to do it" eller så reagerar man inte alls.

Det är vad sionismen och den judiska rasistiska apartheidstaten handlar om. Rachel Corrie var inte av judisk börd och tillhörde inte vad man inom sionismen kallar "shabbez goj" eller "nyttiga idioter" (för den sionistiska saken) utan dess direkta motsats. Hennes liv blev därför försumbart. Inte ens i efterhand upphörde demoniseringen av hennes minst sagt självuppoffrande gärning då hennes minne ständigt trakasseras som när den mäktiga sionistiska AIPAC-lobbyn i USA ville förhindra spridandet av hennes minne genom föreställningen "My Name is Rachel Corrie".

När Israel bombar FN-posteringar utför utomrättsliga avrättningar och mördar Palestinier och Libaneser i visar den sionistiska apartheidregimen vad tillämpandet av apartheidlagarna Halakha innebär i praktiken...

Friend sa...

Mika,

Halacha är judisk religiös lag. Jämför gärna med den muslimska motsvarigheten sharia, så kommer du kanske komma till lite bättre insikt.

Här kan du läsa på lite om vad en shabbes goy är och gör så kan du bespara oss dina okunnga rasistiska utlåtanden nästa gång:

http://judaism.about.com/od/sabbathdayshabb2/f/shabbesgoy.htm

Anonym sa...

Det var en ditrest fransman som skadade Tove. Det bekräftar även Seluah på sin blogg, och det står också på ISM:s internationella hemsida. Så lugna ner er om "israeliska bosättare".

Anonym sa...

Det var en fransman Ali. Kräver korrigering innan du hetsar dina antisemitiska lärjunge skara till antijudiska våldsdåd här i SWE.

Mika sa...

Den sionistiska rasismen saknar motstycke och är avskyvärd vad du än föredrar att kalla den. Den Judiska apartheidstaten har grundmurat dem och tillämpar i praktiken dessa fascistiska lagar som skapat så många konflikter i historien och fortsätter så än i dag.

Det är heller ingen "rasistisk" hemlighet att sionister vare sig troende eller inte har en motbjudande inställning till icke-judar som bottnar i Halakha och dessa nedsättande termer om icke-judar.

Lävärt för "nyttiga idioter" eller "självhatande judar" (ickesionister):
The Shabbes Goy: A Study in Halakhic Flexibility by Jacob Katz

alandalus sa...

Jag ser att Ali använder det i media allt mer förekommande begreppet israeliska bosättare.

Det mest korrekta begreppet är dock judiska bosättare, då det bara är judar som tillåts bosätta sig i bosättningarna/kolonierna på Västbanken. De är alltså inte öppna för t.ex. israeliska araber.

mika sa...

Boktipset ovan som ett exempel på hur man kan skriva en hel avhandling i ett sådant ämne.

Alandalus visar på ett annat intressant faktum och visst är det så att det bara fanatiska sionister av judisk börd som "bosätter" ockupationerna. Ytterligare en underbar omskrivning förresten nästan som "barriär" istället för mur. "judiska ockupanter" hade varit mer passande.

Anonym sa...

Individer som Ali är ju orsonligt hatiska mot Israel. Ett maniskt, sjukligt beteende tycks det mig.

Ali m.fl. måste försöka jobba med sig själva istället. Släpp Israel och se att muslimernas katastrofala misslyckanden är deras EGET verk.

Gör som jag - ta klart avstånd från den falske profeten som lett era förfäder in i fördärvet, och finn frid i Jesus!

Friend sa...

Till Mika

Haha! Nu fattar jag...det finns i princip bara en som stavar "shabbes goj" med Z. Ahmed Rami. Gör gärna en sökning på "shabbeZ goj" på eniro.se och kolla.

Mika..jag vet inte hur jag ska säga det här...Det som skrivs på Radio Islams hemsida...det är inget du ska ta på allvar. Capiche?

Försök även leta upp en korrekt definition på ordet "sionist" är du gullig. Som du använder det nu uppfattas du bara som korkad.

Friend sa...

"Anonymous said...

Individer som Ali är ju orsonligt hatiska mot Israel. Ett maniskt, sjukligt beteende tycks det mig.

Ali m.fl. måste försöka jobba med sig själva istället. Släpp Israel och se att muslimernas katastrofala misslyckanden är deras EGET verk.

Gör som jag - ta klart avstånd från den falske profeten som lett era förfäder in i fördärvet, och finn frid i Jesus!"

Är du dum på något vis? Tror du du lurar nån att tro att du är en tokig proisrael-messianare som postar på en vänsterblogg? Väx upp.

Anonym sa...

"Det var en ditrest fransman som skadade Tove. Det bekräftar även Seluah på sin blogg, och det står också på ISM:s internationella hemsida. Så lugna ner er om "israeliska bosättare"."

Det spelar väl ingen roll vilken nationalitet du har, så länge du är jude är du välkommen till Israel och får medborgarskap där om du vill. Jätte många bosättare är ju från te.x USA men kallar sig även israel. Det vore nog rätt förvirrande om man skrev "fransk bosättare slog svensk aktivist på västbanken"

Anonym sa...

Nej, det var ingen "israelisk bosättare". På ISM:s hemsida står det att mannen skulle åka tillbaka till Frankrike.

Erik Andersson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
ted sa...

Hur som helst var den omgivande bosättarpöbeln fasligt uppspelta över det som hände, och jublade och klappade händerna och skrek ramsor så det stod härliga till..