tisdag, januari 09, 2007

Killing us softly

Ja, borgarna förstör systematiskt landet. Nej, jag orkar inte skriva något om skatteverket nya förslag. Men läs gärna mer på bloggen Jordränta.

10 kommentarer:

Jim sa...

Hallå! En länk: http://www.sr.se/ekot/intervju_arkiv.asp - lyssna på Linda Skugge, hela hennes yta spricker!

Anonym sa...

Mycket upprörande förslag! Varför skall unga få sådana skattelindringar?

En svensk proletär

Anonym sa...

Jag säger då det! Ska vi lära de unga att skatt är fel? Ungdomar upp till 16, som jobbar extra timmar under en längre tid, kommer undergräva moralen att betala skatt redan i tidig ålder.

Visst kan vi höja gränsen för kortare sommarjobb några tusenlappars reduktion. Men det här faller ju på sin egen rimlighet!

Att motarbeta svartjobb genom att inte betala skatt är ju ingen lösning. Att inte betala skatt är ju svartjobb. Det är oftast inte de arbetande ungdomarna som frivilligt jobbar svart.
Det är de giriga arbetsgivarna i kiosker m.m. som vill slippa arbetsgivaravgiften och avtalsenliga löner. Det har funnits fall vid LO:s journummer 020 56 00 56 där arbetsgivare har betalat i en gameboy eller xbox, som lön. De vet inte att de kan kräva att få veta vad de har i lön redan innan de börjar arbeta. På samma sätt är det många som tror att det är okej att provjobba gratis ett tag i början. Då de har jobbat en hel sommar utan ob och övertidstillägg.
Är alla papper i sin ordning? Ser mitt anställningsbevis korrekt ut?
Innan du börjar ditt sommarjobb bör du kolla att du och din
arbetsgivare är överens om allt från lön till vilka försäkringar som
finns på arbetsplatsen.

Ähhh godtar regeringen detta har vi fått ytterligare bevis på att folket har röstat fram en mörkblå cynisk högerallians.

Anonym sa...

"Jag säger då det! Ska vi lära de unga att skatt är fel?"

Ja.

Anonym sa...

Ett mycket bra förslag.

Anonym sa...

Bort med alla progressiva skatter, avdrag för allt möjligt och all annan skit som bara gör livet mer komplicerat för alla! Plattskatt tack

Anonym sa...

Vilken fantasivärld du lever i, Ali.

För mig är du nästintill synonym med begreppet patetisk.

Björn sa...

Snälla Ali, kan du inte ta bort ALLA som postar helt anonymt.

Bra länk för övrigt.

Anonym sa...

Ja, inför gärna krav på registrering för att posta, då går det inte att stjäla andras namn och behovet av att posta helt anonymt försvinner.

Benjamin sa...

Hej Patrik Renfors,
för din info: Jag är sjutton år gammal och skulle mycket väl kunna tänka mig att jobba svart, dels eftersom jag vill tjäna så mycket pengar som möjligt, och för att det för mig är en principsak att staten inte har rätt till mina pengar. Likadant tänker många av mina vänner. Sluta generalisera och låtsas föra ordet åt en grupp som du själv inte ens tillhör.

/benjamin