onsdag, februari 21, 2007

Fredsprocess


Bild via Angry Arab

26 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kan förstå att Israel besegrades av Hizbollah förra året, med tanke på hur Israels "soldater" håller sina vapen (se bild). Det går nog bra att terrorisera kvinnor och barn, vilket ju är ett av den "arméns" specialiteter sedan snart 40 års ockupation, men mot gerillasoldater blir det svårare. Då kan man inte hålla sitt automatvapen som en smältande mjukglass. Patetiskt på flera sätt.

gm sa...

Israel har aldrig haft några problem att besegra arméer i krig. Däremot hade de stora svårigheter gentemot Hizbollah, på grund av att de gömmer sig bland civila människor. Tro det eller ej, Israel tar hänsyn till civila människor i krig.

Anonym sa...

gm:

"Tro det eller ej"

Nej.

"Israel tar hänsyn till civila människor i krig."

Vad var det jag sa?

Anonym sa...

Israels krig mot Libanon verkar ju inte vara avslutat. Israel kränker ju regelbundet Libanons luftrum med militärflyg.

Anonym sa...

Din spelade naivitet är lite underhållande Ali.

Och btw, hur många krig har Israels grannar vunnit mot Israel?

Anonym sa...

funny photo

Anonym sa...

soldaten ser ut som att han håller på att trycka ut en fet korv i brallan och den lille killen bah "eeew!"

Paolo Pissoffi sa...

http://paolopissoffi.blogspot.com/2007/02/israel-bestmmer-spelreglerna-det-r-sen.html

Israel? Äh det är sen gammalt. De gör som de vill. Och sripten instämmer.

Anonym sa...

Hej losers. Jag vet att hälften av er läser the Guardian och älskar Vanessa Walters.

Har vi fördomar om Idi Amin? Enligt filmrecensenten Vanessa har filmskaparna bakom The Last King of Scotland det. Filmen handlar om det blodiga styret i Uganda under diktatorn Idi Amin.

Enligt Walters är filmens porträttering av Amin som en ond tyrann bevis för västvärldens rasism:

Amin is believed to have killed at least 300,000 people - but does that give carte blanche to the film-makers to play to some of the worst stereotypes of corrupt, murderous, incompetent and ridiculous black leaders?


haha

nästan att Ali kunde ha skrivit det

Anonym sa...

Tack Ali för att du tog bort sionist- och fascistinläggen. Individer som skriver inkägg som öppet stödjer folkmord (Israels övergrepp mot Palestina) tycker jag inte hör hemma på någon blogg. Israeliska ambassaden får väll ta in publicera inläggen på deras hemsida el. nåt.

Sen tycker jag faktiskt att den där "soldaten" (barn-terroriserare är inga soldater) ser ut som om han kalvat i brallan. En hel dags statsterrorism av kvinnor och barn i en liten stad och ingen toalett. Vilka typer.

Anonym sa...

Anon. 11:26:
Sionism i praktiken är förtryck, imperialism baserad på etnicitet, och folkmord och har inget med "försvar av Israel" att göra. Israel "försvarar" sig aldrig - den angriper och förstör. Det såg vi i Libanon förra året. Katstrofen fullbordades dock aldrig då dom väll förberedda och stridsvilliga krigarna i Hizbollah slog tillbaka och besegrade dom sionistiska styrkorna.
Vad gäller den ideologiska och moraliska kampen så är den redan förlorad för er del. Det enda ni kan producera är stereotypa inlägg av araber, perser och andra folkslag i regionen, som ofta bygger på samma sorts grova rasism som drabbade judarna i 30-talets Tyskland. Är ni då förvånad att ni refuseras i vänsterinriktade bloggar?

Anonym sa...

11.40,
Fortsätt att leva i din upp-och-nedvända fantasivärld. Här ute i verkligheten går livet vidare.

Anonym sa...

Anon. 11:43:

Gamle Olmert, Sharons lilla adept, undrar om han kan få upp sin popularitet i Israel, från sin 20 % approval i nästa poll survey? Hans utspel har ju inte slagit ut så väll på sistonde: "arkeologiska" utgrävningar i Jerusalem, statsterrorism av Lebanesiska bönder vid gränsen, och naturligtvis fiaskot förra sommaren.
Han är ju trovärdig?

Marcus sa...

Håll inte andan i väntan på att vänstern ska fördöma detta:

Egyptisk bloggare dömd till fängelse (liberala aktivister ordnade en protestdemonstration utanför Egyptens ambassad häromdagen)


Syrien rustar upp

Vänstern är upptagen med att stödja Hamas islamistiska samhällsvision för palestinierna.

Anonym sa...

On a related note;

Fog Rasmusen meddelar alldeles nyss att danska soldater sannerligen gjort en "kanoninsats" i irak, och, efter samtal med blair och busch, att det nu givetvis ärupp till irakierna att bekämpa våld och terror.

Anonym sa...

Marcus: Tro fan att Syrien rustar upp. Om Sverige hade haft en aggressiv kärnvapenmakt som granne, som dessutom anföll oss förra sommaren, hade även Sverige förstärkt sitt försvar.

Att sedan "vänstern" inte skulle fördöma den djupt reaktionära (och till USA närstående) staten Egyptens arresterande av en regimkritisk bloggare är förstås nonsens. Detta är till exempel vad en halv minuts googlande kunde uppbringa.
http://www.aftonbladet.se/vss/kultur/story/0,2789,1004592,00.html
http://www.jinge.se/index.php/allmnt/egyptisk-bloggare-fangslad.htm

Anonym sa...

Ordentliga länkar:
länk
länk

Anonym sa...

"som anföll vårt grannland förra sommaren" ska det förstås stå.

Anonym sa...

"en aggressiv kärnvapenmakt"

Det är vänsterns definition av Israel, när landet attackeras av en islamistorganisation finansierad av just Syrien och Iran.

Iran, däremot, är förstås inte en aggressiv och snart även kärnvapenmakt, utan bara "försvarar sig" mot israeliska "hot".

"som dessutom anföll oss förra sommaren"

Lustigt. Israel tycks inte ha samma rätt till försvar som vänstern tycker att Syrien har (trots att det är Israel, inte Syrien, som blir attackerad).

Varför gå på bio eller cirkus, när vänstern erbjuder underhållning gratis?

Anonym sa...

Så här kan det låta: "Vad synd då att Syrien har ockuperat Libanon olagligt i tre decennier, och aldrig erkänt Libanons suveränitet som en egen stat. Syrien har därför inte någon någon ambassad i Beirut."

Eller kanske hellre så här:

"Vad synd då att Israel har ockuperat Syriens Golanhöjder olagligt i tre decennier, och aldrig erkänt Palestinas suveränitet som en egen stat. Palestina har därför inte någon någon ambassad i Tela Aviv."

Kanske borde man tillägga Israels olagliga ockupation av Palestina då förstås, liksom Libanons Sheeba-område. Liksom att den hyper-agressiva militärbasen Israel förfogar över 200 kärnvapenmissiler och ubåter som tros kunna bestyckas med densamma. Det finns en orsak till varför europas folk anser att Israel är den största instabiliseranmde faktorn i området och INTE Iran som ej har kärnvapen och ej sagt sig skaffa sådana. Det säger också en hel del om Israel att landet har brytit mot mest FN-resolutioner i världen. Enda orsaken till varför Israels regeringar kan totalt strunta i diplomati och helt övergå i hot, manipulering, och våld gentemot andra länder är att dom har en reservationslöst godkännande av Washington. Inga, eller mycket få, andra länder kan gå bärsärk på samma sätt numera. Av samma orsak kunde därför häromåret ett förbluffat Stockholm se hur den israeliske ambassadören gick bärsärk på en konstutställning.

"Sedan vet förstås varje normal människa att det var Hizballah som attackerade Israel. Inte tvärtom."

Anonym sa...

de sista citat skulle förstås ej med i mitt inlägg...

Christian BK Aasvestad sa...

"Vad synd då att Israel har ockuperat Syriens Golanhöjder olagligt i tre decennier, och aldrig erkänt Palestinas suveränitet som en egen stat. Palestina har därför inte någon någon ambassad i Tela Aviv."

Det existerar och har aldrig existerat någon palestisk stat. Därmed finns det ingen stat för Israel att erkänna och ha diplpmatiska relationer med.

FN menade ju upprätta en palestinsk, arabisk stat i de delarna av mandatet Palestina öster om Jordanfloden som hade arabisk befolkningsmajoritet, men det palestinnska ledarskapet och arabstaterna sa ju nej till detta och valde att gå till krig istället.

Och Jordanien och Egypten kunna givetvis ha upprättat en palestinsk stat på Västbanken och Gazaremsan med Östra Jerusalem som huvudstad då dessa områden var ockuperat av dessa två stater.

Men det hände inte, så än så länge finns som sagt ingen palestinsk stat.

Kanske borde man tillägga Israels olagliga ockupation av Palestina då förstås, liksom Libanons Sheeba-område.

Enligt FN tillhör Shebagårdarna Syrien, inte Libanon.

Christian BK Aasvestad sa...

Jag menade givetvis: mandatet Palestina väster om Jordanfloden...

Anonym sa...

Menar du att delningsplanen var baserad på befolkningsmajoritet? Du måste vara dummare än jag trodde:

http://www.passia.org/images/pal_facts_MAPS/dist_of_pop_jews_and_palestinians_1946.gif

Christian BK Aasvestad sa...

"Menar du att delningsplanen var baserad på befolkningsmajoritet?"

Nej, det är inte nåt jag menar, det är ett faktum.

Enligt FN hade Palestina väster om floden i 1947 en befolkning på 1,845,000 personer, varav 67% araber och 33% judar.

Enligt FNs delningsplan skulle den arabiska staten få en befolkning på 735,000 personer, varav 99% araber.

Den judiska staten skulle få en befolkning på 905,000, varav 55% judar.

Källa: United Nations Special Committee on Palestine (UNSCOP) Rapport 1947

"The UN partition plan divided the country in such a way that each state would have a majority of its own population, although some Jewish settlements would fall within the proposed Palestinian state and many Palestinians would become part of the proposed Jewish state."

"Du måste vara dummare än jag trodde"

Cch att du inte klarar av att deltaga i en debatt utan att sjunka ner till en nivå där du idiotförklarar din motståndare säger en hel del om dig, särskilt när du gömmer dig bakom anonymitet.

Anonym sa...

55% var judar i den judiska staten som HELHET. Men om alla områden med palestinsk befolkningsmajoritet skulle tillfalla Palestina skulle Palestina blivit BETYDLIGT STÖRRE (kollade du på kartan??). Idiotförklaring motiverad alltså..