söndag, december 31, 2006

Gott nytt år, kosmonauter!


Som redan framgått blev min bloggpaus inte längre än en tre veckor. Det gick så fort att börja igen att jag inte hann skriva något om det. Jag vill därför passa på att kombinera denna nyårshälsning till alla (nåja) läsare med ett varmt tack till alla som hörde av sig under pausen med uppmuntrande tillrop. Jag blev ärligt överraskad och lite rörd. Ett extra litet tack till de norska kamraterna – det är en ära att ha en kvalificerad läsekrets i västerled.

Några kommentarer av helt annat slag dök också upp i den korta pausen. Särskilt en bidrog till nystarten – en herre som mejlade under rubriken ”Arab?”:
Du är ju fan inte klok. Har hört mycket negativt om dig både i pressen och ifrån vänner och bekanta. Nu har jag kollat och läst lite vad du står för, och det är ju bara att hålla med. Åk hem för fan. Hoppas din paus varar för evigt, i ett arabland...
Man ville ju – för att använda ett fantastiskt äktsvenskt uttryck – inte vara den som är den. Så det var bara att bryta ihop och komma igen.

Allvarligt talat: läget är mycket mörkt. Och jag började blogga igen för att det var jobbigare att inte göra det. Man sparade visserligen tid men inte upprördhet. För bloggandet finns under 2007 inga särskilda, storslagna planer. Det får utvecklas åt det håll som livet och klasskampen kräver.

Med önskan om ett synnerligen gott nytt år – eller egentligen; om gnetig kamp där man ha möjlighet, för att det ska bli lite bättre.


Bild: Jan Stenmark / Aftonbladet

32 kommentarer:

Tobias Struck sa...

Ali. Rasistiska påhopp är beklagliga. Jag hoppas att du förstår mig: När jag värjde mig mot dina påståenden på ett sådant uppseendeväckande sätt som genom polisanmälan, så var det inte på grund av den som du är som person, utan på grund av den maktställning som du besitter.

Genom att klämma åt dig kommer fokus på internets förtalskultur och debattens vågor går högre än om jag hade värjt mig mot en anonym. Inte desto mindre önskar jag dig ett Gott Nytt år!

Enligt min uppfattning förespråkar du en våldsideologi. Men du har säkert ett ärligt uppsåt och agerar utifrån din personliga förståelse av samhället och din plikt som medmänniska. Jag skulle försvara dig mot rasism vilken dag som helst.

Anonym sa...

Gott Nytt År av kamp, kamrat Ali!

عمر خیام; sa...

Gott Nytt klasskampsår kamrat Ali!

"En frisk fläkt i cyberrymden"
"en skäggig perser på sin flygande matta"

Mika sa...

Gott nytt klasskampsår Ali!

klass mot klass sa...

Jag önskar även galningen Struck ett gott nytt uppvaknande och en raket i röven!

Tobias Struck sa...

"Jag skulle försvara dig mot rasism vilken dag som helst."

.....men jag skulle banka ner dig först och anmäla dig för misshandel sedan

alandalus sa...

Kopierat från Tobias Strucks blogg:

"Med fri invandring skulle vi svämmas över av muslimer, som med systemet en medborgare/en röst, skulle ta över vårt land på ett kick."

Typ jag är inte rasist, jag bara ogillar muslimer

alandalus sa...

Nåväl, gott nytt år Ali. Alltid intressant att läsa din blogg.

Anonym sa...

Det är svårt detta; det hade ju varit bra om du lagt ner bloggandet helt och hållet. Tokerier med din signatur är ju knappast till gagn för någon. Fast å andra sidan, sedan Svenska Mad la ner sin verksamhet är det ju kul med sanlös ironi och satir á la Esbati. Om inte annat fick du min son att gå ur KU efter att ha läst dina tokerier. Så OK. Fortsätt och vi får många goda skratt i fortsättningen.

Anonym sa...

Gott nytt år, Esbati!Jag har också tagit en paus eftersom att våran andra son föds snart.Bra att du visar att "de jävlarna inte kan knäcka dig"!Din blogg har en stor dragningskraft som många har vittnat om.Och i Tvn ser visar du upp ett sympatiskt intryck, en medkännande människa med både känsla och förnuft!Trots att jag håller mig mycket borta från datorer kan jag inte låta bli att läsa din blogg.Jag tror att du kommer att komma långt med klasskampen i politiken.

PS:Tokhögerns reaktioner...vad kan man säga om dem?Säkert mycket men ändå finns inga ord bra nog.

Micke sa...

Gott nytt Ali.

Anonym sa...

Gott nyt år!
Hoppas att du orkar vidare i klasskampen, och blir starkare genom den.

Fredrich Legnemark sa...

man ska väl egentligen inte kommentera onykter, vilket jag faktiskt är just nu, men faan, du rfår inte skrämmas så, du behövs i klasskampen, även i bloggeriet, att dra till dig dårar för att trycka till dem.

Nu ska jag slagga, för mycket pilsner och medelhavsbuffé.

Socialismo o Muerte!

Anonym sa...

Lasses lunchblogg: KU??? Kyrkans Unga?Konstitutionsutskottet?

För övrigt är det gott att ha dig tillbaks Ali. Din blogg spelar en viktig roll för oss aktivister, den ger oss analyser och argument i kampen.

Gott nytt år till alla socialister där ute! Hasta la Victoria Siempre! Patria o Muerte! Venceremos!

Anonym sa...

Gott nytt år! Bra att du är tillbaka!

Tuomo sa...

En dag blir åter. Ett år blir nytt.
Kanske har även ångesten sina försonande drag.

Vill vi väl?
Svaret är - ja.

Natt nu. Morgon en annan tid.

Anonym sa...

Läste Tobias Strucks blogg:

"Med fri invandring skulle vi svämmas över av muslimer, som med systemet en medborgare/en röst, skulle ta över vårt land på ett kick."

Förstår inte killen att detta ungefär betyder 'Ja, till demokrati, förutsatt att vi kan kontrollera vilka som röstar. För vi vill ju inte ha "FEL" sorters människor med rösträtt'.

Att polisanmäla Ali Esbati är antingen en misslyckad PR-kupp eller total hjärndödhet, för minsta bekantskap med det svenska rättssystemet avslöjar att ett sådant mål aldrig skulle tas upp.

Anonym sa...

Killen vaknar upp bland pundarna på Masthuggstorget och upptäcker att det är bättre att ta från de fattiga och sälja fultjack till pöbeln.

Det är både en misslyckad PR-kupp och total knarknarkos.

Nu är han inte välkommen ens som nyttig idiot på LUFs dårhuskansli eller på torget...

Ryan sa...

Gott nytt år på dig Ali, och alla er andra!

Stå på dig Ali, de som inte gillar vad du har att säga behöver inte lyssna, så enkelt är det.

/Ryan

Lasse Strömberg sa...

Med förhoppning att du orkar fortsätta boggandet under året trots de ibland tokiga kommentarerna önskar jag dig ett

Gott Nytt År

Anonym sa...

Tack för att du orkar fortsätta!
Gott nytt njutningsfyllt år!

zianne sa...

Gott Nytt År!
Härligt att du är tillbaka!

Egendom är stöld sa...

Trevligt att du är tillbaka. Jag tycker dock fortfarande att du borde skriva böcker. Det behövs någon som axlar Sven Grassmans mantel.

Gott Nytt År!

Mika sa...

"Det behövs någon som axlar Sven Grassmans mantel"

Håller med, Ali vore rätt man på rätt plats att ta vid där Grassman allt för tidigt och abrupt tystnade.

Anonym sa...

Sant. Ali har fastnat i klichétänkande och tycker om att kalla meningsmotståndare för dårar så föralldel, han passar utmärkt.

På dem Ali! sa...

Är meningsmotståndarna av samma "intellektuella" kaliber som "anonym" ovan så har vi inte mycket debatt att se fram emot, snarare en välformulerad ångvält över dårhushögern...

Erik sa...

Kul att du kom tillbaka så fort. Du behövs. Tack för en bra blogg och gott nytt år!

Anonym sa...

Gott nytt år! Det är alltid roligt och bra att läsa den här bloggen. Hang in there!

Lennart sa...

Ali. Bra att du är tillbaks! 2007 kommer att bli mycket intressant, både i Sverige och här i USA, där demokraterna nu tar över kongressen och George Bush står på tröskeln till en eskalation i Irak.

Anonym sa...

Skönt att se att du är tbx!

Anonym sa...

Ali, du gör ett gott dagsverke för arbetarklassen. jag är dock imponerad över att du orkar stå emot allt förtal. jag vet att det mest är en del av ett spel och en del av priset för att ge sig in i kampen som vi är tvungna att ta. Jag blir dock själv ändå ledsen och sårad när jag råkar ut för liknande glåpord och rena trakasserier. Du har i alla fall mitt full stöd.

Gott Rött 2007!

Tobias Struck sa...

2006-2008 blev jag beroende av internet-trollande. Polisanmälan var resultatet av en överhettning under påverkan av internet-missbruket, som jag nu beklagar.

Domänen Frihetsguiden.com köptes av någon annan när jag la ned den, den rekonstruerades, förmodligen för annonsering. Domänen tobiasstruck.blogspot.com togs över av misstag av en följare, när jag släckte den.

Jag ljög om att jag var rasist och trodde på att aliens hade undervisat mig. FG var en kuliss, jag tog aldrig emot några pengar, höll aldrig några kurser och hade inga medlemmar.
Här ber jag om ursäkt i allmänhet:
http://www.vof.se/forum/viewtopic.php?f=15&t=16003

Jag vill nu be Dig som bloggare och Dina läsare om ursäkt för att jag missbrukade denna blogg. Snälla, låt denna kommentar stå, om du låter de andra stå, så slipper fler att dras vid näsan.