måndag, december 04, 2006

De nyaste moderaterna

”Moderaterna anser numer att skatter kan vara ett sätt att utjämna mellan människor. Det är vi absolut emot”
Niklas Wykman, ny Muf-ordförande, i tidningen Riksdag och Departement. Wykman beskriver sig som ”liberal i bred bemärkelse”. Han har efterlyst ”mer empati i partiet”, samt mer pengar till polisen och militären.

5 kommentarer:

mia sa...

"mer empati" och mer batonger skjutglada snutar kameror och fängelser låter extremt motsägelsefullt...

Skall man bura in fattiga hemlösa och oliktänkande för att krama ihjäl dem eller?

Brandman sa...

Mia, ja, det du säger om kameror och skjutglada snutar låter ju inte så sympatiskt eller som ett uttryck för empati. Vad det har med vad Wykman sade att göra förstår jag däremot inte.
Menar du att ökade resurser till polisen måste öka polisvåldet? Då undrar jag vad din lösning är? Färre poliser?
Det är iofs inte helt dumt, men jag tror inte du menar att privata bevakningsföretag ska få ökade befogenheter?

Oskar Lindvall sa...

Åh tack som fan, nu mår jag bra igen! Har haft en så orolig känsla i magen ända sen Wykman blev vald, han såg ju ut som en riktig människa, typ nån som man skulle kunna ta en öl med. Det var en obehaglig tanke. Nu vill jag inte det längre, skönt.

Anonym sa...

Man får skilja på hjälp och utjämning. Folk som klarar sig på sin egen lön skall inte få "hjälp" (utjämning). Folk som behöver hjälp skall få hjälp.

Skatterna bör omstruktureras så att alla kan leva på sin lön. Bäst är ett grundavdrag som gör att man inte betalar inkomstskatt upp till en lön som det går att leva på. (Moms och andra konsumtionsskatter är också rätt väl tilltagna skatter, så alla bidrar ändå mer än nog till den feta staten.)

Tobias Struck sa...

Mia. Mer poliser som patrullerar parker och andra grönområden med dålig belysning nattetid skulle exempelvis hindra en del fulla idioter från att våldta, råna och nöjesmisshandla fredliga festare.

Det är ganska empatiskt att värna om fredliga människor, tycker jag. Det verkar som slöseri att bry sig om känslorna eller behoven bakom orättvis dominans, alltså dominans med hjälp av våld, stölder, förtal och bedrägerier.

Dock forskar jag själv i hur fostran kan hjälpa en människa att respektera andra människors frid. Det är klart att en fostrare behöver leva sig in i personen som fostras. Men generellt gäller att korrektur och straff behövs när vinsten med lagbrottet anses större än vinsten med passiviteten samt religiös överbyggnad saknas.

Så antingen behöver samhället mer fostran eller mer religion. Jag väljer vetenskap, kapitalism och ömsesidig respekt för individens frid och frihet - alltså poliser och straff istället för irrationell, andlig skrämseltaktik. Dock borde fängelserna var mer behavioristiskt pedagogiska.