tisdag, januari 16, 2007

Association

För den som inte har upptäckt det förut: Carl Fredrik Holtermann driver en fantastisk blogg som väl egentligen är ett pågående konstverk - "SVT Nöje".

Det här är ett lysande exempel.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Så var vi där igen med moralisering. Grattis, väldigt subtilt för denna gång! Vad kom Du fram till när det gäller sambandet mellan läget i klasskampen och ditt liv?

Ali Esbati sa...

Jag kom fram till att borgare generellt saknar såväl humor som intellektuell fattningsförmåga, och att det bland annat därför är viktigt att bidra på de sätt man förmår till att minska deras makt över samhällsutvecklingen.

Alexander sa...

Att ni aldrig kan sluta tjafsa med varandra. ^_^ Lilla liberala jag (som förvisso inte kallar mig borgare, borgarsvin, eller borgarbracka, men möjligtvis kapitalist -- även om kapital är en resurs jag tvivelsutan har ont om -- eller småborgerlig om jag blir trängd) tyckte det var en rolig bild, i alla fall tills jag insåg att det kanske är mer självklart än roligt att vi liknar fåglarna på vissa sätt. Människor är också djur och varför skulle människorna på stureplan vara annorlunda än resten? Men visst, lite roligt var det ändå.

Anonym sa...

"Jag kom fram till att borgare generellt saknar såväl humor som intellektuell fattningsförmåga, och att det bland annat därför är viktigt att bidra på de sätt man förmår till att minska deras makt över samhällsutvecklingen."

Roligt. Pierceade tonårstjejer med rödgrön kalufs skrattar och beundrar Dig för de giftiga kvickheterna. Vissa borgare undrar försiktigt om de egenskaper som tillskrivs "oss" är orsaker till man är "borgare" eller oundvikliga effekter av att vara "borgare"? Ganska fundamental fråga om slutsatsen är urkunden till Ditt engagemang. Naturligtvis en tråkig ointellektuell reaktionär fråga om Din poäng endast var att vinna applåder i en högstadieaula.

För övrigt vill jag tacka för en blogg som till skillnad från andra bloggar fyller sin funktion, nämligen att på ett engagerande sätt utkristallisera författarens sympatier, tankar och, hemska tanke, brister.

Tuomo sa...

Det är synd om fåglarna! Kunde Strindberg ha sagt om jämförelsen.
Men, kornknarrar i underjorden, vad härnäst!? Undrade fru Mullvad oavsett.

Micke sa...

Vissa borgare undrar försiktigt om de egenskaper som tillskrivs "oss" är orsaker till man är "borgare"
-----------------------

Hälsa dom att dom kan sluta undra.

Anonym sa...

Ali, på grund av det här surfade jag in på Stureplan.se.

Jag känner mig bestulen på tid.

Anonym sa...

"Ali, på grund av det här surfade jag in på Stureplan.se."

Visst, och du råkade titta på Big Brother och läser egentligen bara artiklarna i Playboy...

Hur kommer det sig att det är så många vänstermänniskor som bara måste läsa all skräpkultur. Det är ingen som tvingar dig att läsa skiten. Men du läser det kanske för att du är intresserad och ytlig innerst inne? Men sluta gnäll i så fall. Är gnällandet bara ett alibi för att
ursäkta ditt eget intresse för skräpkultur?