lördag, januari 27, 2007

Enkelt och smärtsamt

The U.S. Jewish establishment's onslaught on former President Jimmy Carter is based on him daring to tell the truth which is known to all: Through its army, the government of Israel practices a brutal form of apartheid in the territory it occupies. Its army has turned every Palestinian village and town into a fenced-in, or blocked-in, detention camp.

/Shulamit Aloni, israelisk politiker och tidigare regeringsmedlem
Ja, alla vet. Alla ser. Det vill säga alla som inte baserar sin bild av den israeliska ockupationen enbart på det förljugna mainstreammedieskvalet, alternativt är helt förblindade av en rasism där man inte ser människor – bara araber. De som förtrycker och de som förtrycks vet. De som ser på utan att blunda vet. Och de som med berått mod försvarar apartheidsystemet i vår offentlighet – angriper, hetsar, brännmärker, blandar bort korten; de vet. Det gör allt så mycket mer obehagligt.

2 kommentarer:

Mika sa...

Som Kurt Nimmo påpekar har den mäktiga amerikanska-judiska sionistlobbyn fått Carter på reträtt. Nu ber han om ursäkt för att ha sagt det förbjudna ordet om folkmordapologeternas apartheidstat, locket slängs på igen.

Om en fascistisk ideologi och dess mäktiga utövare kan få en före detta (och innevarande) president att rätta sig efter de egna direktiven och föra ockupationstkrig, vilket inflytande har den inte då i mainstreammedia?

Vilket inflytande har man på det bakbundna FN? Numera mer en aggressionspakt som invaderar länder, svälter ut oliktänkande och upprätthåller den globaliserade marknadsdiktaturen, än något som "förenar stater".

Med klar adress mot det sista hindret för pariastatens totala maktmonopol i mellanöstern antog FN en resolution om kommande globala inkvisitionslagar mot de som "förnekar förintelsen", förintelseindustrin Finkelstein talar om vädrar morgonluft igen.

Förutom att minsta tvivel och varje antydan om försök till seriös forskning skall bemötas med de mest brutala våldsmetoder "demokratiska" stater har att tillgå, är de givetvis också menade att legitimera de förfalskningar papegojmediakonglomeraten etablerat av den Iranske presidentens uttalanden och att ytterligare cementera grunden för ännu ett sionistiskt aggressionskrig mot ännu en stat i regionen.Till Afghanistan Palestina och Irak kan vi snart lägga Iran.

Anonym sa...

"Amira Hass, som har bott i Gaza, beskriver det som ett fängelse som drar skam över hennes folk. Hon skriver om hur hennes mamma, Hannah, tvingades marschera från en boskapsvagn till det nazistiska koncentrationslägret i Bergen-Belsen en sommardag 1944. ”[Hon] såg några tyska kvinnor som tittade på fångarna, bara tittade”, skrev hon. ”Denna bild fick en stor betydelse för mig under min uppväxt, detta avskyvärda ’tittande från sidan’.”
Att ”titta på från sidan” är vad de av oss gör som låter oss kuschas till tystnad på grund av hotet att bli kallad antisemit. Att titta på från sidan är vad alltför många västerländska judar gör, medan de judar som upprätthåller judendomens humana traditioner och säger ”Inte i vårt namn!” beskylls för att vara ”självhatare”. Att titta på från sidan är vad nästan hela den amerikanska kongressen gör, kontrollerad eller skrämd av en hätsk sionistisk ”lobby”. Att titta på från sidan är vad ”opartiska” journalister gör när de ursäktar den laglöshet som är källan till de israeliska illdåden och förtiger de historiska förändringar som sker inom det palestinska motståndet, såsom Hamas implicita erkännande av Israel. Gazas invånare skriker efter något bättre."
John Pilger