söndag, december 31, 2006

Efter Saddam, några kommentarer

Riverbend skriver som vanligt briljant inifrån Irak. Hennes senaste bloggpost är översatt av Ingrid Ternert och upplagd på bloggen Trots allt:
Bara detta att ockupationsmakten i Irak med dess hjälpgummor kan komma på tanken att motståndet i landet är brutet genom att Saddam Hussein blivit hängd, visar på hur isolerade dessa är från verkligheten. […]Al Qaeda? Det är skrattretande. Bush har effektivt lyckats skapa fler terrorister i Irak de senaste fyra åren än vad Osama skulle kunna göra i tio terroristläger i de avlägsna afghanska bergen. Våra barn leker idag "prickskyttar och jihadister" där den ena skjuter amerikanska soldater mellan ögonen och den andra demolerar jeepar.

Angry Arab:
I saw Al-Iraqiyya TV last night (you can get it in the US on Globecast satellite). What a channel. It has the feel and texture of a propaganda channel of a tyrannical (and sectarian) regime. It aired non-stop dancing and singing. But it was eerie when they aired a song (sung by a children choir) which basically celebrated executions. Welcome, to the new Iraq.

Robert Fisk: A dictator created then destroyed by America

3 kommentarer:

Mika sa...

Med tanke på de brittiska säkerhetsagenter som tillfångatogs av Irakier när de var i full färd med att terrorbomba en marknadsplats, och övriga uppgifter om Mossad och CIA som bombar moskeer över hela landet är mordet på Saddam en logisk följd i USA/Israel´s hett efterlängtade inbördeskrig varur det "nya mellanöstern" är tänkt att uppstå.

Inbördeskrig som aldrig kommer, CNN FOX och SVT överröstar varandra: Är det här nu? Har inbördeskriget börjat? Har inbördeskriget i Gaza börjat än?Hallå???

Fler bilder på Irakier som kutar fram och tillbaka med sårade och döda ännu fler bilder på upprörda och mördade Palestinier, men inget inbördeskrig...

Anonym sa...

med tanke på att tidningarna förklarat "inbördeskrig" i Gaza nyligen så är det naturligtvis ännu lättare att göra det i Irak. "vildarnas" (Irakiernas, Palestiniernas, Afghanistanernas, etc) oaceptabla och irrationella beteende gör dom omyndiga att bedriva sina egna stater. Det behövs en mer lämplig person att göra det. En eller flera "strongman" kanske, eller en lämpligt ryggradslös uncle Tom, eller en direktstyrning från dess koloniala mästare i vapen- och oljeföretagen i USA/Vita huset. Lämplig ideolog är den som bäst kan hålla kontrollen över regionens ocivilisatoriska element med en "fredsplan", en sionist av vilken israelisk regering som helst.

Svensk nihilism sa...

Ännu en “demon” som liberaldemokratin har avrättat. Hussein ville förena irakier och göra motstånd mot den västerländska imperialismen, som han med rätta såg som ett hot mot tredje världen. Demokrati skapar ideligen nya fiender till sin individualistiska framfart, och den som står i vägen, mejas ner med lovord om “frihet” och “mänskliga rättigheter”. Folket har lurats - igen.