onsdag, januari 31, 2007

Möte om CIA-flyg och hemliga fångläger i Europa

En tillfällig kommitté tillsatt av Europaparlamentet hör till dem som har utrett de hemliga transporterna av människor kidnappade av den amerikanska säkerhetstjänstens räkning, genom Europa och till hemliga fångläger i Europa. På förmiddagen, fredag den 9 februari, presenteras kommitténs rapport av Jens Holm (v) och Olle Schmidt (fp).

Mötet ordnas av Svenska Svenska Helsingforskommittén för mänskliga rättigheter och Fonden för mänskliga rättigheter.

Tid: Fredagen den 9 februari 09.00-11.00
Plats: Stora Nygatan 26, Stockholm (Svenska Helsingforskommitténs lokaler) Kaffe, te och smörgås serveras 08.30.
Obligatorisk anmälan på grund av begränsat antal platser, senast den 7 februari till info[snabel-a]shc.se, skriv ”TDIP” i rubrikraden. För mer information kontakta Anna Wigenmark, Svenska Helsingforskommittén på, anna[snabel-a]shc.se

8 kommentarer:

Anonym sa...

Bra!!!! Så EU är inte alltid av ondo…

Har du något att säga om historien om tsunami-banden? Jag minns att du tyckte hela krishanteringsfrågan bara var en medial ploj när det begav sig första gången efter det att din vedertagna analysmetod ("Cui bono?") räknat färdigt. Något nytt att tillägga?

Anonym sa...

har det slagit dig att du kanske är en idiot?

förresten kanske du ska fundera över varför 'ny information' om tsunamin kommer ut i medierna varje gång det visar sig att någon minister har köpt svart arbetskraft av en utsatt utlänning.

/j

Hanna sa...

Japp, EU är faktiskt alltid av ondo. Riktat till den anonyme som var först ut att kommentera.

Anonym sa...

hann och j är mina hjältar.

Hanns blogg är en pärla: exempel

EG-domstolen säger så här idag:
"Det blir lättare att placera sina pensionspengar utomlands. EU:s domstol förbjuder att enbart tillåta skatteavdrag för inhemska pensionsbolag. En miljardsmäll hotar svenska pensionsbolag".

Självklart ska man se till att de nationella systemen kraschar, så att så många som möjligt tvingas ta på sig den nyliberala tvångströja som EU erbjuder - the one and only.

För gud nåde den nation som är "konkurrenshämmande och diskriminerande gentemot utländska bolag" , då bryter man mot den inre marknadens grundvalar. Då är man ond och dålig.

Man ska inte gilla kollektivavtal heller, då är man också konkurrenshämmande. Och vem vill vara det? "Hinder måste bort", som EU-kommissionen (och Maud Olofsson mfl) brukar säga.

Leo sa...

Japp, Anonym 2:20 är uppenbarligen en idiot.

Anonym sa...

Du kanske vill att jag samtidigt funderar över huruvida jag också "innerst inne" är fascist?

För att återgå till den sakliga debatten: jag tror att vi alla – "innerst inne" håller det för sannolikt att eftervärldens dom över landsfadern kommer till stor del att överskuggas av den misslyckade mörkläggningsoperation som han beordrade och som folk med civilkurage vägrade utföra. Socialdemokratin har sällan varit sa långt nere.

Men vem är jag - det slår mig att jag kanske är en idiot.

Anonym sa...

Jag är en JÄTTEFASCIST och en osedvanligt dum borgerlig jävel. Hoppas ingen kastar epiteten efter mig efter detta eftersom jag redan erkänt min politiska belastning.

Nåväl, anonym 3:24 träffar huvudet på spiken. Privat pensionssparande är av ondo och de urvattnade offentliga systemen tillräckliga för den genomdumme svensken. Staten fixar allt, vad underbart att inte behöva bry sig ett joota och istället leva på kollektivets nåder.

En dummare kommentar än 3:24 går knappast att uppbringa. Tror du fortfarande vi lever år 1900 hundra?

Anonym sa...

Med en livsinkomst på 10 millioner betalar du 3,2 millioner indirekt i arbetsgivaravgift plus annat. Har du ens kollat hur mycket av dessa pengar som förskingrats när du fyller 67 och skall lyfta din pension?

Dumskalle!