måndag, februari 12, 2007

Upprop: Ta hem de svenska trupperna från Afghanistan – öka den civila hjälpen!

[Nedanstående upprop finns också som pdf-fil här]
[Tidigare blogginlägg på ämnet: Ta hem trupperna nu!]


Svenska soldater har inte i Afghanistan att göra!

Vart är Sverige egentligen på väg ?

Sedan årsskiftet 2001/02 har Sverige trupper i Afghanistan. 250 man ingår i den Nato-ledda International Security Assistance Force, ISAF. Regeringen utvidgar nu den svenska militära insatsen.

Vi protesterar mot Sveriges deltagande i kriget i Afghanistan. Det strider mot den traditionella svenska neutralitetspolitiken och 200 års fredlig utrikespolitik.

I praktiken har Sverige, för första gången i modern historia, dragits in i ett krig där mänskliga rättigheter dagligen kränks och där civila dödas i dagliga bombningar.

USA har öppet förklarat att det inte respekterar Genèvekonventionen i Afghanistan och har som ockupationsmakt förhindrat att krigsförbrytare lagförs.

ISAF är ingen FN-styrka, utan en Nato-styrka, som sedan 2006 tagit över alltmer av USAs ”krig mot terrorismen”.

Afghanerna behöver inte fler utländska soldater. De behöver mat, kläder, husrum, sjukvård och återuppbyggnadshjälp. De 300 miljoner kronor som Sverige årligen satsar på trupperna i Afghanistan, borde användas till en kraftig ökning av den civila hjälpen.

Vi kräver: Ta hem de svenska trupperna från Afghanistan – öka den civila hjälpen !

Hans Alfredson, Ronny Ambjörnsson, Bo Cavefors, Peter Curman, Thage G. Peterson, Tom Heyman, Peter Hjukström, Gösta Hultén, Stefan Lindgren, Eva Moberg, Birger Schlaug, Maj-Britt Theorin, Margareta Zetterström

Stockholm, februari 2007
……………………………………………………………………………………

För den som vill underteckna: Vill vi gärna ha ditt svar senast den 28 februari i brev till: Lena Sonne, Bastugatan 6, 118 20 Stockholm, per e-mail till: lena.sonne[a]comhem.se

Vi undertecknare har satt in 200 kr var på plusgiro 484 45 84-5 för att bidra till uppropets införande som annons i en riksspridd dagstidning. Sätt gärna in samma eller större summa om även du vill bidra. Märk talongen ”Afghanistanupprop 2007”

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vi kan väl inte bara dra hem stridande trupper från Afghanistan? Hur skall vi annars få möjligheten att bli utsatta för till synes oförklarliga islamistiska terroristdåd och därigenom få konsensus för att strypa den så förhatliga friheten vi lever under ... den som inte har något med konsumism att göra?

Anonym sa...

Hans Alfredson? Jag sätter in några hundringar på direkten, trots att min inkomst i tusenlappar kan räknas på den ena handens fingrar.

Anonym sa...

Vi kan inte ta hem några trupper alls förrän Israel är säkrat och har fullständig kontroll över Araberna. Tills dess får vi hålla tillgodo med inskränkt integritet och undantagstillstånd...