fredag, januari 05, 2007

Det är illa nu, kamrater

Läs gärna min krönika i Flamman.

(För att missförstånd ska undvikas: Ordfront har inte gått i konkurs. Det pågår en företagsrekonstruktion som förhoppningsvis blir lyckad. Ordfront behövs. Brunnsvik (LO-kursgård) finns också kvar. LO ska upphöra vara huvudman, men har gått in med pengar för omställningsprocessen.)

40 kommentarer:

Mika sa...

Ja, Ordfront behövs.

Men inte ett Ordfront som finner sig väl i Maciej Zaremba och Bonniermedias ledband utan ett Ordfront som står rakryggat och fria från påtryckningar och svartmålningskampanjer...

Anonym sa...

Det är väl inte svårare än att de som gillar verksamheten pungar ut? Nej visst ja, någon annan borde betala!

Anonym sa...

Det problematiska med att "de som gillar verksamheten pungar ut" borde vara uppenbart för de flesta tycker jag, iallafall när det gäller debatt och media.
Det är ganska uppenbart, och självklart, att de alldra rikaste är väldigt höger. Om utbudet av media och debatt helt ska styras av de som har mest pengar så får vi en väldigt högervriden och dålig debatt. Så är det till stor del idag, tyvärr.

Anonym sa...

"Det är ganska uppenbart, och självklart, att de alldra rikaste är väldigt höger."

Ja, visst är det självklart. Tror man på socialistiska villfarelser är det svårt att skapa något värde åt sig själv.

Daniel sa...

Intressant att se att du gått från dina vanliga hårddragningar, som
"ett nykolonialt våldregemente till vilket Sverige bidrar politiskt – och militärt" Jag antar att du menar de fredsbevarande styrkorna i Afghanistan?

Till rena påhitt:

"Naturligtvis fanns det inte någon majoritet för högerpolitik före valet heller."

Inte det? Så de som röstade fram Alliansen missuppfattade egentligen deras politik?

"Den borgerliga dominansen över pressen är total – mer än 85 procent av upplagan. Vänstern saknar helt en daglig röst."

Ingen daglig röst? Hört talas om en liten tidning som heter Aftonbladet? Där skriver t.ex Åsa Linderborg regelbundet, hennes åsikter om t.ex Irak-kriget är snarlika dina. Går dina meningsfränder verkligen på det när du påstår sådana här saker?

Anonym sa...

"Tror man på socialistiska villfarelser är det svårt att skapa något värde åt sig själv"

Speciellt som det som förutsätter ett hänsynslöst utnyttjande av andra för egen vinnings skull, mycket vill ha mer och de rakbladsvassa armbågarna finns som alltid hos borgarasen...

Bobbo sa...

De rika i samhället...?

Vilka är de? Är det jag som har typ noll i nettoförmögenhet när man kvittar tillgångar/skulder?

har typ 1000-2000kr per månad att lägga på saker som elektronik/DVD:s/kläder o dyl.
Tar mig en utlandssemester vartannat år. Är jag rik?

Anonym sa...

Ordfront har ett fantastiskt sortiment av böcker. Onekligen ett av de `bästa´ förlagen i landet. Tidningen och vissa av de debatter den driver är jag dock inte lika imponerad av. Verkar finnas en hel del liberala inslag i deras tankesmedja. Liberal = hycklare och fabricerare. Den ekvationen har jag inte funnit ngn orsak att rucka på de sista åren. Ordfront borde röka ut sina liberala element i sin verksamhet. kanske blir jag då åter medlem igen.

Anonym sa...

"Speciellt som det som förutsätter ett hänsynslöst utnyttjande av andra för egen vinnings skull, mycket vill ha mer och de rakbladsvassa armbågarna finns som alltid hos borgarasen..."

Men att stjäla andras saker under vapenhot, och låsa in dem som trots det vägrar och gömmer undan sina grejer det är inte hänsynslöst? Ett stjälande för egen vinnings skull som tjuvarna gärna vill öka, för mycket vill ju ha mer?

Jag håller nog fast vid uppfattningen att vassa armbågar är helt ok medan våld inte är det.

Sen kan man ju undra var alla de framgångsrika socialistkollektiven finns, där alla blir rika på att dela allt? Nej visst, skapande var ju inte riktigt eran grej...

Anonym sa...

En av de mest spännande sakerna med Ordfront är just att tidningen står öppen för en fri och prövande debatt. Den är ett forum för en bred vänster, samtidigt som den har en tydligt radikal profil. Många kan känna sig hemma där, oavsett varifrån de kommer i den radikala familjen. Ordfront är med sina dryga 15 000 medlemmar en oerhört viktig del av den svenska vänstern, och väl värd att stödja på alla sätt.

Mia sa...

Efter Ordfronts oförlåtliga "bend over" för Zaremba och Bonniermedia finns inget som ens påminner om "radikalt" i den tidningen, än mindre "spännande" om man nu inte tycker att den nya redaktionsregimens räddhågsna sneglande på husse är "spännsnde"...

Ordfront skulle lika gärna kunna gå ihop och bli söndagsbilaga till DN.

Sedan är det också viktigt att komma ihåg att de nya medlemmarna som strömmade in efter "bend over" tillhör hobbyproggarna bland den käcka nyrika medelklassens samhällsparasiter, de självutnämnda "klassresenärerna" som aldrig sett ett fabriksgolv eller gått i en demonstration mot klassklyftor och nyfattisdom.

Det är de människorna Ordfront riktar sig mot inte den vänstern som vägrade legitimera den nya regimen med sina prenumerationer.

Ordfront är "trädgårdsdags" "vi och våra ungar i babyboomen" eller "jakt och golf" den finns inte, dags att gå vidare och starta ett nytt riktigt rött projekt från början!

Nils sa...

Jag lämnade tidningen efter att man tydligt tog ställning FÖR västmakternas uppstyckning av Jugoslavien och NATOs nya roll som aggressionspakt och global ockupant.

Efter ockupationen av Irak och Afghanistan och "revolutionerna" med nya quislingregimer i öststaterna och miljontals mördade har många insett, men alldeles för sent, vilken agenda man egentligen tog ställning för.

Det finns däremot en tidning och en rörelse som inte böjde sig för nyliberalernas aggressioner:

FIB aktuellt, en stolt tidskrift som samlar nya prenumeranter hela tiden.

Micke sa...

Daniel sade

Inte det? Så de som röstade fram Alliansen missuppfattade egentligen deras politik?
--------------------
Nej dom trodde på vad Alliansen sa.

Sen tog det ungefär 4 veckor tills majoriteten återigen tippade åt andra hållet och där är den fortfarande såvitt jag vet.

Den kommer knappast att tippa tillbaka när folk inser att regeringen avser att göra arbetslöshetsförsäkringen helt irrelevant genom att lägga in ett Moment 22 del i reglerna som innebär att du måste flytta omgående.Det förslaget kommer att skapa ännu mer karusell än nånting dom hittat på hitlls.


http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=678&a=602417&previousRenderType=6

Anonym sa...

"har typ 1000-2000kr per månad att lägga på saker som elektronik/DVD:s/kläder o dyl.
Tar mig en utlandssemester vartannat år. Är jag rik?"
-------------------------
Ja. Borgarsvin!

Micke sa...

Nils said...
Jag lämnade tidningen efter att man tydligt tog ställning FÖR västmakternas uppstyckning av Jugoslavien och NATOs nya roll som aggressionspakt och global ockupant.
------------------------

Kan du utveckla det där med Srebrenica.............som du länikar till och som inte har hänt?

Micke sa...

Mladic fell into a trap at Srebrenica
-------------------------
Vilket jävla svammel.
Vad äter dom för svampar dom skriver på den där siten?

Varför ursäktar dom honom?

Säljer dom dom döda för nöjet att förklara att Usa är skit?

Bobbo sa...

TACK !!

Det var ungefär vad jag efterlyste; alla som ligger ovanför socialbidragsnorm är alltså rikt pack....

Lycka till... letar ni riktigt rejält bland "icke rika" så kommer ni säkert upp i 4-5% som vanligt. Död åt de andra 95%

Bobbo sa...

Jag hoppas innerligt för din skull att du inte tror vad du predikar Ali.

Självförnekelse är inte att leka med. Fråga Jan Myrdal. Utväg finns.
(För kom ihåg. Historien visar att historien kommer INTE att frikänna dig.)

1-800-NO-COMMIE

Anonym sa...

Ali har rätt, vänstern ligger illa till och vi måste erkänna det. Det duger inte att gnälla om att FiB är bättre än Ordfront. Vänstern behöver fler tidskrifter och bokförlag, inte färre.

Jag var inte heller nöjd med hur Ordfronts ledning hanterade Zarembas kritik. Ordfront har högt till tak och har haft artiklar både för och mot tex NATOs bombningar i Jugoslavien liksom artiklar mot olika, tom motstridiga åsikter om vad som hände i Jugoslavien. En fri debatt tror jag är bra och det borde gå att försvara utan att skämmas. Just yttrandefriheten tillhör ett av såväl Ordfronts som FiBs signum.

Däremot är det inte bara fel utan rent av kontraproduktivt att begränsa Ordfront, såväl tidskrift som bokförlag, till några enstaka artiklar och misstag som gjordes för ett par år sedan.

Ni som är vänster och klagar på Ordfront, läs de senaste två numrens granskning av Alliansen och fundera sedan på om Sverige skulle bli rödare eller blåare utan Ordfront.

Anonym sa...

"Ordfront har högt till tak och har haft artiklar både för och mot tex NATOs bombningar i Jugoslavien liksom artiklar mot olika, tom motstridiga åsikter om vad som hände i Jugoslavien"

Vad kan man ha haft för argument MOT NATOs bombningar i Jugoslavien? Serberna höll på att bomba skiten ur Bosnien under det första kriget och gjorde sig skyldiga till hur många krigsbrott som helst och vad skulle NATO göra, bara stå och titta på? NATO gjorde fel iom att de inte attackerade tidigare och förhindrade flera av de avskyvärda krigsbrott som Serbien gjorde sig skyldiga till.
Det var tur att de inte väntade längre att attackera under Kosovokriget för jag är övertygad om att det hade blivit liknande bilder vi fått se som de under inbördeskriget. Tack vare NATO räddades säkerligen massvis med oskyldiga och Milosevic hamnade i Haag där han fick spendera resten av sitt liv.

Nils sa...

Vad som framgår av artikeln talar för sig själv tycker jag, först hävdade Bliar Clinton och NATO "500 000 mördade" i Srebrenica i västmedia som lydigt rapade upp rykten och hörsägen som "bevis" för sina påståenden.

När denna siffra visade sig lite väl hårdsmält och orealistisk även för propagandisterna själva då det inte ens fanns så många muslimska serber i staden sjönk den till "50 000" och är nu nere i två tusen, fast nu pratar vi inte enbart om muslimer utan stridande kombatanter från båda sidor.

Alltså BÅDE muslimska och ortodoxa serber.

(även om NATO skulle låta utföra skallmätningar rasanalys och DNAtester skulle de inte komma fram till något annat än att alla inblandade (förutom Izetbegovic inhyrda Wahabiter från saudiarabien) har exakt samma genuppsättning, det är den religiösa tillhörigheten och följsamheten till historiens olika ockupanter som drabbar balkan ung. vart 40:de år som skiljer de åt, vissa serber blev muslimer under ottomanska ockupationen och andra (Kroaterna) katoliker under Habsburska imperiets ockupation))

De senare siffrorna andra nu framkommna fakta som talar mot den mediala krigshetsen mot ortodoxa serber för tio år sedan förtigs naturligtvis liksom det faktum att den av USA och EU stödda Naser Oric som senare skröt om sina mord, strax innan sköt prick på och mördade 3500 civila Serber i Srebrenica.

Varför nämns inte dessa i samma sammanhang? Natuligtvis därför att de är "ovärdiga offer" som inte passar de nya ockupanterna på Balkan och deras klienter.

Slobodan Milosevic "rättegång" i den till 96% anglo-amerikanska och till 100% av USA helt finansierade "tribunalen" i Haag. Blev en fars från början till slut.

NATO fick tre år av pompösa anklaganden varje dag återutgivna av media, mot Milosevic och han själv och Serberna fick TRE MÅNADER till sitt försvar. I samma stund försvaret började slutade också västmedias bevakning då han med fakta och konkreta bevis till skillnad från de på hörsägen och "hemliga vittnen" grundade "bevis" som var NATOs, lyckades söndersmula agrumentationen och dessutom avslöja ett flertal vittnen som direkt köpta av "tribunalen". Detta var givetvis mycket besvärande för västmakterna.

Kort därefter beslöt "åklagarna" att frånta presidenten rätten till självförsvar och tvingade istället på honom en av "tribunalen" utsedd och av NATO godkänd "advokat", Milosevic vägrade givetvis att bli tystad på detta vis och så också ett enigt advokatsamfund som inte bara var emot Haags användande av "hemliga vittnen" lyckta dörrar och ryken som bevis utan också detta flagranta bott av de mest grundläggande mänskliga rättigheter.

Han återfick senare sin rätt och när endast två veckor återstod av hans försvar stod det för länge sedan klart att västmakterna inte skull kunna anklga honom på en enda punkt, "åklagarna" bröt då upp dessa och anklagade honom istället för "en konspiration och sammansvärjning för att utveckla ett stor-serbien", de sista vittnena Milosevic kallade in slog fullständigt sönder även denna anklagesle (allt finns inspelat på video häroch några dagar senare då hanst hälsotillstånd förvärrades av att den av "tribunalen" utsedda doktorn än en gång "råkat" förväxla hans medeciner och dessutom gett honom ett främmande, Rifamcinin, vars effekt neutraliserade de blodtrycksänkande han tog, VÄGRADE "domarna" låta honom få vård på en specialistklinik i Moskva varpå han dog.

Slobodan Milosevic var en av 14 serber som "dött" eller "självmördats" under mystiska omständigheter i Haag.

Anonym sa...

Did Milosevic or his Accusers 'Cheat Justice'? The Show Trial That Went Wrong

by Alexander Cockburn

Global Research, March 14, 2006
Counterpunch"It's hard not to feel that by dying in his cell, Slobodan Milosevic finally succeeded in his determined effort to cheat justice."

Thus the opening sentence of a New York Times editorial, Tuesday March 14. The editorial cited without comment Carla Del Ponte, the chief prosecutor of the United Nations tribunal, who told an Italian interviewer that "the death of Milosevic represents for me a total defeat."

The editorial ended with words of praise for the high purpose of the International Criminal Tribunal for the Former Yugoslavia (ICTY) established by the U.N. Security Council in 1994.

In fact Milosevic's death in his cell from a heart attack spared Del Ponte and the Court (itself a drumhead tribunal set up by the United States with no proper foundation under international law or treaty) the ongoing embarrassment of a proceeding where Milosevic had made a very strong showing against the phalanx of prosecutors, hearsay witnesses and prejudiced judges marshaled against him. Until his death, "total defeat" had been the prospect facing Del Ponte, not Milosevic, though she presumably felt justifiably confident --based on their record of prejudiced rulings against Milosevic -- that the judges would never let her down.

There are now charges and countercharges about poisons and self-medications. Milosevic's son says his father was murdered. The embarrassed Court claims Milosevic somehow did himself in by tampering with his medicines. But no one contests the fact that Milosevic asked for treatment in Moscow--the Russians promised to return him to the Hague-- and the Court refused permission. As the tag from the poet A.H.Clough goes, "Thou shalt not kill; but need'st not strive Officiously to keep alive".

The trial had been going badly from the point of view of the prosecution (which included the judges) for most of its incredible duration. Here is what Neil Clark, a Balkans specialist, wrote in the Guardian newspaper of London, in 2003,

It is two years today that the trial of Slobodan Milosevic opened at The Hague. The chief prosecutor, Carla del Ponte, was triumphant as she announced the 66 counts of war crimes and crimes against humanity and genocide that the former Yugoslavian president was charged with. CNN was among those who called it 'the most important trial since Nuremburg' as the prosecution outlined the 'crimes of medieval savagery' allegedly committed by the 'butcher of Belgrade.'

But since those heady days, things have gone horribly wrong for Ms. Del Ponte. The charges relating to the war in Kosovo were expected to be the strongest part of her case. But not only has the prosecution signally failed to prove Milosevic's personal responsibility for atrocities committed on the ground, the nature and extent of the atrocities themselves has also been called into question...

"When it came to the indictments involving the wars in Bosnia and Croatia, the prosecution fared little better. In the case of the worst massacre with which Milosevic has been accused of complicity--of between 2,000 and 4,000 men and boys in Srebrenica in 1995--Del Ponte's team have produced nothing to challenge the verdict of the five-year inquiry commissioned by the Dutch government--that there was 'no proof that orders for the slaughter came from Serb political leaders in Belgrade.'

Coverage of the trial in the US was virtually non-existent, though there was a brief spotlight on what was actually going on when it was reported here that Wesley Clark's testimony in court was subject to US censorship. Writing in the British Spectator last November John Laughland painted a trenchant portrait of the kangaroo proceedings, then four years old:

Even though the former Yugoslav head of state has always pleaded his innocence, producing scores of witnesses to prove it, the trial is still not due to end until 2010. With the budget of The Hague tribunal running at nearly $300 million a year, this is doubtless a comfortable sinecure for the lawyers involved, most of whom had pretty unsuccessful careers at home. But such a long trial is by definition a travesty of justice: the Nuremberg trials lasted just over ten months, from 20 November 1945 to 30 September 1946.

...The trial has heard more than 100 prosecution witnesses, and not a single one has testified that Milosevic ordered war crimes. On the contrary: only last Tuesday, a Muslim captain in the Yugoslav army testified that no one in his unit had ever committed systematic harassment of Albanian civilians in Kosovo, and that he had never heard of any other unit doing so either. On 9 November the former head of security in the Yugoslav army, General Geza Farkas, an ethnic Hungarian, testified that all Yugoslav soldiers in Kosovo were handed a document explaining international humanitarian law, and that they were ordered to disobey any orders which violated it. What a contrast with US army practice!

Instead, what has emerged from the trial to the general indifference of the world's media is that the Serbs were subject to horrendous provocations. ...

In any proper court of law, the Milosevic trial would have collapsed long ago; for instance, when the previous presiding judge, Sir Richard May, unexpectedly died in July 2004. Since there are only three judges, this is equivalent to the sudden disappearance of four jurors, which would cause a criminal trial in this country to be abandoned or restarted. So determined, however, are the judges to obtain a conviction of their prize defendant that they have even ruled that he can be tried in absentia if he is too ill to defend himself in court. The judges themselves admitted that their ruling had no precedent in law, but legality has never bothered them much: ever complicit with the prosecutor, they allowed the addition of new indictments after Milosevic's transferral to The Hague in 2001, even though this violates the key tenet of extradition law that a defendant may not be tried for charges other than those for which he was originally extradited.

Transparency is not of much interest to the judges either: when I asked to see the medical evidence which, they claimed, showed that Milosevic was too sick to defend himself but not so sick that the trial should be abandoned, I was told it was confidential. And when on Tuesday Milosevic pleaded that he was too sick to continue, presiding judge Patrick Robinson simply barked, 'Are you deaf? I told you to call the next witness.'

Memory of NATO's onslaught on the former Yugoslavia has faded. But perhaps next weekend, when rallies across the world signal the third anniversary of the US onslaught on Iraq, some speakers will take the occasion of Milosevic's court-assisted demise to remind their audiences that the legal, military and journalistic banditry that have accompanied the Iraq enterprise from the start were all field-tested in the late 1990s in the Balkans, as weekly stories in CounterPunch laid out in detail. Later Jeffrey St Clair and I put together a chronicle of those stories. This week, as Milosevic and the onslaught on the former Yugoslavia return to the front pages among predictable obfuscation, we run some relevant extracts here from Imperial Crusades. These days we have the Neo-Cons' war. Back then we had the Liberals' War. There's continuity. The lying didn't start with Judy Miller nor the saber-rattling with Bill Kristol.

Micke sa...

När denna siffra visade sig lite väl hårdsmält och orealistisk även för propagandisterna själva då det inte ens fanns så många muslimska serber i staden sjönk den till "50 000" och är nu nere i två tusen, fast nu pratar vi inte enbart om muslimer utan stridande kombatanter från båda sidor.
-------------------------


Vilka säger det?

Svampätarna på den amerikanska siten?

nils sa...

Bevisa motsatsen Jinge/Micke, så skall jag tro dig och lyckas du med det kan du ju slå en signal till Haag och bli miljonär på kuppen...

Tills dess talar alla nu samlade fakta mot vad NATO/USA/EU påstod och finns som jag länkat till ovan på video och utskrifter MEN INTE I "Wall streeet journal" "New york times" BBC eller SVT.

De som enbart låter sin världsbild formas av dessa propagandaorgan har en mycket torftig och inte minst farlig syn på världspolitiken som den ser ut idag.

Nils sa...

"vilka hävdar det"

Det gör bland flera den rättsmedicinska undersökningen ledd av finskan Helena Ranta, och hon var mycket kritisk till att amerikanen William Walker och Naser Oric styrkor vallade runt journalister bland liken både ursprungliga lik och de omklädda som släpades dit av Oric från bårhus i trakten.

Anonym sa...

Nils;

Siffran är inte nere i 2000, den är uppe vid cirka 8000 saknade efter Srebrenica massakern men cirka 2000 har identifierats vilket innebär att 6000 ännu inte är identifierade men har dödats eller "mystiskt försvunnit".

Att du ens försvarar Milosevic och försöker få honom att låta som en oskyldigt av USA anklagad person som blivit orättvist behandlad får stå för sig själv. Rättegången har blivit uppskjuten ett flertal gånger pga hans dåliga hälsa och hans död under "mystiska omständigheter" är inte så mystisk ifall man läser på om hans hälsosituation under åren han satt i Haag. Han blev knappast mördat utan han dog av hjärtattack eller stroke om jag inte minns fel.

Ni har rätt att tycka vad ni vill om USA men när ni pga av eran iver att hata USA börjar försvara europas värsta krigsförbrytare sedan Stalin och Hitler börjar ni gå för långt. Under inbördeskriget i Jugoslavien dödades ca 10 000 kroater och omkring 100 000 bosnier och vi vet alla vilka som startade kriget. Bara för att media skriver om alla fasor serberna ställde till med är det inte "medial krigshets" mot de utan det är bara att rapportera vad som skett. Frågan är bara hur många ni tycker någon ska ha dödat innan ni tycker det är rätt av NATO att ingripa.

Anonym sa...

Det är märkligt att förespråkarna för NATO och USAs krig mot Jugoslavien inte säger ett enda ord om de flera tusen Serber som mördades av Oric med USAs hjälp i Srebrenica innan den infamösa händelsen de fäller tårar över påstås ha inträffat, det säger en hel del om deras syn på "raser" och människors värde...

Vad som är klart är att den förljugna mediakampanjen i balkankrigen gav grönt ljus till NATO att fortsätta ockupera inte bara Balkan utan också Afghanistan och Irak.

Nils sa...

Siffran ÄR nere i tvåtusen, de andra du refererar till har senare "dykt upp" i närliggande byar och som flyktingar i europa, mestadels Tyskland men givetvis inte rapporterats i media.
Detta visar bla.också Rantas undersökningar.


Ingen i den av USA finansierade "tribunalen" kan förklara omständigheterna kring Milosevic död eller varför man gett honom Rifampcinin.

Inte heller varför man vägrade honom vård.

speialistkliniken I Moskva hävdar att han hade överlevt och varit vid god vigör om man fått göra de förhållandevis enkla ingrepp som krävdes.

Att som Del Ponte låta ge intryck av att Milosevic, övervakad av kameror och tänd belysning dygnet runt och dessutom framgångsrikt lett sitt eget försvar till en katastrof för NATO, skulle ha tagit giftet själv är löjligt trams.,

Oldtimern sa...

Vid nästa konjunktur nedgång kommer klasskillnaderna visa sin otrevliga föraktfulla ansikte i större kraft än på årtionden.

glenn! sa...

ord som "borgarmedia" faller platt till marken om man betänker att det enda alternativet är aftonbladet.

i aftonbladet sprider man porr och kritiserar porr om vartannat. det är en störd och kluven tidning.

kallar ni det för vänster?
(då vill jag inte längre va me)

Anonym sa...

enligt min erfarenhet är det nästan uteslutande borgare som kallar aftonbladet för vänstertidning. jag har i alla fall aldrig hört nån på vänsterkanten göra det. det beror förstås på att aftonbladet inte är en vänstertidning.

/j

Anonym sa...

"Siffran ÄR nere i tvåtusen"

http://www.svd.se/dynamiskt/utrikes/did_7315350.asp

"I ett historiskt viktigt utslag bekräftade FN-tribunalen i Haag på måndagen att massakern på över 7 000 muslimska män och pojkar i Srebrenica, Bosnien, 1995 var ett folkmord."

http://www.manskligarattigheter.gov.se/extra/pod/?id=86&module_instance=10&action=pod_show

"Den troliga dödssiffran från denna, den värsta massakern i Europa sedan andra världskriget, beräknas till mellan 7 000 till 8 000 människor."

http://en.wikipedia.org/wiki/Srebrenica_massacre

"The Srebrenica Massacre also known as Srebrenica Genocide was the July 1995 killing of at least 8,300"

Jag antar att du kommer förneka den egenliga dödssiffran ändå med någon rolig förklaring. Nämnas ska också att det här är en enda massaker i kriget. I kriget dödades många fler och det råder inga tvivel om att många fler skulle ha dödats om NATO inte angrep.

Milosevics hälsa har varit dålig ända sedan han kom till Haag och rättegången har flertal gånger fått avbrytas pga den. Under obduktionen visades det att han hade dött av hjärtattack och två serbiska läkare var med, förmodligen för att förhindra löjliga konspirationer om mord.

Det råder inga tvivel om att Milosevic var skyldig och att ens hävda motsatsen bara pga sitt hat mot USA är idiotiskt.

Anonym sa...

Enfaldig ekonomism sprider sig, då förutom till högerns propagandainrättningar som Timbro etc, där verkar man inte tveka för att det man måste subventionera häftigt för att hålla igång de opinionsbildande verksamheterna.

Micke sa...

Det råder inga tvivel om att Milosevic var skyldig och att ens hävda motsatsen bara pga sitt hat mot USA är idiotiskt.
-------------------------

Det beror på att det finns tokreligösa på vänster sidan på samma sätt som dom finns på högersidan.

För alla tokreligösa är kontinuitet och oföränderlighet viktigare än verkligheten.

När verkligheten ändras för mycket blir dom tvungna att uppfinna den.

PÅ det viset kan Pinochet bli en hjälte för vissa tokliberaler och Milosevic transformering till nationalistisk fascist nåt helt rimlig för motsvarande vänsterstofiler.

Anonym sa...

det är dock svårt att diskutera läget i en konflikt när en del tror att det bara finns svart och vitt, gott eller ont. så är det aldrig. och det måste vi inse om konflikter ska kunna lösas och förebyggas.

visst var Milosevics regim hemsk, men vem var det som drabbades när sjukhus och Kinas ambassade bombades till brasved? även ni som försvarar bombningarna bör se hur trubbigt instrument militären är.

ännnu värre är det i Irak där det nu råder närmast inbördeskrig och USA knappast har någon exit-strategi. visst var Saddams regim hemsk, men det berättigar knappast vilket vanvett som helst från USA.

Joakim Persson sa...

Angående Ordfront:

Resultat:
2001: -1256 kkr
2002: -3896 kkr
2003: -3590 kkr
2004: - 461 kkr
2005: -6729 kkr

Medlemmar 2004-12-31: 23 908
Medlemmar 2005-12-31: 18 663
Medlemmar idag: C.a. 16 000

Föreningen har ett kraftigt negativt eget kapital och är konkursmässigt -- man har ställt in betalningarna och försöker få en uppgörelse fordringsägarna.

Det verkar som om man slarvat lite med ekonomin, utgivningen går nog +/- 0 men andra verksamheter går inte riktigt lika bra. Detta visar kanske lite av faran med att försöka driva företag utan vinstintresse...

Anonym sa...

Snarare faran att driva ett företag utan kompetens att driva företag med vinst. Eventuellt överskott man råkar få kan med exempelvis skänka till frihetskampen i Iran om man inte vill behålla den själv.

Anonym sa...

"frihetskampen i Iran" skrev ngn. Det måste betyda kampen mot sionism och USA-imperialism i sådana fall. De mest destabiliserande faktorerna i världssamfundet. Definitivt ett hot mot Irans självständighet - vi vet hur det gick i Irak, det största och blodigaste spektaklet sedan Washingtons folkmord i Vietnam/Sydasien.

Peter Björkman sa...

Det var onödigt att göra sig av med Björn Eklund. Ordfront hade behövt den spännvidden (den interna konfliktlinjen) för att fortsätta ha den där lilla extra nerven.

Jag menar, Henning Mankell startade ju eget (Leopard), och nu också Björn Eklund (Kaneval). Ett Ordfront utan Mankell blev försvagat och utan Eklund ytterligare försvagat.

Nåväl. Kanske dags att betala in en prenumeration nu i alla fall. Jag menar, det är fortfarande en bra och viktig tidskrift, och den har en riktigt viktig medarbetare: Peter Gustavsson.

Jag skall fixa en prenumeration! Uppmanar andra att göra det också...

Anonym sa...

""frihetskampen i Iran" skrev ngn. Det måste betyda kampen mot sionism och USA-imperialism i sådana fall."

Ja så måste det vara. Iran är ju en förebild med sin folkliga demokrati, jämställdhet mellan könen, yttrandefrihet och rättssäkerhet. Ett perfekt ideal för den svenska vänstern!